19 Haziran 2009, Cuma 12:03:48

Venezuela Çin'den uçak alacak

Venezuela'nın Asya'daki müttefiki olarak kabul edilen Çin'den askeri uçak alacağı bildirildi...
  • Dünya insansız havaaraçlarına doğru koşuyor. Artık ülkelerin kendi iha'larını üretmesi çok büyük önem kazandı. Ayrıca füze roket gibi konvansşyonel sistemler çok geride kaldı amerika lazer teknolojilerini kullanmaya başladı. Bir pilotun bir uçağı alıp 8-10 füze taşıması geçtğimiz 50 yılda kaldı. Umarım ülkemizde de bu projeler değerlendirilir.

Aralarındaki ticari ilişkiler her geçen gün gelişen iki ülkenin yetkilileri Venezuela'nın resmi Bolivarian haber ajansına yaptıkları açıklamalarda, K-8 tipi eğitim ve hafif saldırı uçaklarının Ocak 2010'da teslim edileceğini belirtti.

Çin'in uçak teknolojisi konusundaki yetkililerinden Yang Ying, satılacak uçakların sayısı ve fiyatları hakkında bilgi vermedi. Ancak Venezuelalı askeri yetkililer, geçen Eylül ayında Çin'den en az iki düzine uçak alacaklarını açıklamışlardı. Devlet Başkanı Hugo Chavez'in yardımcılarından Luis Reyes Reyes de Çin yapımı gelişmiş L-15 tipi eğitim uçakları da alabileceklerini söyledi.

Çinli yetkili Yang, uçaklara üç yıl boyunca lojistik destek sağlayacaklarını ve Çinli teknisyenlerin uçaklar kullanımda olduğu sürece hizmet vereceğini kaydetti.

Chavez yönetiminin son yıllarda 24 Sukhoi savaş uçağı ve 53 saldırı helikopteri alımı da dahil olmak üzere Rusya ile toplam değeri 4.4 milyar doları geçen anlaşmalar imzalaması Washington'ı rahatsız etmişti. 2007 yılında Amerikan Kongresi'nin hazırladığı bir raporda, Venezuela'nın askeri silah alımlarının Latin Amerika bölgesinde bir silahlanma yarışına yol açabileceği ileri sürülmüştü. Venezuela, ayrıca Çin'in yardımıyla bir radar sistemi kurmayı planlıyor.

Çin ile Venezuela arasındaki ticaret hacmi geçen yıl 10 milyar doları geçerek, 2003'e göre 13 kat arttı; bu artış esas olarak Venezuela'nın petrol ihracatından kaynaklanıyor.

Venezuela Çin'den uçak alacak

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
Dünya insansız havaaraçlarına doğru koşuyor. Artık ülkelerin kendi iha'larını üretmesi çok büyük önem kazandı. Ayrıca füze roket gibi konvansşyonel sistemler çok geride kaldı amerika lazer teknolojilerini kullanmaya başladı. Bir pilotun bir uçağı alıp 8-10 füze taşıması geçtğimiz 50 yılda kaldı. Umarım ülkemizde de bu projeler değerlendirilir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000