07 Mayıs 2017, Pazar 10:06:05

Ve o uçak ilk kez havalandı

Tarihteki ilk iki kişilik ticari güneş enerjili uçak, İsviçre’nin Payerne hava üssünden deneme uçuşu için havalandı.
  • CHP tek partili devam etseydi degil Güneş enerjisi çöp ile calisan ucaklar olurdu...... ama çöpe ulaşmak zor olurdu belediyeler toplamayacağı için...... Bu arada yeni havalimanının adı Kanuni Sultan Süleyman İnternational AirPort olacak...... kısacası The Magnificent
  • Mühendis askeri kökenli miymiş? Bu arada tgs'ye alımlar açıldı mı?
  • 5 saate yakın bir uçuş gerçekleştirecek; sadece 450kg ağırlığında elektrik motorlu bu uçak. Basınçlandırılmadığı için pilot astronotlar gibi uzay elbisesi (space suit) giyecek. Isı -70 derece Santigrat a kadar düşecek. Beş saate yaklaşan bir uçuş planlanıyor; iki saat 75 bin feet e tırmanış, 15 dakika düz uçuş (cruise), akabininde 3 saat alçalış..
  • Bu uçak elektrik motorlu. Batarya + güneş paneli ile çalışıyor. Her irtifada sorunsuz çalışabilir. Yüksek irtifalarda sadece pilotlar için oksijen kaynağına ve basınçlı giysiye ihtiyaç duyar.
  • Güneş enerjisinden ıskandinav ve dünyanın kuzey bölgeleri hariç bütün ülkeler aslında yararlanabilir ama kafayı değil ceplerini çalıştırmaya bakıyorlar
  • 75 bin feet mi yoksa 7,500 feet mi? 75 bin feete bu ucağın çıkamayacağını bilmek için dahi olmaya gerek yok, o pervane ile nasıl çıkacak oraya arkadaşım????
  • Parayla mı satılıyor? Onu mu demek istediniz? Yoksa yük ve yolcu mu taşıyor? Bir de 75.000 feet strafor hakikaten büyük bir gelişme. Ben daha çıkamadım oraya. Bu ultralight kesin çıkıyordur o pervaneyle.
  • Strasfor neresidir bre cahil.

Tarihteki ilk iki kişilik ticari güneş enerjili uçak, İsviçre’nin Payerne hava üssünden deneme uçuşu için havalandı.

Tarihteki ilk iki kişilik ticari güneş enerjili uçak, İsviçre’de deneme uçuşu için havalandı. Uçağın pilotu Raphael Domjan, havalanmadan önce uçağın önünde bir poz verdi. Elktra-Solar GmbH tarafından tasarlanan uçağın kanat genişliği 24 metre, ağırlığı 450 kilo. Asıl uçuşunu 2018 yılında yapacak olan SolarStratos isimli uçağın 75 bin feet (22 bin 860 metre) yükselerek strasforda uçacağı belirtildi.

LEGO’ya benzetilen uçağa hata için sıfır tolerans verildiği, karbon fiber yapısında meydana gelecek bir hatanın görevin sürdürülmesine ciddi etki yapacağı ve uçağın tamir edilmesinin aylar alabileceği kaydedildi. 





 

Ve o uçak ilk kez havalandı

Yorumlar Tüm Yorumlar (12)

Halkci ~ 7 yıl önce
CHP tek partili devam etseydi degil Güneş enerjisi çöp ile calisan ucaklar olurdu...... ama çöpe ulaşmak zor olurdu belediyeler toplamayacağı için...... Bu arada yeni havalimanının adı Kanuni Sultan Süleyman İnternational AirPort olacak...... kısacası The Magnificent

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cevat ~ 7 yıl önce
Mühendis askeri kökenli miymiş? Bu arada tgs'ye alımlar açıldı mı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
QTR B777 F/O Bilge ~ 7 yıl önce
5 saate yakın bir uçuş gerçekleştirecek; sadece 450kg ağırlığında elektrik motorlu bu uçak. Basınçlandırılmadığı için pilot astronotlar gibi uzay elbisesi (space suit) giyecek. Isı -70 derece Santigrat a kadar düşecek. Beş saate yaklaşan bir uçuş planlanıyor; iki saat 75 bin feet e tırmanış, 15 dakika düz uçuş (cruise), akabininde 3 saat alçalış..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ne olmuş ~ 7 yıl önce
Bu uçak elektrik motorlu. Batarya + güneş paneli ile çalışıyor. Her irtifada sorunsuz çalışabilir. Yüksek irtifalarda sadece pilotlar için oksijen kaynağına ve basınçlı giysiye ihtiyaç duyar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Basit ~ 7 yıl önce
Güneş enerjisinden ıskandinav ve dünyanın kuzey bölgeleri hariç bütün ülkeler aslında yararlanabilir ama kafayı değil ceplerini çalıştırmaya bakıyorlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
75 bin? ~ 7 yıl önce
75 bin feet mi yoksa 7,500 feet mi? 75 bin feete bu ucağın çıkamayacağını bilmek için dahi olmaya gerek yok, o pervane ile nasıl çıkacak oraya arkadaşım????

Yanıtla

Kalan karakter 1000
camur ~ 7 yıl önce
arkadasim camur atacagina sen daha iyisini yap. :)))) Bizim TAIciler boyle diyor
Elpida ~ 7 yıl önce
Neden çıkamayacağını da açıklasanızda o engin bilgilerinizden faydalansak. Elektrik motorlarının çalışma prensiplerine de bir göz atın rezil olmadan, pardon açıklamadan önce.
Ticari derken? ~ 7 yıl önce
Parayla mı satılıyor? Onu mu demek istediniz? Yoksa yük ve yolcu mu taşıyor? Bir de 75.000 feet strafor hakikaten büyük bir gelişme. Ben daha çıkamadım oraya. Bu ultralight kesin çıkıyordur o pervaneyle.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Elpida ~ 7 yıl önce
Parayla satılmayan uçak mı var? Askeri uçakları öpücükle mi veriyorlar? yolcu taşıma amaçlı olduğu haberin içinde var.
Cahil ~ 7 yıl önce
Strasfor neresidir bre cahil.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Netesi ~ 7 yıl önce
Neresi

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000