30 Mayıs 2020, Cumartesi 22:50:26

Ve tarihi fırlatma gerçekleşti

Amerikan uzay mekiği ve roket üreticisi SpaceX'in, ABD Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA) ortaklığıyla dünya yörüngesine göndereceği ilk insanlı uzay mekiği denemesi ABD’nin Florida eyaletindeki uzay merkezinden yapıldı.
  • Bizdeki pilot havası yok bunlarda , + 19 mayısda biz boş uçağı istanbuldan samsuna goturduk . Sozde astronotlar gelin siz bizdeki instapilotlari gorun
  • Adamlar 12 dakikada uzaya gitti biz de yerli ve milli uçak,helikopter,tank,motor,jet vs yapıyoruz ayaklarındayız. Tabii kayınpeder destekli aslan damat ve iha'larını da unutmamak lazım.
  • Tören düzenlenecekmi acaba
  • Biz hala muska yazıp virüs öldürmeye çalışıyoruz.
  • Hangi gücüyle yapıyor arkadaş bu faaliyetleri özel bir şirket? Her ay 60 uydu fırlatacak mış, toplam 42 bin uydu olacak mış... Sadece internet tüm dünyada çeksinmiş amaçları... yersen... O tatsız filmler yavaş yavaş gerçek olacak galiba... Uzay bir adamın... vay be...........
  • Instagram astronotları sizi. Tinder'a da foto koyarsınız demek. Zaten bir iş yapmıyorsunuz ki, sizi roket uzaya çıkarmıyor mu kardeşim, ne bu hava? Gerisini de zaten otopilot yapıyor.
  • aman dikkat palavracıların görünmez yerli uçağımız ile çarpışmayın. nerede olduğunu bilmiyoruz. bu adamlar gavur cehenneme gidecek ama her lafı yalan olanlar cennete gidecek. o yüzden uğraşmaya gerek yok ama yine de bir IHL li uzaya çıksa fena olmaz.
  • Darısı Selçuk Bayraktar damadın başına...Biz varımızı yoğumuzu vermeye razıyız.Gerekirse aç kalırız
  • Umrumda değil ben survivor izliyom
  • 19 saat durmaksızın iki kişi kapsüle kenetlene kadar gideceksiniz. Yediğiniz radyasyon da cabası. Haklarınızı kaybetmeyin, yol paranızı, pazar mesainizi geri alın. Siz de gelin sendikalı olun astronotlar

Florida'nın Kennedy Uzay Merkezi'nden yapılan "Crew Dragon" isimli deneme uçuşu gerçekleştirildi. Böylece ABD topraklarından 9 yıl sonra ilk defa uzaya astronot gönderilmiş oldu.

Amerikan uzay mekiği ve roket üreticisi SpaceX'in, ABD Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA) ortaklığıyla dünya yörüngesine göndereceği ilk insanlı uzay mekiği denemesi ABD’nin Florida eyaletindeki uzay merkezinden yapıldı.

Çarşamba günü elverişsiz hava koşulları yüzünden yapılamayan SpaceX'in "Crew Dragon" isimli uzay mekiğiyle ilk insanlı uçuş denemesi, bugün Florida’daki Kennedy Uzay Merkezi’nden ABD doğu saati ile 15.22'de gerçekleştirildi.

Uzay ajansı, paylaştığı videolu bilgilendirmede ise Doug Hurley (53) ve Bob Behnken (49) isimli astronotların daha önce iki defa uzay uçuşu gerçekleştirdiğini ancak ilk defa bir arada, Amerika topraklarından ve ticari bir firma ile uzay yolculuğuna çıkacaklarını belirtti.
25 Mayıs'ta uçuşa dakikalar kala, test uçuşunu hava şartlarının elverişsiz olduğu gerekçesi ile ertelediğini duyuran NASA yetkilileri, bir sonraki uçuşun cumartesi gerçekleşeceğini bildirmişti.

Bu tarihi uçuşla birlikte tarihte ilk kez ticari bir kuruluşa ait uzay aracı insanlı uçuş gerçekleştirdi.

İşte o tarihi anlar:

Ve tarihi fırlatma gerçekleşti

Yorumlar Tüm Yorumlar (18)

Rush challenge ~ 4 yıl önce
Bizdeki pilot havası yok bunlarda , + 19 mayısda biz boş uçağı istanbuldan samsuna goturduk . Sozde astronotlar gelin siz bizdeki instapilotlari gorun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hustıncevapver ~ 4 yıl önce
aynen doğru söze ne denir NASA da torpil var mı acaba ?
12 dakika ~ 4 yıl önce
Adamlar 12 dakikada uzaya gitti biz de yerli ve milli uçak,helikopter,tank,motor,jet vs yapıyoruz ayaklarındayız. Tabii kayınpeder destekli aslan damat ve iha'larını da unutmamak lazım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ECN ~ 4 yıl önce
Tören düzenlenecekmi acaba

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hale bak ~ 4 yıl önce
Biz hala muska yazıp virüs öldürmeye çalışıyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Özel şirket ~ 4 yıl önce
Hangi gücüyle yapıyor arkadaş bu faaliyetleri özel bir şirket? Her ay 60 uydu fırlatacak mış, toplam 42 bin uydu olacak mış... Sadece internet tüm dünyada çeksinmiş amaçları... yersen... O tatsız filmler yavaş yavaş gerçek olacak galiba... Uzay bir adamın... vay be...........

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ironi ~ 4 yıl önce
Instagram astronotları sizi. Tinder'a da foto koyarsınız demek. Zaten bir iş yapmıyorsunuz ki, sizi roket uzaya çıkarmıyor mu kardeşim, ne bu hava? Gerisini de zaten otopilot yapıyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İcerdekiler ~ 4 yıl önce
Astronot mu sanıyorsun kara cahil, biri oyuncu, biri sunucu. Bundan önceki fırlatma insansz yapıldı ve iss ye kenetlendi kendi kendine. Pilotsuz da uçuyor yani, ayrıca bu fırlatmanin amacı uzay turizmi için yapılan bir adım.
Cahil'e ~ 4 yıl önce
Kara cahil, senin yazılanı okuma kabiliyetin yok sanırım! 2 astronot daha önce 2 kere uzaya çıkmış fakat ilk defa Amerika tooraklarında ve özel bir.....
ICERDEKILERE CEVAP ~ 4 yıl önce
ICERDEKILERIN IKISIDE ESKI ASTRONOT ,BIRISI ABD DENIZ KUVVETLERI F-14/18 PILOTU DIGERI USAF UCUS MUHENDISI.YANI SENIN 25 HAYATTA YAPAMAYACAGIN SEYLERI 1 HAYATTA YAPAN INSANLAR
aman dikkat ~ 4 yıl önce
aman dikkat palavracıların görünmez yerli uçağımız ile çarpışmayın. nerede olduğunu bilmiyoruz. bu adamlar gavur cehenneme gidecek ama her lafı yalan olanlar cennete gidecek. o yüzden uğraşmaya gerek yok ama yine de bir IHL li uzaya çıksa fena olmaz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
... ~ 4 yıl önce
Darısı Selçuk Bayraktar damadın başına...Biz varımızı yoğumuzu vermeye razıyız.Gerekirse aç kalırız

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Vatandaş ~ 4 yıl önce
Umrumda değil ben survivor izliyom

Yanıtla

Kalan karakter 1000
FTL mesai tutmaz ~ 4 yıl önce
19 saat durmaksızın iki kişi kapsüle kenetlene kadar gideceksiniz. Yediğiniz radyasyon da cabası. Haklarınızı kaybetmeyin, yol paranızı, pazar mesainizi geri alın. Siz de gelin sendikalı olun astronotlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000