18 Mayıs 2019, Cumartesi 09:18:43

Vizyon Havacılık Uçuş Okulu ATPL Yetkisini de Aldı

Esenboğa havalimanında yaklaşık 2000m² üzerine kurulu hangarı ve Kapadokya havalimanında tesisleri bulunan, toplamda 14 adet fabrika çıkışı uçakları ile Uçuş Eğitimi sektörüne giriş yapan bir ÇAM GRUP şirketi olan VİZYON HAVACILIK Modüler Teorik Uzaktan Eğitim, CPL(Commercial Pilot Licence) ve IR(Instrument Rating) Eğitim yetkilerini aldı.
  • Ben çok merak ediyorum daha açmış olduğu PPL kursunu bitirmeden nasıl oluyor da bu yetkiyi alabiliyor eğitim müdürleri bile yok
  • İyi de bunlara hic gerek yok. Babanin dedenin pilot olmasi yetiyor bu ulkede. Yoksa yetmiyor muydu?(!)
  • Oncelikle hayirli olsun.. Fakat bu okulla ilgili kafama takilan birkac soru var.. 1- Ogretmen ve diger çalışan sirkülasyonu neden bu kadar fazla.. 2-Max.1.5 yılda alinabilecek atpl verme yetkisi yaklaşık 4 yil sürmüştür.. 3-Ucus okullarinin olmazsa olmazi ucus simülatörü neden faaliyete gecmeden satilmistir.. 4-Ankara da dunya para harcayip kurulan hangar bos durup kapodokya havaalaninda ucus egitimi verilecekse bu planlamayi yapanların " vizyonu"nerde.. Cok uzun olunca yazi okunmuyor o nedenle kısa kestim..aslında birkaç sorum daha vardi...!!
  • PA28R Arrow çok kral uçak.
  • Genel havacılık da çalışan biri olarak hiç bılaşmayın vizyona
  • 3 tane tek motor bir tane çift motor uçağı er-ah ta kirada.!!gerisini de siz düşünün artık !!??
  • SHGM tarafından zamanında çok keyif alınmayan ama yeni Genel Müdürü ile ilişkileri gayet düzelen kurum.
  • Polonyada 1000 euroya verilen teorik eğitimi 1900 dolara yurtiçinde satmaya çalışmak tamamen insafsızlık.
  • Yıllardır bütün uçakları kiralık,satılık hala da öyle uçaklar başka okullarda kiralık uçuyor mecburiyetten yetki alınmış bir okul. Yarını belli değil. Biri çıksa uçakları satın alsa zaten kapatacak :) kayıt olmayı düşünen arkadaşlar dikkatli olmalı. Her gelen personel,pilot 2-3 ay duruyor kaçıyor.
  • Bosuna hayaller kurmayin pilot olmak isteyen arkadaslar, egitim bu surecin en basit kismi. Yeni lisansli pilot olarak 30 bin euroya da tip egitimi almayacaksaniz bu ise hic baslamayin. Hicbir sirket saglam tanidik olmadan yeni pilotu ise almaz, hele bu tarz dandik okulllardan mezunsaniz. Buradaki hocalar bile hicbir yerde is bulamayan, kendileri dogru durust ucmasini bilmeyen, ingilizceleri orta seviyeyi gecmeyen pilotlardan olusuyor. Yoksa uc kurusa niye bu islerde surunsunler.

Eğitim filosunda fabrika çıkışı ve direk olarak Vizyon Havacılık tesciline alınmış bulunan 5 adet Cessna 172S Skyhawk, 1 adet Piper PA-28R Arrow ve 2 adet Piper PA-44 Seminole uçakları olduğunu belirten Vizyon Havacılık Genel Müdürü Ferhat Yenibertiz, bunların haricinde Hava Taksi hizmetleri için kullanılan farklı hava araçları da olduğunu, AOC hizmeti yanında hangarlarında VIP Business jetlere de konaklama hizmetleri verildiğini ifade etti. Ayrıca tam donanımlı lı bakım kuruluşu olma sürecinde olduklarını aktaran Vizyon Havacılık Genel Müdürü Ferhat Yenibertiz, çok yakın zamanda 3. kişilere de bakım hizmeti sağlayacaklarını aktardı.  

17 Haziran 2019 tarihinde açılacak ilk Modüler Teorik Uzaktan Eğitim sınıfına kayıt olacak ilk 12 öğrencinin 1900USD'lik tanıtIm fiyatından faydalanacağını aktaran Yenibertiz, Vizyon Havacılık Uçuş Akademisinin çok yakında Çift Motor ve Gece Uçuş eğitim yetkisinin de alacağını, hazırlıkların tamamlandığını belirtti.   

Öğrenci sayısı ve faaliyetlerin artması ile birlikte Kapadokya’daki uçak sayılarını 9’a kadar hemen çıkartabileceklerini belirten Yenibertiz, ülkemiz pilot eğitimi sektörüne taze bir kan ve destek olacağını belirtti. Yenibertiz, ülkede yaşanan geçici ekonomik daralma ve havacılık sektörüne olan negatif yansımalarına rağmen ısrarlı ve istikrarlı şekilde planlarına devam etmiş olan Vizyon Havacılığın kararlılığını ve baş aktörlerden birisi olma noktasında ki ısrarını ispat ettiğini ekledi.

ICAO verilerine ve uçak satış istatistiklerine göre 2035 yılına kadar bütün Dünya’da 800.000 civarında pilot açığı bulunduğunu ifade eden Yenibertiz ülkemiz havacılığının önümüzdeki 5 yılı içerisinde de 7.000 ticari pilota ihtiyaç olduğunun altını çizdi.

 

Vizyon Havacılık Uçuş Okulu ATPL Yetkisini de Aldı

Yorumlar Tüm Yorumlar (47)

olmaz ~ 5 yıl önce
Ben çok merak ediyorum daha açmış olduğu PPL kursunu bitirmeden nasıl oluyor da bu yetkiyi alabiliyor eğitim müdürleri bile yok

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Lüzumu yok ~ 5 yıl önce
İyi de bunlara hic gerek yok. Babanin dedenin pilot olmasi yetiyor bu ulkede. Yoksa yetmiyor muydu?(!)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Plt. ~ 5 yıl önce
Oncelikle hayirli olsun.. Fakat bu okulla ilgili kafama takilan birkac soru var.. 1- Ogretmen ve diger çalışan sirkülasyonu neden bu kadar fazla.. 2-Max.1.5 yılda alinabilecek atpl verme yetkisi yaklaşık 4 yil sürmüştür.. 3-Ucus okullarinin olmazsa olmazi ucus simülatörü neden faaliyete gecmeden satilmistir.. 4-Ankara da dunya para harcayip kurulan hangar bos durup kapodokya havaalaninda ucus egitimi verilecekse bu planlamayi yapanların " vizyonu"nerde.. Cok uzun olunca yazi okunmuyor o nedenle kısa kestim..aslında birkaç sorum daha vardi...!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
DHMI ~ 5 yıl önce
Ankara’da Türk hava kurumu dışında eğitim için izin verilen bir okul yok, tek ve geçerli sebep yok. Kapadokya güzel seçim, bizim de kiracımız Vizyon orda. Ekibi de çok iyi.
Eğitmen sorunu ~ 5 yıl önce
Eğitmen konusunda çok haklısınız, bu çok büyük bir yara. ERAH ın 40’a yakın pilotu var, yarısın CV’si havayolu şirketlerinde, haber bekliyorlar:)
Piper ~ 5 yıl önce
PA28R Arrow çok kral uçak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Piper ~ 5 yıl önce
Tanesi 1 milyon dolar:) 2 tane var bunlarda. Hangar açılışlarına katılmıştım, selfi fotoğraflarım var.
Vizyonsuz ~ 5 yıl önce
Genel havacılık da çalışan biri olarak hiç bılaşmayın vizyona

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İşe mi almadılar:)) ~ 5 yıl önce
İşe mi almadılar:))
Sakin ~ 5 yıl önce
Vizyon ekibine sesleniyorum, önünüze bakın. Bu tarz kıskançlık, haset içeren yaklaşımlara aldırmayın. Ülkenin bu zor günlerinde sizler gibi kurumlara ihtiyaç var. Okullar tek tek kapanıyor, mevcutlar da çok zor şartlarda iş yapmaya çalışıyor. O kadar arkası boş yorumlar yapılıyor ki, kişisel probleminiz var kesin, dua edelim ki daha güçlensinler, bu okullara ihtiyaç var.
Fisyon ~ 5 yıl önce
3 tane tek motor bir tane çift motor uçağı er-ah ta kirada.!!gerisini de siz düşünün artık !!??

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hesap kitap işi ~ 5 yıl önce
Adamların 15 tane uçağı var:) Senin hesaba göre 4’ü kirada. Hem kirada güzel para var, niye böyle hesap yaptın ki anlamadım:))
777 ~ 5 yıl önce
SHGM tarafından zamanında çok keyif alınmayan ama yeni Genel Müdürü ile ilişkileri gayet düzelen kurum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Dahaneler ~ 5 yıl önce
Polonyada 1000 euroya verilen teorik eğitimi 1900 dolara yurtiçinde satmaya çalışmak tamamen insafsızlık.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pilot adayı ~ 5 yıl önce
Türkiye’de 2 okuldan fiyat aldım, en düşüğü 3000 dolar yaparız dedi, bumların 1900 dolar Türkiye’de çok iyi bir fiyat, Pazartesi arayacağım
11 yıllık Ekşi Sözlük yazarından ~ 5 yıl önce
Türkiye Havacılık sektöründe en yakışıklı Genel Müdür’e sahip havacılık firması. (Tebrik ediyorum Ferhat Bey)
Pilot adayi kardese ~ 5 yıl önce
Sen benim hesaba 1000 dokar gonder ben sana cok iyi egitim vericem bak, sen bu kafayla daha cooook kaziklanirsin. Vizyon gibi okullardan egitim alsan ne olur almasan ne olur. Lisansininalip piyasaya cikinca anlarsin ne demek istedigimi.
Yardım ~ 5 yıl önce
Fiyat aldığınız okulların adını ve fiyatlarını buradan yazabilir misiniz rica etsem? Ben de araştırıyorum ondan dolayı aordum
Kaçırma ~ 5 yıl önce
Hiç kaçırma süper. Baba parası bir başka yeniyor tabi. Kendin kazansan memlekettteki simsarları doyurmak için bu kadar çaba sarfetmezdin.
THY ~ 5 yıl önce
Tebrikler, başarılar.
Kiralık satılık ~ 5 yıl önce
Yıllardır bütün uçakları kiralık,satılık hala da öyle uçaklar başka okullarda kiralık uçuyor mecburiyetten yetki alınmış bir okul. Yarını belli değil. Biri çıksa uçakları satın alsa zaten kapatacak :) kayıt olmayı düşünen arkadaşlar dikkatli olmalı. Her gelen personel,pilot 2-3 ay duruyor kaçıyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tarafsız ~ 5 yıl önce
Rakip bir okulun paralı askeri mısın kardeş, çok belli etmişsin:)) Tanımam sahibi kimdir necidir ama benim bildiğim okul işi bu Vizyon Havacılığın yaptığı 5-6 işten birisi, asıl gelirleri bu değil diye biliyorum. O kira mira dediğin işlerde ne para var sen biliyor musun kardeş? Uçaklarına baktım, o ellerinde ki cessna 172’lere, çift motorlara piyasa fiyatını teklif et bakalım satacaklar mı?:) Satarlarsa sana bir iftar yemeği benden:) Tüm okullar adına konuşuyorum, daha önce de yazdım, bu eğitmen pilot konusu tüm okulların derdi. 5-6 ay çalışıp bay bay diyen onlar, okullar değil maalesef. Yalnız halen sesli gülüyorum, hangi rakip okuldan yazdın bunu sen ki?:))
Eğitmen ~ 5 yıl önce
3. sınıf bakış açısı.
Barut ~ 5 yıl önce
Adamlar asıl başka işler yapıyorlar ya, okul bunların memleket sevdasına yaptıkları iş diye biliyorum. Bak izle bunlar sinsi sinsi geliyorlar, bütün ibreler dönecek buraya. Diğer eski okullar patlamak üzere. Bu hafta uzaktan eğitim için arayacağım, çok iyi fiyat vermişler yalnız dur bakalım.
SHGM ~ 5 yıl önce
145, 147 de alıyor burası, AOC Business işletme yetkisi filan güçleniyorlar. Piyasada aklı başında kim var topluyorlar. Uçaklarını kiralıyorlar demişsin de o işte çok gelir var yalnız unutma. Satınalayım desen satmazlar, adamların dev gibi hangarı var ESB de görüyorum. İşin aslı memleketin şu zor günlerinde kim her ne kadar istihdam yaratıyor, yeni plan proje üretiyorsa Allah razı olsun. Yeni yetkileri de hayırlı uğurlu olsun, vallahi zor zamanda zor işler başarıyorlar, helal olsun. Allah utandırmasın. Bu güzel pozitif haberleri yapan medyadan da Allah razı olsun.
THY ~ 5 yıl önce
Gönülden tebrikler Ferhat Bey, siz yaparsınız. Zor bir zaman dilimi, sakın pes etmeyin sakın. Yakında size çok ihtiyaç olacak.
Mesaj ~ 5 yıl önce
Uçakları çok yeni ve güzel. Bence bir iki Teknam da katılmalı filolarına, düşük maliyetli bunlar. Çift motoru burdan alacağız biz ekip olarak, toplu indirim isteyeceğiz genel müdür Ferhat Bey den, okuyorsa burdan mesajı verelim sayın genel müdür:)
Vizyon ~ 5 yıl önce
hepsi doğru
Gercekler ~ 5 yıl önce
Bosuna hayaller kurmayin pilot olmak isteyen arkadaslar, egitim bu surecin en basit kismi. Yeni lisansli pilot olarak 30 bin euroya da tip egitimi almayacaksaniz bu ise hic baslamayin. Hicbir sirket saglam tanidik olmadan yeni pilotu ise almaz, hele bu tarz dandik okulllardan mezunsaniz. Buradaki hocalar bile hicbir yerde is bulamayan, kendileri dogru durust ucmasini bilmeyen, ingilizceleri orta seviyeyi gecmeyen pilotlardan olusuyor. Yoksa uc kurusa niye bu islerde surunsunler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bilgisizlik ~ 5 yıl önce
Cehalet demek istemiyorum yazdıklarına ama boş keseden atmak tam oturuyor bu söylediklerine. Tip ücreti isteyen bir tane havayolu yazar mısın?
FO ~ 5 yıl önce
Onur Air, Atlas Global..
FO ~ 5 yıl önce
Vedat hoca buradaysa düşünülebilir..
Bilgisizlik yazana cevap ~ 5 yıl önce
Turkiye’de TK haric butun havayollari tip istiyor basvuranlardan, TK’da alirsa tip ucretini maasindan kesiyor. Onun disinda Pegasus, Corendon, Freebird, Onur, Atlas kendi simulatorlerinde tip verir, tip ucretini de ise alim garantisi olmadan pesin yatirmani ister, hatta dandik CRm, Rvsm, Pbn dersleri icin bile 3 bin euro para ister.
Begenmeyenlere ~ 5 yıl önce
Bu yorumu beğenmeyen (şu an için) 8 bahtsız arkadaş bari yazsın bir tane isim.
söylüyorum ~ 5 yıl önce
onur air, Atlasjet

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000