23 Eylül 2020, Çarşamba 12:09:53

Vizyon Havacılık filosuna bir uçak daha kattı

Türkiye’nin sıfırdan başlayıp havayolu pilotluğuna kadar eğitim verme yetkisine sahip sayılı uçuş akademilerinden Vizyon Havacılık filosuna yeni bir uçak daha kattı.
  • Kanada'lı chinook aviation diye bir grup ilgileniyor vizyon'la, masadalar. Bir ortaklık gelebilir. Helikopter pilotu eğitimine de girecekler sanırım. Bence yabancılara tamamen satışına izin verilmemeli.
  • maşallah, güzel büyüyor bu akademi. hayırlı olsun.
  • Nasıl kaliteli bir eğitim veriliyorsa pic yanında en az cpl sahibi safety ile uçuş yapma imkanı veriyorlarmış. Yani meali hiç yalnız uçmadan gelin pilot olun... Parayı basın lisansı alın sonrası bizi ilgilendirmez!..
  • Böyle yeni uçaklarla eğitim verilsin de ERAH’ta oldugu gibi modüler öğrenciler tc-dku -tc-mdf tc-ahu gibi 30-35 senelik eski uçaklar ile uçmak zorunda bırakılmasın.
  • Vebal almak diye bir korkusu olmayanlar var. Nasıl bir insanlık, nasıl bir vicdan ise artık. Dümyadan bihaber gencecik insanlara verin gazı bakalım. Onlarda ailelerine baskı yapsın, yılların cefası ve ezası ile edindikleri eldeki avuçtakileri satıp çocuklarının hayali için harcasın. Kimse bu ülkede kaç Lisanslı gencin hayaline kavuştuğunu, kaçının her yıl tazeleme için sürekli para harcadığını biliyor mu? Bırakın tecrübesiz pilotları, yılların tecrübesine sahip Onbinlerce saat uçuşu olan Kaptanlardan bile işsiz olanlar var şu an. Talep olur da uçuşlar çok artarsa yani pilota sıkışınca hiç bir şirketin seçiciliği falan kalmıyor. İşler kötüye gidince de kendi kriterlerine göre gözünün üstünde kaşın var diye bile işten çıkarıyorlar. Bu piyasa tam kurtlar sofrası. Herkes birbirinin yüzüne güler, ama arkasından birbirine küfür bile edenler vardır. Böyle balonlar ile gençleri kurtların önğne atmayın. Önce bu işin bütün risklerini anlatın. Yerli yetişmiş insan gücümüzü arttırmayı en ön plana getirin. Yabancılarla sözleşme yapmaya mecbur iseniz 1 sezondan uzun süre yapmayın. Kendi insanlarımızın daha iyi yetşmesine imkan verin sabırlı, anlayışlı, öğretici ve yol gösterici olun. Tecrübeye de ne olursa olsun saygı gösterin. Bunlar bizim gibi gibi bir toplumda bir türlü aşamadığımız engel olarak kaldıkça, böyle balonlarla masum insanların günahına girersiniz. Ve bu nedenle de bir türlü adam olamayız. Yunan senden kesinlikle ne kadar iyi de olsa bir pilot dahi almıyor, ama sen fırsat bulsa bir yerine füze sokacak yunana iş veriyor para kazandırıyorsun. Herşeyden önce iyi kaliteye sahip ilkelerle donanımlı olmak lazım.
  • 3-5 yıl havacılığa yaklaşmayın gençler. Herşey düzelse bile yalnızca kaptan açığı olacak lisansı olup 300-500 saat civarı olan çok genç var.
  • pilotluğu bu ara revaçta
  • 2-3 yıl pilotluğa yaklaşmayın.havayolları pilotlarını çıkarırken sen hangi hava yollarına gireceksin.iş yok.havacılık bitti artık.gerçek bu.sıra uçuş okullarında tek tek kapanacaklar ,bekleyin görün.uçuş okullarına paranızı kaptırmayın.
  • Vizyon havacılık kaliteli süper mükemmel her sıfata layık, kıral abim Gökhan abi
  • bakana lisans veren okul muydu bu?

Türkiye’nin sıfırdan başlayıp havayolu pilotluğuna kadar eğitim verme yetkisine sahip sayılı uçuş akademilerinden Vizyon Havacılık filosuna yeni bir uçak daha kattı.  Eğitim faaliyetlerine 10. uçağı da dahil eden akademinin filo yaş ortalaması 3,5.

Tüm dünyada yaşanan pandemi ve özellikle havacılık sektörü üzerindeki ağır tahribata rağmen büyümeye devam eden ve neredeyse 2021 yılı ortasına kadar mevcut kapasitelerinin dolduğunu belirten Vizyon Havacılık Genel Müdür’ü Ferhat Yenibertiz,  filolarına katılan yeni uçağın tüm Türkiye’ye hayırlı olmasını temenni etti. TECNAM P2008JC marka ve model eğitim uçağı bu yıl filoya katılan ikinci 2020 model uçak ve Vizyon Havacılık’ın PIC(Pilot in Command) uçuşlarını gerçekleştiği alt markası PICCLUB filosunda hizmet verecek. 2021 yılı ilk çeyreğinde PICCLUB filosuna ayrıca bir adet CESSNA172S SKYHAWK GARMIN1000 uçağın da dahil olacağını belirten Yenibertiz, Türkiye’nin en yeni uçaklarında minimum CPL sahibi gözlemci pilotlar eşliğinde Esenboğa Havalimanından en iddialı fiyatlarla konaklama dahil PIC uçuş yaptırdıklarını belirtti.

PPL, ATP(A) Modüler Teorik Eğitim, NVFR, IR, CPL, ME, FI, INTEGRATED ve TBÖ yetkilerine sahip akademi tüm modüller için kur sabit rekabetçi fiyat politikası ve makul kar marjları ile hareket eden Vizyon Havacılık çok yakında anons edilecek bir ülkeye gruplar halinde pilotaj eğitimi vermeye de başlıyor.  Tüm manuellerini İngilizce’ye çevirmeye başlayan akademi böylece pilotaj eğitim ihracatına da başlıyor olacak. Bir ülke ile kesinleşen iki ülke ile de masada görüşmelerinin devam ettiğini belirten Yenibertiz, yıllarca Türk öğrencilerimizi yurt dışına göderdik şimdi oyunun kuralları değişiyor, biz yurt dışına eğitim satmaya başlıyoruz şeklinde açıklamada bulundu.

Ayrıca yılın başında eğitim filosuna dahil ettiği 2020 model ALSIM ALX simülatörün pandemi dolayısı ile geciken yetkilendirmesinin önümüzdeki günlerde tamamlanacağını aktaran Yenibertiz, 2021 yılı başı itibari ile başlayacakları CRM eğitimleri ile top yekün bir uçuş akademisine dönüşeceklerini belirtti.

Pandemi dolayısı ile 2 aylık çalışılmayan sürenin ardından 1 Haziran 2020 tarihinde tekrar iş başı yaptıklarını belirten Yenibertiz, piyasada müthiş tedirginliğe rağmen FI, Teknisyen ve yer destek ekibi olmak üzere 7 yeni çalışanın Vizyon Havacılık ailesine dahil olduğunu aktardı. 2021 Haziran’a kadar tüm hazırlıkları ve ilgili yatırımları yaparak teorik eğitimlerini İstanbul’da da vermeye başlayacaklarını aktaran Yenibertiz, ikinci bir simulatör de İstanbul yerleşkesinde yer alacağını, bu yapılanma ile ilave 15 kişilik istihdamın daha faz faz gerçekleşeceğini de belirtti.

Vizyon Havacılık filosuna bir uçak daha kattı

Yorumlar Tüm Yorumlar (28)

Kanada'lılar alacak ~ 4 yıl önce
Kanada'lı chinook aviation diye bir grup ilgileniyor vizyon'la, masadalar. Bir ortaklık gelebilir. Helikopter pilotu eğitimine de girecekler sanırım. Bence yabancılara tamamen satışına izin verilmemeli.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hayırlı olsun ~ 4 yıl önce
maşallah, güzel büyüyor bu akademi. hayırlı olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CPL sahibi gözlemci pilot ~ 4 yıl önce
Nasıl kaliteli bir eğitim veriliyorsa pic yanında en az cpl sahibi safety ile uçuş yapma imkanı veriyorlarmış. Yani meali hiç yalnız uçmadan gelin pilot olun... Parayı basın lisansı alın sonrası bizi ilgilendirmez!..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tebrikler Vizyon Havacılık ~ 4 yıl önce
Böyle yeni uçaklarla eğitim verilsin de ERAH’ta oldugu gibi modüler öğrenciler tc-dku -tc-mdf tc-ahu gibi 30-35 senelik eski uçaklar ile uçmak zorunda bırakılmasın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Balon ~ 4 yıl önce
Vebal almak diye bir korkusu olmayanlar var. Nasıl bir insanlık, nasıl bir vicdan ise artık. Dümyadan bihaber gencecik insanlara verin gazı bakalım. Onlarda ailelerine baskı yapsın, yılların cefası ve ezası ile edindikleri eldeki avuçtakileri satıp çocuklarının hayali için harcasın. Kimse bu ülkede kaç Lisanslı gencin hayaline kavuştuğunu, kaçının her yıl tazeleme için sürekli para harcadığını biliyor mu? Bırakın tecrübesiz pilotları, yılların tecrübesine sahip Onbinlerce saat uçuşu olan Kaptanlardan bile işsiz olanlar var şu an. Talep olur da uçuşlar çok artarsa yani pilota sıkışınca hiç bir şirketin seçiciliği falan kalmıyor. İşler kötüye gidince de kendi kriterlerine göre gözünün üstünde kaşın var diye bile işten çıkarıyorlar. Bu piyasa tam kurtlar sofrası. Herkes birbirinin yüzüne güler, ama arkasından birbirine küfür bile edenler vardır. Böyle balonlar ile gençleri kurtların önğne atmayın. Önce bu işin bütün risklerini anlatın. Yerli yetişmiş insan gücümüzü arttırmayı en ön plana getirin. Yabancılarla sözleşme yapmaya mecbur iseniz 1 sezondan uzun süre yapmayın. Kendi insanlarımızın daha iyi yetşmesine imkan verin sabırlı, anlayışlı, öğretici ve yol gösterici olun. Tecrübeye de ne olursa olsun saygı gösterin. Bunlar bizim gibi gibi bir toplumda bir türlü aşamadığımız engel olarak kaldıkça, böyle balonlarla masum insanların günahına girersiniz. Ve bu nedenle de bir türlü adam olamayız. Yunan senden kesinlikle ne kadar iyi de olsa bir pilot dahi almıyor, ama sen fırsat bulsa bir yerine füze sokacak yunana iş veriyor para kazandırıyorsun. Herşeyden önce iyi kaliteye sahip ilkelerle donanımlı olmak lazım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
50-70k Euro ile yapılacak en verimsiz yatırım ~ 4 yıl önce
3-5 yıl havacılığa yaklaşmayın gençler. Herşey düzelse bile yalnızca kaptan açığı olacak lisansı olup 300-500 saat civarı olan çok genç var.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Balon ~ 4 yıl önce
pilotluğu bu ara revaçta

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pilot ~ 4 yıl önce
2-3 yıl pilotluğa yaklaşmayın.havayolları pilotlarını çıkarırken sen hangi hava yollarına gireceksin.iş yok.havacılık bitti artık.gerçek bu.sıra uçuş okullarında tek tek kapanacaklar ,bekleyin görün.uçuş okullarına paranızı kaptırmayın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Super ~ 4 yıl önce
Vizyon havacılık kaliteli süper mükemmel her sıfata layık, kıral abim Gökhan abi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
.. ~ 4 yıl önce
bakana lisans veren okul muydu bu?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000