04 Ocak 2010, Pazartesi 07:45:56

Vücut tarayıcıları yoksa balon mu?

İngiliz The Independent gazetesi, vücut taracılarının sanıldığı kadar etkili olmadığını iddia etti...
  • SAYET ULUSLARAARASI HAVALIMANI CALISTIRIYORSAK BU GUVENLIK ONLEMLERINI ALACAY VEDE HICBIR ULKENININ ZORUNA GITMEYECEK !!! BU UYGULAMALAR NORMALDIR OLACAKTIRDA!! KIMSELER MUDAHALE ETMESIN BUNU UYGULAYANA ;SIKINTISI OLAN BENI BULUR ZATEN... HAYIRLI UCUSLAR !!!!

Havaalanlarının güvenliğinde kullanılan ve “insan vücudunu neredeyse çıplak gösteren” bu taracılar, insan haklarına aykırı olduğu gerekçesiyle de eleştiriliyor. Independent’ın haberine göre, Noel günü Amsterdam-Detroit seferini yapan Northwest Havayolu’na ait uçağı hazırladığı düzenekle havaya uçurmaya çalışan Nijeryalı öğrenci Ömer Faruk Abdülmuttalib, vücut tarayıcısından geçirilse de üzerindeki patlayıcılar fark edilmeyecekti. Kanada’da yapılan testlerde tarayıcının, yüksek yoğunluğa sahip bıçak, şarapnel, balmumu ve metali kumaşın altından saptadığı, ancak düşük yoğunluklu barut, plastik kimyasallar ve sıvıları algılayamadığı belirtildi. Bu da tarayıcıların, sıvı ve plastikten patlayıcıların uçaklara sokulmasını engeleyebileceği konusunda şüphe yaratıyor. Benzeri cihazlar halen Britanya’nın Manchester havaalanında deneniyor. Hollanda ve ABD Noel’deki saldırı girişiminden sonra bu tip vücut tarayıcıları için sipariş verdi.

Hürriyet

Vücut tarayıcıları yoksa balon mu?

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
SAYET ULUSLARAARASI HAVALIMANI CALISTIRIYORSAK BU GUVENLIK ONLEMLERINI ALACAY VEDE HICBIR ULKENININ ZORUNA GITMEYECEK !!! BU UYGULAMALAR NORMALDIR OLACAKTIRDA!! KIMSELER MUDAHALE ETMESIN BUNU UYGULAYANA ;SIKINTISI OLAN BENI BULUR ZATEN... HAYIRLI UCUSLAR !!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000