25 Mayıs 2011, Çarşamba 08:02:09

VİZESİZ SEYAHAT BAŞLIYOR MU?

Rusya’nın Avrupa Birliği’ndeki daimi temsilcisi Vladimir Chizhov, yaptığı açıklamada, AB ile Rusya arasındaki vizesiz seyahate ilişkin görüşmelerin, bu yaz anlaşma ile sonuçlanabileceğini söyledi...
  • 3 saatlik yolculuktan sonra otelinde valizini bırakıp hemen sahile koşan, sabahtan akşama kadar herşey dahil çatlayana kadar yiyip vodka içen ve bunu 15 gün boyunca 1000€ ya yapan Rus, gidip İspanya da İtalya da çok daha azına 6000€ mu ödeyecek yani ? haaddee lennnn
  • Hukumet yeteneklerini gosterse bu alanda super olacak...
  • Kiev büyükelçimiz görüşmelerin devam ettiğini söyle.Ama bazı Ukraynalı bürokratlar ayak diretiyormuş
  • Aman kalmasın istemiyoruz.
  • Ukrayna vizesi ne zaman kalkacak bilen varmı ???

Trafik ve dengeler değişebilir

Rusya’nın Avrupa Birliği’ndeki daimi temsilcisi Vladimir Chizhov, yaptığı açıklamada, AB ile Rusya arasındaki vizesiz seyahate ilişkin görüşmelerin, bu yaz anlaşma ile sonuçlanabileceğini söyledi.

Yakın gelecekte anlaşmanın imzalanabileceğini belirten Vladimir Chizhov, bu anlaşmanın kaçınılmaz olarak turist trafiğinin yönünü de değiştireceğini söyledi.

Rusya ile AB arasında devam eden vize görüşmelerinin 2003 yılından beri gündemde olduğunu vurgulayan diplomat, “Şu anda anlaşma aşamasına gelindi. Kesin bir sonuç şimdilik yok ama Haziran içinde yapılacak olan toplantıda imzalanması için çalışacağız.”dedi.

Tek taraflı adım yok

İki taraf arasında süren vizesiz seyahat görüşmelerine ilişkin bir de uyarıda bulunan Chizhov, geçmişte Ukrayna’nın başına gelen olayı örnek göstererek Rusya’nın tek taraflı olarak vizeyi kaldırmayacağını da söyledi.

Geçmişte Ukrayna, AB’nin vizeyi kaldıracağı umuduyla tek taraflı olarak işleme başlamıştı ama AB sonrasında bir adım atmamış, üstüne diğer üşlkeleri de içermesi için genişleme talep etmişti.

90 günlük süre

Vizelerin karşılıklı olarak kaldırılmasında 180 gün içinde en çok 90 günlük ziyaretlere bu olanağın sağlanacağını da belirten diplomat, bu kararın alınması durumunda AB ile Rusya arasındaki turist trafiğinin katlanarak artacağını da söyledi.

Diğer yandan Rusya’da faal olan tur operatörlerinin önemli bir kısmı vizelerin kalkmasının olumlu etkileri olacağını belirtirken bir kesimden de bazı işletmelerin bundan zarar göreceğini vurguluyor.

Akdeniz’de dengeler

Vizelerin karşılıklı olarak kaldırılması durumunda, Rusya’dan turist çeken Akdeniz destinasyonları arasında yeni bir dönemin başlayacağını belirten uzmanlar, pazarda halen lider olan Türkiye’nin ve rakiplerinin doğrudan etkileneceğine işaret ettiler.

Pazarda halen hakim olan ve Türkiye ve Mısır’ın yanında Avrupa pazarlarına da giren Türk turoperatörlerinin bu süreçten kazançlı çıkacağı da belirtiliyor. Öte yandan bazı uzmanlar da sorunun yalnızca Türkiye rakipleri arasındaki dağılım olmadığını, vize alamama sorunlarından dolayı içerde seyahat etmek zorunda kalan kitlenin ciro ürettiği yurtiçi seyahat pazarında da ciddi değişimler yaşanacağını ileri sürüyorlar.

Çıkışlar katlanır

Vizelerin kalkması ile beraber, Rusya’dan çıkışların 5-6 kat artacağı tahmininde bulunan uzmanlar, geçmişte vizeleri kaldırmasa da bazı kolaylıklar getiren ülkelere olan turist akışının nasıl hızlandığına dikkat çekiyorlar.

VİZESİZ SEYAHAT BAŞLIYOR MU?

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

Misafir ~ 13 yıl önce
3 saatlik yolculuktan sonra otelinde valizini bırakıp hemen sahile koşan, sabahtan akşama kadar herşey dahil çatlayana kadar yiyip vodka içen ve bunu 15 gün boyunca 1000€ ya yapan Rus, gidip İspanya da İtalya da çok daha azına 6000€ mu ödeyecek yani ? haaddee lennnn

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Hukumet yeteneklerini gosterse bu alanda super olacak...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Kiev büyükelçimiz görüşmelerin devam ettiğini söyle.Ama bazı Ukraynalı bürokratlar ayak diretiyormuş

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Aman kalmasın istemiyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Ukrayna vizesi ne zaman kalkacak bilen varmı ???

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000