19 Nisan 2011, Salı 08:40:57

VİZELER KALKTI, TALEP PATLAMASI YAŞANIYOR

16 Nisan'da vizelerin karşılıklı olarak kalkması hem turistin hem de tur operatörlerinin işine yaradı.
  • tek kişi parası öde çif kişi kal ,haydi rusya ya.
  • Sen istiyor dujj, verejek 100 dolar daha..
  • Vizenin kalkmasinin iyi mi yoksa kötü mü oldugunu degerlendirmek icin henüz cok erken. Bekleyin bir süre sonra karsilastirin sonuclari.
  • bu hükümetin en iyi yaptığı iş bu rusya vizeleri oldu!kimsehkaretvari tavırlarda olmASIN RUSYA ARTIK BİZİM TİCARETTE VE TURİZMDE müttefikimizdir,lütfen bu duruma doğru kanalize olalımm.
  • Beyler ne gerek var taaa Rusya'ya kadar uçmaya, gidin yazın Antalya'ya, Rusya'dan farkı yok oraların :)) Ama önje dujj...
  • zaaten her sene nisan ayinın 3 haftasında rusyadan %10-15 civarında artış oluyordu bumu şimdi haber anlamadım?vizelerin kalkmasıyla ne alaka var şimdi ya?
  • hadi hucum rusyaya...bizim millet hala akıllanmamış demekki...
  • Yorumunuz uygunsuz ve hakaret içeren unsurlara yer verdiğinden dolayı yayımlanmamaktadır.

Rusya'dan Türkiye'ye talep şimdiden yüzde 10 artarken, Türkiye'den Rusya'ya tur satışlarındaki artış yüzde 30'u buldu. Tur paketlerinde ise fiyatlar yüzde 20 aşağı çekildi.

Rusya ve Türkiye arasındaki vizenin kalkması hem tur operatörlerinin hem de otellerin yüzünü güldürdü. Türkiye'den Rusya'ya olan talep yüzde 25 artarken, Rusya'dan Antalya'ya olan trafik ise daha şimdiden yüzde 10 arttı. Fame Hotels Genel Koordinatörü Erkut Kara, 'Antalya'ya gelen Rus turist sayısı sezonda 2 milyon 200 civarındaydı. Vizelerin kalkmasıyla birlikte bu sene yüzde 25 artışla 2.5 milyon kişi bekleniyor. Mayıs başı itibarıyla ciddi bir Rus patlaması olacaktır. Sadece aileler değil, yaşlılar, genç çiftler ve bekarlar da dahil olmak üzere her kesimden benzer oranda artış bekliyoruz' diye konuştu.

ERKEN REZERVASYON BAŞLADI

Limak International Hotels Genel Koordinatörü Kaan Kavaloğlu ise 'Karşılıklı vizelerin kalkması iş hacmimizi olumlu etkileyecek' dedi. Rusya'dan Türkiye'ye organizasyon yapan firmaların yüzde 70'inin Türk tur operatörü olduğunu belirten Kavaloğlu, 'Cüzi de olsa paket fiyatlarında bir indirim olacaktır. Rusya'yla ilgili bir başka çarpıcı gelişme ise ilk kez bu sene erken rezervasyon yaptırmaya başlamaları. Mısır'daki olaylardan dolayı Batı Avrupa'dan Antalya'ya ciddi bir kayış olduğundan yer bulamayız endişesiyle bu sene Ruslar erken rezervasyon yaptırdı. Erken rezervasyonlarda da yüzde 50'ye varan bir artış söz konusu.'

Rusya'ya genç erkek akını yok

Pronto Tour Yönetim Kurulu Başkanı Ali Onaran, 'Vizelerin kalkacağını bildiğimiz için nisan ayından itibaren kapasitemizi yüzde 100 artırmıştık. Şu anda bu kapasitenin de yüzde 30 üzerine çıktık' dedi.

Vizelerin kalkmasının tur fiyatları üzerinde de etkili olduğunu belirten Onaran, 'Paket turlarda yüzde 20 ucuzlama oldu. Hem prosedür kalktığı için psikolojik olarak hem de maddi olarak daha cazip hale geldiği için Rusya turları çok iyi satıyor. Bu yıl beklentimiz, genel talebin yüzde 100 artacağı yönünde' diye konuştu. Vizelerin kalkmasıyla genç erkek profilinde bir artış olup olmadığını sorduğumuz Ali Onaran, 'Pronto Tour'un genel müşteri profili aileler olduğu için, bu şekilde bir talep artışını görme şansımız yok' dedi.

449 eurodan başlıyor

Vizelerin kalkmasıyla birlikte bütün operatörler Rusya turlarına ağırlık verdi. Bugün, Kappa, Touristica, VIP Turizm, Pronto, Betur ve ETS, Rusya'ya 3 günden başlayıp 7 güne kadar çıkan turlar düzenliyor. Fiyatlar ise 449 ila 799 euro arasında. Rusya'da iki günlük bir tatilin toplam maliyeti ise 600 euro civarında. (Milliyet)

VİZELER KALKTI, TALEP PATLAMASI YAŞANIYOR

Yorumlar Tüm Yorumlar (8)

Misafir ~ 13 yıl önce
tek kişi parası öde çif kişi kal ,haydi rusya ya.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Sen istiyor dujj, verejek 100 dolar daha..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Vizenin kalkmasinin iyi mi yoksa kötü mü oldugunu degerlendirmek icin henüz cok erken. Bekleyin bir süre sonra karsilastirin sonuclari.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
bu hükümetin en iyi yaptığı iş bu rusya vizeleri oldu!kimsehkaretvari tavırlarda olmASIN RUSYA ARTIK BİZİM TİCARETTE VE TURİZMDE müttefikimizdir,lütfen bu duruma doğru kanalize olalımm.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Beyler ne gerek var taaa Rusya'ya kadar uçmaya, gidin yazın Antalya'ya, Rusya'dan farkı yok oraların :)) Ama önje dujj...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
zaaten her sene nisan ayinın 3 haftasında rusyadan %10-15 civarında artış oluyordu bumu şimdi haber anlamadım?vizelerin kalkmasıyla ne alaka var şimdi ya?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
hadi hucum rusyaya...bizim millet hala akıllanmamış demekki...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Yorumunuz uygunsuz ve hakaret içeren unsurlara yer verdiğinden dolayı yayımlanmamaktadır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000