13 Nisan 2019, Cumartesi 12:07:27

Vergi kesintisi mağduru load masterlara müjdeli haber

Türk Hava Yolları (THY) ile Hava-İş Sendikası arasında sürdürülen Toplu İş Sözleşmesi (TİS) görüşmeleri arabulucu süresine günler kala sürpriz bir gelişmeyle anlaşmayla sonuçlandı. Sendika, THY yönetimine bir çok maddeyi kabul ettirdi.
  • begenmeyen gıder arkadas zorla kımse tutmuyor senı
  • Sendikanın yetersiz olduğu aşikar, eleştirince de düşman ilan edildiğimiz de bir gerçek. Sadece merak ediyorum bir İK şirketi kurulsa Sigma Aviation gibi ve bunun bünyesinde havacılar toplansa yabancı pilotların aldığı haklar gibi ekstra haklar alınabilir mi?. Bunun yasal boyutu nedir? Bilgisi olan cevaplayabilir mi?.
  • Torpilli loadmaster'lara bir torpil daha...
  • Bu yöneticiler ne zaman vicdan sahibi olacaklar... Kendilerine verirken kazan kazan götürüyorlar.... O kadar konu arasında sadece bu kadar madde mi kabul edildi... Diğer maddeler nerede??
  • Teknik arkadaşlar,derhal Çelik iş sendikasından istifa edelim.Enflasyonun üstüne yarım puan bile alamayan bu sendikadan derhal istifa edelim artık.
  • Ya bu iç yatı harcırahı neden kimse konuşmuyor yıllarca ayni
  • İstenilen şeyler ve elde ettikleri şeylere bakıp buna hangi yüzle zafer diyebiliyorlar anlamış değilim. Hiç mi utanmıyorlar zafer elde ettik derken. A0 uygulaması kaldırılacak dendi. Gelişme yok. Ftl yıllık uçuş saati değişmemiş. Bir kabin görevlisi olarak kazandığım şey sus payı 5 bin tl ve sabah verdikleri simit oldu. Teşekkürler sarı sendika.
  • Hic olmasaniz daha iyi biktik yildik sizden yeter siz hala ve veya kelimelerini kullanin ki isteyen istedigi tarafa ceksin ve kullansin bizleri kural sudur diyemediniz halaa 2019
  • 1.bu anlaşılan maddeleri üyesi olup aidat ödediğimiz sendikadan değilde , airporthaberden öğrenmemizin zaten sendikanın ne tepkiyle karşılaşacağını tahmin ettiğini gösteriyor,(daha imzalanmadı vs o işleri geçin) 2. Ortada başarı olarak adlandırılabilecek bi kazanım yok , ahaber=airporthaber(kendimde ahaber izlerim airporthabere girdiğim gibi) 3. Sizin gibi yalaka sendika(lar) bu seçimlerde oy kaybının dolaylı sebebidir(umarım bu cimer vs aracılığıyla ilgili yerlere ulaşır ki kendim yazdım) 4. Bir seferliğine 3 yıl imzalanan tis i yine 3 sene imzalamak üyelerine yapılan en büyük alçaklıktır(eğer öyleyse tabi) 5. İnsanlar size mecburiyetten üyeler diye(siyasi/sosyal/bakış açısı/ vs sebeplerle) , şansınızı zorlamanın alemi yoktur (maalesef havasenede güvenmiyorum) 6. Herşeye tabiki şükretmek lazım sonuçta beterin beteri var fakat burdan ütopik şükürcülere şunu söylüyorum; 4 yıl özel sektörde çalıştım, sonrasında 7 yıldır thy deyim. Nerden geldiğimi unutmadım, gözü aç biri değilim(birçoğumuz gibi), ama ortada aman Allah’ım ne güzel sözleşme imzalamışlar denecek bişey yokkende, varmış gibi şükredemiyorum. 7. Bende bir kardeşiniz, arkadaşınızım ; öyle veya böyle aynı gemideyiz.Hepinize saygılar sunuyorum
  • Enflasyon farkı denmiş de yıllardır bu farkın uygulandığını görmedik. Açık açık yazsalar ya ne kadar olacak bu enflasyon farkı?

Türk Hava Yolları (THY) ile Hava-İş Sendikası arasında sürdürülen Toplu İş Sözleşmesi (TİS) görüşmeleri arabulucu süresine günler kala sürpriz bir gelişmeyle anlaşmayla sonuçlandı. Sendika, THY yönetimine bir çok maddeyi kabul ettirdi.

THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı ile Hava İş Sendikası Genel Başkanı Ali Kemal Tatlıbal'ın dün akşam saatlerinde bir araya gelerek TİS'e son noktayı koyduklarını AirportHaber okuyucularına duyurmuştuk. Varılan anlaşma neticesinde THY çalışanlarının sendikası Hava İş, THY ile 3 yıllık Toplu İş Sözleşmesi anlaşmasına vardı.

TİS kapsamında imzalanacak anlaşmayla çalışanlar, 2019'un birinci 6 ayı için enflasyon+%2, ikinci 6 ay için enflasyon+%1,5, 2020'nin ilk 6 ayı için enflasyon+%2, ikinci 6 ayı için enflasyon+%1,5, 2021'in ilk ve ikinci dönemler için enflasyon+%1 oranlarında zam yapılacak.

Bu kararın yanında seyyanen de 5 bin TL tüm personele para ödenmesi konusunda mutabakat sağlandı.

Zam oranlarının yanında sosyal haklarda da önemli kazanımlar elde edildi. Kadın personele yapılan kreş yardımından, bu toplu iş sözleşmesi döneminde erkek personelin de kreş yardımından faydalanması karara bağlandı.  Kreş yardımında herhangi bir rapor, fatura gibi evraklar istenmeyeceği ve doğrudan talep halinde yardım yapılacağı edinilen bilgiler arasında.

LOAD MASTER'LARIN YÜZÜ GÜLECEK

Türk Hava Yolları ile Hava-İş Sendikası arasında sağlanan mutabakatla birlikte şirkette görevli load masterların da yüzü gülecek. Taraflar vergi düzenlemesi nedeniyle ciddi bir gelir kaybına uğrayan load masterların ücretlerinde düzenlemeye gidilmesi konusunda da anlaşmaya vardı. Düzenlemenin imzaların atılmasından sonra hayata geçirilmesi bekleniyor.

Öte yandan uçucu personele yönelik detaylı çalışmalar da sendika ile birlikte THY arasında ortak memnuniyet çerçevesinde sürdürülüyor ve sürdürülmesi yönünde ortak kararlar alındı.

Türkiye'nin ekonomik koşullarına rağmen artan maliyetlerin ve özellikle de İstanbul Havalimanı'na taşınma sürecinde gelen mali külfete rağmen sendikanın önemli bir zafer elde ettiği kaydedildi.

Taraflar arasında sağlanan anlaşma sonrasında Toplu İş Sözleşmesi'nin 15 Nisan 2019 tarihinde imzalanması beklenirken, Sendika tarafından yönetime kabul ettirildiği öğrenilen diğer maddeler ise şu şekilde:




©AirportHaber.com

Vergi kesintisi mağduru load masterlara müjdeli haber

Yorumlar Tüm Yorumlar (66)

ups ~ 5 yıl önce
begenmeyen gıder arkadas zorla kımse tutmuyor senı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Süvari ~ 5 yıl önce
Sendikanın yetersiz olduğu aşikar, eleştirince de düşman ilan edildiğimiz de bir gerçek. Sadece merak ediyorum bir İK şirketi kurulsa Sigma Aviation gibi ve bunun bünyesinde havacılar toplansa yabancı pilotların aldığı haklar gibi ekstra haklar alınabilir mi?. Bunun yasal boyutu nedir? Bilgisi olan cevaplayabilir mi?.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
haramzade ~ 5 yıl önce
Torpilli loadmaster'lara bir torpil daha...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ayıp yaa ayıp ~ 5 yıl önce
Bu yöneticiler ne zaman vicdan sahibi olacaklar... Kendilerine verirken kazan kazan götürüyorlar.... O kadar konu arasında sadece bu kadar madde mi kabul edildi... Diğer maddeler nerede??

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Teknik ~ 5 yıl önce
Teknik arkadaşlar,derhal Çelik iş sendikasından istifa edelim.Enflasyonun üstüne yarım puan bile alamayan bu sendikadan derhal istifa edelim artık.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İç yatı harcırahı ~ 5 yıl önce
Ya bu iç yatı harcırahı neden kimse konuşmuyor yıllarca ayni

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gün gelir Tavuk Döner ~ 5 yıl önce
Çünkü yıllardı tavuk döner ayranın fiyatı aynı
Km/6 ~ 5 yıl önce
İstenilen şeyler ve elde ettikleri şeylere bakıp buna hangi yüzle zafer diyebiliyorlar anlamış değilim. Hiç mi utanmıyorlar zafer elde ettik derken. A0 uygulaması kaldırılacak dendi. Gelişme yok. Ftl yıllık uçuş saati değişmemiş. Bir kabin görevlisi olarak kazandığım şey sus payı 5 bin tl ve sabah verdikleri simit oldu. Teşekkürler sarı sendika.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Biktik ~ 5 yıl önce
Hic olmasaniz daha iyi biktik yildik sizden yeter siz hala ve veya kelimelerini kullanin ki isteyen istedigi tarafa ceksin ve kullansin bizleri kural sudur diyemediniz halaa 2019

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kabin ~ 5 yıl önce
1.bu anlaşılan maddeleri üyesi olup aidat ödediğimiz sendikadan değilde , airporthaberden öğrenmemizin zaten sendikanın ne tepkiyle karşılaşacağını tahmin ettiğini gösteriyor,(daha imzalanmadı vs o işleri geçin) 2. Ortada başarı olarak adlandırılabilecek bi kazanım yok , ahaber=airporthaber(kendimde ahaber izlerim airporthabere girdiğim gibi) 3. Sizin gibi yalaka sendika(lar) bu seçimlerde oy kaybının dolaylı sebebidir(umarım bu cimer vs aracılığıyla ilgili yerlere ulaşır ki kendim yazdım) 4. Bir seferliğine 3 yıl imzalanan tis i yine 3 sene imzalamak üyelerine yapılan en büyük alçaklıktır(eğer öyleyse tabi) 5. İnsanlar size mecburiyetten üyeler diye(siyasi/sosyal/bakış açısı/ vs sebeplerle) , şansınızı zorlamanın alemi yoktur (maalesef havasenede güvenmiyorum) 6. Herşeye tabiki şükretmek lazım sonuçta beterin beteri var fakat burdan ütopik şükürcülere şunu söylüyorum; 4 yıl özel sektörde çalıştım, sonrasında 7 yıldır thy deyim. Nerden geldiğimi unutmadım, gözü aç biri değilim(birçoğumuz gibi), ama ortada aman Allah’ım ne güzel sözleşme imzalamışlar denecek bişey yokkende, varmış gibi şükredemiyorum. 7. Bende bir kardeşiniz, arkadaşınızım ; öyle veya böyle aynı gemideyiz.Hepinize saygılar sunuyorum

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Enflasyon ~ 5 yıl önce
Enflasyon farkı denmiş de yıllardır bu farkın uygulandığını görmedik. Açık açık yazsalar ya ne kadar olacak bu enflasyon farkı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000