22 Ocak 2009, Perşembe 07:50:50

'Vize uygulaması kaldırılsın' talebi!

Oad Reizen Türkiye Product Manageri Yavuz Ataç, kriz nedeniyle Hollanda pazarı için “geçici olarak” 2009 Yaz sezonu (Nisan-Ekim) döneminde Türkiye’ye giriş yapacak Hollandalı turistlerin "vize mecburiyetinden" muaf tutulmasının sağlanmasını istediklerini söyledi.
  • Yorumunuz uygunsuz ve hakaret içeren unsurlara yer verdiğinden dolayı yayımlanmamaktadır.
  • kolaylastırma degil,onlarda turkler gibi konsolosluga gidip vize alsınlar onlarada 3 ay sınırı konulsun,biz akrabamızı gormek istiyoz,efendiler paran pulun yeterli degil deyip red veriyor,hollanda once tr ye kaldırsın vizeyi,sen boyle zorr vize verirsen millete,giden elbette geri donmez,
  • Alman' dan Vize almazlar, çünkü onlar ezelden beri Almancılar. Osmanlı bu yüzden batmadımı?
  • Türkiye'ye en fazla Alman Turist gelmektedir, peki onlardan niye Vize ücreti alınmamaktadır?.
  • Çok mu zormuş havaalanında vize almak? Allahaşkına gidin Hollanda konsolosluğuna da kaç lira harcıyorsunuz bir vizeye görün ve de çektiğiniz eziyet ve işkence cabası.... Hiçbir Hollandalı ve de yabancı gelmesin Tr.ye. Onlar bizi istemiyorsa biz onları hiç istemiyoruz. 250 euroya herşey dahil tatil yapıyorlar bir de antipropoganda. Dönünce şikayet ediyorlar. İnanın buraya tatile gelenler karınlarını burada 5 yıldızlı otellerde doyuruyorlar. Gelenlere bakın ayaklarında ayakkabı bile yok. Memleketlerinde sürünüyorlar ve işsizler. Orada yaşıyorum herşeyi biliyorum. Ama onlar Hollandalı ve Avrupalı... Çok üstünler bizden...!!!!!
  • birakin gelmesin cimri hollandali turist ,hollandada yasiyorum bi ara,kucucuk Afrika ulkesi Gambia bilene Hollandali turist is temiyoruz demisti,cimriliklerinden dolayi,he birde ,ikinci bir AB ulkesine hollanda uzeri gitmek isterseniz yani Almanya schengen vizesi ile hemen geldiginiz ucakla Turkiyeye geri gonderiliyorsunuz bunu tek TR vatandaslari icin yapiyorlar onemle duyrulur.
  • Bu arada arkadaslar hollandalıya kızmadan once bu yavuz atac arkadasa laf soylemek gerekmiyomu hollandalıya agzının payını vermeyen veremeyen ulke imajını hemen satmaya meraklı atac yavuz biraz kisilikli ol adam ol turksen goster turklugunu ad soyadla turk olunmuyo
  • Sevgili yavuz vize icin sıra bekleyen 20-30 euro icin TR ye gelmeyecek adamla bizim isimiz olmaz sen bunu cok iyi biliyosun ama isine gelmiyo sen sattıgın koltuk tur pesindesin bu millet ucuza oz kaynaklarını hollandalıya yedirsin nerde marka olmak isim olmak hemen yelkenler suya indi ayıptır ayıııp.
  • Hollanda bize aynı muafiyeti tanıyor mu? Hayır! O zaman neden böyle bir şey yapalım? Ellerine geçen her fırsatta bizi ezmeye çalışan, bakanlarımızı bile orada burada bekleten AB ülkelerine bu eziyet az bile. Para gelecek bilmemne diye hep tavizi biz verelim değil mi? Yok öyle yağma.
  • vize muafiyeti isteyeceklerine turizimciler,verdikleri kalitesiz basiretsiz turizm hizmetlerini düzeltsinler.herşey bedava,vizesiz yatmak kalkmak beleş tanıtımlarıyla getirdikleri turistin ne bu ülkeye ne de turizme beş kuruş faydası yok.turizimciye sorarım;senin neden vize muafiyetine ihtiyacın var?cevap başka türlü turist getiremiyorsun da ondan.çünkü kaliten belli.turist amerikada hawai adalarına giderken vizeyi sorun yapıyor mu ona bakmak lazım.kaliteli olaydın turist vizeyi dert etmezdi.ülkeyi bedavaya satıyorsunuz.ülkeye de beş kuruş faydanız yok.turizimciler size diyorum.

Küresel ekonomik krizin turizmi olası etkileri ve buna yönelik alınacak önlemler tartışılırken, bazı ülkelere uygulanan vize işlemlerinin bu yıl için kaldırılması ya da kolaylaştırılması istendi.

Hollanda'dan Türkiye’ye ençok turist gönderen tur operatörlerinden olan Oad Reizen Türkiye Product Manageri olan Yavuz Ataç, bu dönemde Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın sektör ile işbirliği halinde geliştireceği önlemlerin önemli olduğumu belirterek bu kapsamda kamu yönetiminin bütün birimlerine görev düştüğünü söyledi.

Ataç, bu kapsamda Hollanda pazarı için "geçici olarak" 2009 Yaz sezonu (Nisan-Ekim) döneminde Türkiye’ye giriş yapacak Hollandalı turistlerin “vize mecburiyetinden” muaf tutulmasının sağlanmasını istedi.

Ataç konuyla ilgili olarak şunları söyledi: "Bu uygulama veya daha değişik bir şekilde olabilecek kolaylaştırma, Hollanda medyası ve seyahat acentelerinde, birkaç hafta süreyle Türkiye’nin olumlu olarak konuşulacak olmasına yol açacaktır. Zaten yolcuya direkt yansıyacağı için maddi yönünden çok 'vize pulu almak için havalimanında, pasaport sıralarından önce bir de vize şalterleri önünde, çoluk çocuk kuyruğa girdik' şeklinde söylemlerin de bitmesine yardımcı olacaktır." 

'Vize uygulaması kaldırılsın' talebi!

Yorumlar Tüm Yorumlar (24)

Misafir ~ 15 yıl önce
Yorumunuz uygunsuz ve hakaret içeren unsurlara yer verdiğinden dolayı yayımlanmamaktadır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
king ~ 15 yıl önce
kolaylastırma degil,onlarda turkler gibi konsolosluga gidip vize alsınlar onlarada 3 ay sınırı konulsun,biz akrabamızı gormek istiyoz,efendiler paran pulun yeterli degil deyip red veriyor,hollanda once tr ye kaldırsın vizeyi,sen boyle zorr vize verirsen millete,giden elbette geri donmez,

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Serkan28 ~ 15 yıl önce
Alman' dan Vize almazlar, çünkü onlar ezelden beri Almancılar. Osmanlı bu yüzden batmadımı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Travelman ~ 15 yıl önce
Türkiye'ye en fazla Alman Turist gelmektedir, peki onlardan niye Vize ücreti alınmamaktadır?.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ramocan ~ 15 yıl önce
Çok mu zormuş havaalanında vize almak? Allahaşkına gidin Hollanda konsolosluğuna da kaç lira harcıyorsunuz bir vizeye görün ve de çektiğiniz eziyet ve işkence cabası.... Hiçbir Hollandalı ve de yabancı gelmesin Tr.ye. Onlar bizi istemiyorsa biz onları hiç istemiyoruz. 250 euroya herşey dahil tatil yapıyorlar bir de antipropoganda. Dönünce şikayet ediyorlar. İnanın buraya tatile gelenler karınlarını burada 5 yıldızlı otellerde doyuruyorlar. Gelenlere bakın ayaklarında ayakkabı bile yok. Memleketlerinde sürünüyorlar ve işsizler. Orada yaşıyorum herşeyi biliyorum. Ama onlar Hollandalı ve Avrupalı... Çok üstünler bizden...!!!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kartal ~ 15 yıl önce
birakin gelmesin cimri hollandali turist ,hollandada yasiyorum bi ara,kucucuk Afrika ulkesi Gambia bilene Hollandali turist is temiyoruz demisti,cimriliklerinden dolayi,he birde ,ikinci bir AB ulkesine hollanda uzeri gitmek isterseniz yani Almanya schengen vizesi ile hemen geldiginiz ucakla Turkiyeye geri gonderiliyorsunuz bunu tek TR vatandaslari icin yapiyorlar onemle duyrulur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
asp ~ 15 yıl önce
Bu arada arkadaslar hollandalıya kızmadan once bu yavuz atac arkadasa laf soylemek gerekmiyomu hollandalıya agzının payını vermeyen veremeyen ulke imajını hemen satmaya meraklı atac yavuz biraz kisilikli ol adam ol turksen goster turklugunu ad soyadla turk olunmuyo

Yanıtla

Kalan karakter 1000
asp ~ 15 yıl önce
Sevgili yavuz vize icin sıra bekleyen 20-30 euro icin TR ye gelmeyecek adamla bizim isimiz olmaz sen bunu cok iyi biliyosun ama isine gelmiyo sen sattıgın koltuk tur pesindesin bu millet ucuza oz kaynaklarını hollandalıya yedirsin nerde marka olmak isim olmak hemen yelkenler suya indi ayıptır ayıııp.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
HPM900 ~ 15 yıl önce
Hollanda bize aynı muafiyeti tanıyor mu? Hayır! O zaman neden böyle bir şey yapalım? Ellerine geçen her fırsatta bizi ezmeye çalışan, bakanlarımızı bile orada burada bekleten AB ülkelerine bu eziyet az bile. Para gelecek bilmemne diye hep tavizi biz verelim değil mi? Yok öyle yağma.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TÜRK TURİZMİ ~ 15 yıl önce
vize muafiyeti isteyeceklerine turizimciler,verdikleri kalitesiz basiretsiz turizm hizmetlerini düzeltsinler.herşey bedava,vizesiz yatmak kalkmak beleş tanıtımlarıyla getirdikleri turistin ne bu ülkeye ne de turizme beş kuruş faydası yok.turizimciye sorarım;senin neden vize muafiyetine ihtiyacın var?cevap başka türlü turist getiremiyorsun da ondan.çünkü kaliten belli.turist amerikada hawai adalarına giderken vizeyi sorun yapıyor mu ona bakmak lazım.kaliteli olaydın turist vizeyi dert etmezdi.ülkeyi bedavaya satıyorsunuz.ülkeye de beş kuruş faydanız yok.turizimciler size diyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000