13 Nisan 2011, Çarşamba 08:26:05

VİZELERİN KALKMASINA 3 GÜN KALDI

Ankara'da 12 Mayıs 2010 tarihinde imzalanan Rusya Federasyonu Hükümeti ile Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti arasında Rusya Federasyonu ile Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının karşılıklı seyahatlerine ilişkin usullere dair anlaşma 16 Nisan 2011 tarihinden itibaren yürürlüğe giriyor.
  • arkadaslar henuz dısıslerınden resmı yazı gelmedı, cuma gunu de gelmezse, ılk vızesız yolcular, ılk deporteler olacak.
  • Bence kalkmasaydı daha iyi olurdu. Hovardalık yapmak için mi Rusya'ya gidilecek? Ya da yasa dışı yaşayan Rusların elini kolunu sallıya sallıya gelmesine mi sevineceğiz?
  • Ukrayna ile de parafe edilmiş bir anlaşma mevcut. Muhtemelen bir sene içinde o da yürürlüğe girecektir. Çok güzel bir gelişme,gerek turizm gerekse ticaret açısından gelişme sağlanacaktır. Bunun sonu ileride Türkiye-Rusya önderliğinde bir Kafkas birliğine kadar gider. Petrol var,doğalgaz var,tarım var,sanayi var,hizmet var,vs. Benim şu an için arzum hükümetimizin Avrupa Birliği ülkelerine konsolosluk vizesi zorunluluğu getirmesi,hatta binbir zorluk çıkartıp birçok yabancıya vize reddi vermesi. Tur operatörlerinin yolcularının çoğu sınır kapısından döndüğünde o yabancı turizm firmaları ülkelerinde nasıl baskı yapmaya başlarlar görün. Zaten mahkemeler de kazanılmaya başlandı,bunun üzerine onlar da vizeyi kaldırmak zorunda kalacaktır.
  • bunca yıllar herşeyi avrupadan bekledik ama hep hayal kırıklığıan uğradık.rusya ile sınırlarımızın açılması büyük bir gelişmedir.yaşasın sınırsız komşuluk..ve yaşasın sınırsız bir dünya..
  • sadece tek umduğum oraya giden insanımıza insan gibi davranırlar...biraz farklı yaklaşıyorlar Türklere bagajları açtırıp millete reklam ediyorlar..bazen saatlerce sizi abuk subuk nedenlerle havalimanında tutuyorlar...umarım bunlarada çözüm bulurlar...
  • Kutluyoruz hukumeti bu calismasindan dolayi. En kisa zamanda Rusya'ya gitmek icin plan yapiyorum. Yasasin Turk - Rus kardesligi...
  • Milletimize hayırlı olsun!!!! Haydi Gençler Rusyaya, !!!!
  • Hayırlara vesile olsun :)
  • artık moskovaya daha cok gidicez..artık gece külüplerinde Türk popülasyonu artarsa kimse şaşırmasın!!bu bılen ruslar bilerek vizeyı kaldırdı.hayırlı uğurlu olsun..

Rusya Federasyonu Trabzon Başkonsolosu Krill Federov, TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu ile makamında görüşerek 30 günlük vizesiz geçişler hakkında açıklamalarda bulundular. Hacısalihoğlu ile Federov birlikte yaptıkları açıklamada, 30 güne kadar Rusya ile Türkiye arasında ile karşılıklı ziyaretlerde vizesiz uygulamanın 16 Nisan'da başlayacağını bildirdiler. TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, beklenen mutlu sona ulaşıldığını belirterek her iki ülke arasındaki ilişkilerin gelişeceğine dikkat çekti. 30 günlük vizesiz geçişlerin turistik ve ticari açıdan olduğu kadar politik yönden de dostluk ve işbirliğini güçlendireceğini vurgulayan Hacısalihoğlu, Rusya Federasyonu’nda kanunlara uygun hareket edilmesi konusunda uyarılarda bulundu. Hacısalihoğlu, yeni dönem uygulamaları konusunda ‘Pasaport sürelerinin en az 6 ay olması, pasaportların yırtık ve yıpranmış olmaması ve 7 günün üzerindeki ziyaretlerde registre (kayıt) yapılması’nın zorunluluğuna dikkat çekti.

GÜMRÜKLERDE GÜLERYÜZ VE MİSAFİRPERVERLİK İSTEĞİ

Uygulama nedeniyle iki ülke gümrüklerinde geçiş yapanlara güler yüz ve misafirperverlik göstermelerini rica eden Hacısalihoğlu, Rusya Federasyonu’nun her bölgesine gidilebileceğini, bunun iş adamları açısından beklenen büyük bir imkan olduğunu dile getirerek Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür etti. Vizelerin kalkmasından sonra Trabzon-Sochi arasında uçak seferlerinin başlatılmasına iş dünyasının Başbakan Erdoğan’dan destek beklediğini belirten Hacısalihoğlu, Rusya Federasyonu’nun Adler Limanı’nın eksikliklerinin giderilmesinin iki ülke arasında Trabzon üzerinden gerçekleşen ticareti geliştireceğini sözlerine ekledi.

Yeni uygulamayı değerlendiren Rusya Federasyonu Trabzon Başkonsolosu Krill Federov ise “Rusya ve Türkiye iki dost halk arasında nihayet serbest geçiş oluyor, bu çok önemli bir şeydir” dedi. Fererov, yeni uygulamada iki ülke vatandaşları altı ayda bir 30 günü geçmemek kaydıyla vizesiz seyahatlerde bulunabileceğini, nereye, ne zaman istenilirse gidilebileceğini vurgulayarak “Şimdi biz açığız, Türkiye’de açık. Trabzon’dan Rusya’ya uçak seferlerinin olması için bir yıl çalıştık. Her şeyi yaptık. Adım adım bu ilişkiler gelişecek. İlk adım o kadar hoş olmadı ama inşallah daha küçük uçaklarla sorunu çözümleyeceğiz” şeklinde konuştu.

Federov daha sonra Başkan Hacısalihoğlu’na günün anısına Rus el sanatı bir vazo armağan etti. TTSO’daki görüşmeye, yönetim kurulu üyeleri Erkut Çelebi ile Tolga Avcı da katıldı.

SÖZKONUSU ANLAŞMA

Öte yandan Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Rusya Federasyonu arasında iki ülke vatandaşlarının karşılıklı seyahatlerine ilişkin usullere dair anlaşma özeti şöyle:

“Anlaşma uyarınca geçerli umuma mahsus, hizmet (hususi) pasaportunun hamili Rusya Federasyonu ve Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları giriş tarihinden itibaren, diğer ülkedeki kalış süresi kesintisiz olarak otuz (30) günü aşmamak kaydıyla, vizesiz olarak, diğer ülkeye girer, çıkar, ülkeden transit geçer ve ülkede geçici olarak kalırlar. (Diplomatik pasaportunun hamilileri 5 Kasım 1999 tarihli diplomatik pasaportu ile vizesiz seyahatlere dair Rus-Türk hükümetler arası anlaşması uyarınca vizesiz olarak girerler). Ancak, diğer ülkedeki toplam kalış süresi yüz seksen (180) gün zarfında doksan (90) günü aşmaz. Kazanç getirici faaliyetlerde bulunmak, eğitim kurumlarında öğrenime devam etmek veya diğer sebeplerle otuz (30) günden daha uzun süreli ikamet gerektiren durumlar dahil her bir ülkenin vatandaşları diğer ülkeye topraklarına, bu ülke mevzuatına uygun olarak tanzim edilen geçerli belgeler ve vizeyle girerler.”

VİZELERİN KALKMASINA 3 GÜN KALDI

Yorumlar Tüm Yorumlar (9)

Misafir ~ 13 yıl önce
arkadaslar henuz dısıslerınden resmı yazı gelmedı, cuma gunu de gelmezse, ılk vızesız yolcular, ılk deporteler olacak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Bence kalkmasaydı daha iyi olurdu. Hovardalık yapmak için mi Rusya'ya gidilecek? Ya da yasa dışı yaşayan Rusların elini kolunu sallıya sallıya gelmesine mi sevineceğiz?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Ukrayna ile de parafe edilmiş bir anlaşma mevcut. Muhtemelen bir sene içinde o da yürürlüğe girecektir. Çok güzel bir gelişme,gerek turizm gerekse ticaret açısından gelişme sağlanacaktır. Bunun sonu ileride Türkiye-Rusya önderliğinde bir Kafkas birliğine kadar gider. Petrol var,doğalgaz var,tarım var,sanayi var,hizmet var,vs. Benim şu an için arzum hükümetimizin Avrupa Birliği ülkelerine konsolosluk vizesi zorunluluğu getirmesi,hatta binbir zorluk çıkartıp birçok yabancıya vize reddi vermesi. Tur operatörlerinin yolcularının çoğu sınır kapısından döndüğünde o yabancı turizm firmaları ülkelerinde nasıl baskı yapmaya başlarlar görün. Zaten mahkemeler de kazanılmaya başlandı,bunun üzerine onlar da vizeyi kaldırmak zorunda kalacaktır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
bunca yıllar herşeyi avrupadan bekledik ama hep hayal kırıklığıan uğradık.rusya ile sınırlarımızın açılması büyük bir gelişmedir.yaşasın sınırsız komşuluk..ve yaşasın sınırsız bir dünya..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
sadece tek umduğum oraya giden insanımıza insan gibi davranırlar...biraz farklı yaklaşıyorlar Türklere bagajları açtırıp millete reklam ediyorlar..bazen saatlerce sizi abuk subuk nedenlerle havalimanında tutuyorlar...umarım bunlarada çözüm bulurlar...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Kutluyoruz hukumeti bu calismasindan dolayi. En kisa zamanda Rusya'ya gitmek icin plan yapiyorum. Yasasin Turk - Rus kardesligi...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Milletimize hayırlı olsun!!!! Haydi Gençler Rusyaya, !!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Hayırlara vesile olsun :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
artık moskovaya daha cok gidicez..artık gece külüplerinde Türk popülasyonu artarsa kimse şaşırmasın!!bu bılen ruslar bilerek vizeyı kaldırdı.hayırlı uğurlu olsun..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000