31 Temmuz 2016, Pazar 08:44:31

Vietnam'da havalimanlarına siber saldırı

Vietnam'ın iki havalimanında elektronik uçuş bilgi ekranları ve ses sistemlerinin siber saldırıya uğradığı bildirildi.

Yerel medyada çıkan haberlerde, Hanoi ve Ho Chi Minh City havalimanlarındaki elektronik uçuş bilgi ekranlarının ve ses sistemlerinin aynı zamanda Vietnam Havayolları'nın internet sitesinin siber saldırıya uğradığı belirtildi.

Havalimanlarındaki uçuş bilgi ekranlarında, Vietnam ve Filipinler karşıtı ifadeler ve iki ülkenin Güney Çin Denizi'nde Çin ile anlaşmazlıklarını eleştiren mesajlar yer aldı. Haberlerde, siber saldırıyı 1937CN isimli bir grubun üstlendiği kaydedildi. Siber saldırıya uğrayan havalimanlarında uçuşlarda bazı aksaklıklar yaşandı.

Filipinler, Çin'in, Güney Çin Denizi'ndeki adaların mülkiyeti hakkındaki iddialarına karşı 2013'te mahkemeye başvurmuştu. Birleşmiş Milletler Daimi Tahkim Mahkemesi, Filipinler'in yaptığı başvuruyu değerlendirmiş ve davayı görmeyi kabul etmişti. Son kararın 2016'da verileceğini açıklayan mahkeme, 151 sayfalık gerekçeli kararında Çin'in, Filipinler'in başvurusunun mahkemenin görev alanı dışında olduğu iddialarını da reddetmişti.

Bu arada Çin, Filipinler'e de ilgili konuda üçüncü bir tarafın kararının bağlayıcılığı olmayacağını, ilgili sorunu diyalog ve müzakere aracılığıyla taraflar arasında çözüme kavuşması çağrısı yapıyor.

Pekin yönetimi, yer altı kaynakları açısından zengin Güney Çin Denizi'nde başta Filipinler olmak üzere Vietnam, Brunei ve Malezya'nın da aralarında bulunduğu bölge ülkeleriyle egemenlik tartışmaları yaşıyor. Bölge üzerinden yapılan gemi taşımacılığıyla dünya genelinde her yıl yaklaşık 5 trilyon dolarlık ticaret gerçekleşiyor.

Vietnam'da havalimanlarına siber saldırı

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000