01 Nisan 2018, Pazar 08:54:09

Veliaht Prens Boeing tesislerini ziyaret etti

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed Bin Selman, ABD’nin Seattle kentinde Boeing tesislerine bir ziyaret gerçekleştirdi. Prens, ziyaretinde, Suudi Arabistan’ın 2030 Vizyonu kapsamında belirlenen dış ülkelerden alınan silahların yüzde 50’sinin teknolojisinin 2030 yılına kadar millileştirilmesi projesini ele aldı.
  • Anca boş boş gezersiniz biz de eğitime, bilime önem, insana değer verelim demezsiniz sonra herşeyde gayri müslümlere muhtaç olursunuz. Petrol olmasa hiçsiniz.
  • Arapseverler ne diyecek çok merak ediyorum
  • Veliaht bizi de ziyaret etsin tazminat farklarını belki kendi cebinden karşılar biz de rahata eririz
  • Boşuna demedi Atalarımız ne Şam'ın şekeri ne Arap'ın yüzü
  • Cok anlar bu islerden, hatta saga sola isaret edip bizimkiler gibi bir de talimat ayaklari yapsaydin
  • Bu adamın abd de görüşmediği kişi mi kalmış. Cia eski başkanı, tüm yahudi lobi ve kuruluşları, obama, Hillary Clinton, vb
  • Abd Suudi lerle Birlesik Arap Emirlikleri iyi kullanıyor . Petrol uçak silah anlaşmaları imzalıyor biliyorki paranın adreslerini hatta Qatar Kuveyt te bu ülkelere dahil
  • Yolunacak tavuk misali

Suudi Arabistan ve Boeing arasında kurulan ortaklık, Suudi Arabistan Silahlı Kuvvetleri envanterlerinin geliştirilmesini, yedek parça kapasitesinin artırılmasını ve Boeing şirketi tarafından sunulacak askeri destek maliyetinin süreç içerisinde azaltılmasını hedefliyor.

Şarkul Asvat'ta yer alan habere göre; Projenin gelirinin 2030 yılıyla birlikte 22 milyar dolara ulaşması ve 6 bin kişiye istihdam sağlaması beklenirken, Suudi Arabistan’daki dış yatırım hacminin de 450 milyon dolara çıkarılması amaçlanıyor.

Ziyaret kapsamında, Suudi Arabistan Askeri Sanayi Şirketi (SAMİ) ve Boeing şirketi arasında işbirliği anlaşması imzalandı. Anlaşmayı SAMİ adına şirketin icra kurulu Başkanı Ahmet el-Hatip, Boeing adına ise şirketin icra kurulu Başkanı Dennis Molberg imzaladı.

Veliaht Prens Muhammed Bin Selman, anlaşmadan sonra, Boeing şirketini gezerek şirketin çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Boeing şirketine gerçekleştirdiği ziyarette, Bin Selman’a, Prens Halid Bin Selman Bin Abdulaziz, Suudi Arabistan’ın Washington Büyükelçisi ve Muhammed Bin Selman’a ABD ziyaretinde refakat eden diplomatik heyetten üyeler eşlik etti.

Suudi Arabistan – Boeing ilişkileri

Suudi Arabistan ve Boeing arasında imzalanan anlaşma, iki taraf arasındaki 70 yıllık ilişkinin en önemli anlaşmalarından biri olarak niteleniyor. İki taraf arasındaki ilişkiler, eski ABD Başkanı Franklin Roosvelt’in, 1945 yılında, dönemin Suudi Arabistan Kralı Abdulaziz Bin Abdurrahman’a Dakota DC-3 model bir özel uçak hediye etmesiyle başlamıştı.

Veliaht Prens Boeing tesislerini ziyaret etti

Yorumlar Tüm Yorumlar (8)

Havagazı ~ 6 yıl önce
Anca boş boş gezersiniz biz de eğitime, bilime önem, insana değer verelim demezsiniz sonra herşeyde gayri müslümlere muhtaç olursunuz. Petrol olmasa hiçsiniz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Arap ~ 6 yıl önce
Arapseverler ne diyecek çok merak ediyorum

Yanıtla

Kalan karakter 1000
arff ~ 6 yıl önce
Veliaht bizi de ziyaret etsin tazminat farklarını belki kendi cebinden karşılar biz de rahata eririz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tzx ~ 6 yıl önce
Boşuna demedi Atalarımız ne Şam'ın şekeri ne Arap'ın yüzü

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Canim ~ 6 yıl önce
Cok anlar bu islerden, hatta saga sola isaret edip bizimkiler gibi bir de talimat ayaklari yapsaydin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Enterasan işler ~ 6 yıl önce
Bu adamın abd de görüşmediği kişi mi kalmış. Cia eski başkanı, tüm yahudi lobi ve kuruluşları, obama, Hillary Clinton, vb

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Maho ~ 6 yıl önce
Abd Suudi lerle Birlesik Arap Emirlikleri iyi kullanıyor . Petrol uçak silah anlaşmaları imzalıyor biliyorki paranın adreslerini hatta Qatar Kuveyt te bu ülkelere dahil

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Suud ~ 6 yıl önce
Yolunacak tavuk misali

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000