22 Temmuz 2019, Pazartesi 13:57:44

Ve Nogaylaroğlu dönemi resmen sona erdi!

Türk Hava Kurumu (THK) Üniversitesi'nin de kurucusu olan ve birçok iktisadi işletmenin de başında bulunan THK Havacılık Vakfı'nda Ahmet Bertan Nogaylaroğlu dönemi resmen sona erdi.
  • THK'daki kumpasla ilgili suç duyurusunu okudunuz mu sayın Airport yetkilileri? Okuduysanız neden yayınlamıyorsunuz? Sanırım aranızda n'apsak diye düşünüyorsunuz. Bakın edebimizle yazıyoruz. Utanıyoruz , tiksiniyoruz falan da demiyoruz. Basın etik ilkeleri diyoruz sadece.
  • İstifa eden yönetim kurulu ilk önce personel beş ay maaş alamadığında neden genel kurul istemedi, personel yıllarca zam alamadı, madem okadar kurumu seviyorsunuz neden her geldiğiniz 5 yıldızlı otellerde kalıyorsunuz, kurumun misafirhanesi varken, Ayrıca geçen sene 350bin dolara verdiğiniz balon ihalesini bu sene 2,5 Milyon dolara nasıl verdi Bertan paşa. Avantanızı alamadınız değilmi, Tatar Ramazan gibi " Ben bu oyunu bozarım" diyip masaya yumruğu vurduğu için, hırsızlığınız ayyuka çıkacağı için bütün bu telaşınız. Ama siz rahat olun Önce Allah sonra bütün personel Bertan Paşanın yanındayız. Sizler, Gece sürüye kurtla dalıp, Sabah çobanla yas tuttunuz. Bu sefer yemez.
  • Adamlar yedi icti bitirdi sonrada " ...... falanca devri bitti " boyle sey olurmu ? Sulalesinden o yediklerini almak gerekmiyormu ?
  • THK ciddi bir kumpasın eşiğinde... Amaç, Türk Milletinin öz varlığını yüceltmek olmalı iken kişisel hırs ve geçmiş dönemde yapılan yanlış uygulamaların üzerini örtme gayretine dönüşmüş adeta... Bu gayretin önemli bir bölümünü de mevcut yönetimi sözde nedenlerle al aşağı etme eylemi teşkil etmektedir ne yazık ki. Oysa ki kurum önceki dönem uygulamalarının bir sonucu olarak iflasın eşiğine gelmiştir. Mukayese edildiğinde de o dönem için genel kurula gidilmesi konusunda en az on katı daha (sadece borçların dövize endekslenmesiyle THK borcunun 500 Milyonlardan Milyarı aşan TL'ye ulaşması bile yeter sebep!) neden vardı. Ancak bunlar görmemezlikten gelinerek, sözde nedenlerle Genel Kurul girişiminde bulunulması manüpulasyondan öte bir şey değildir. Bu eylem içerisinde olanlar hukuk önünde hesaplarını vereceklerdir kuşkusuz. Güzide kuruluşumuzu kötü niyetli kişilere yem etmemek için hepimiz ciddi bir duyarlılık ve haklıdan yana destek içerisinde olmalıyız.
  • THK nin 2015 yilini hatirlarsaniz ayni ekip o donem ki genel baskan Vacit Okteme de vakifi teslim etmeyerek kurumu calisamaz hala getirmisler, Vacit Oktemi istemeyerekde olsa istifa ettirmislerdir. Ayni taktigi Nogaylaroglu Genel baskanada yapmaktadirlar insallah bu sefer basarili olamazlar.
  • bu mevzu yeni değilki

Türk Hava Kurumu (THK) Üniversitesi'nin de kurucusu olan ve birçok iktisadi işletmenin de başında bulunan THK Havacılık Vakfı'nda Ahmet Bertan Nogaylaroğlu dönemi resmen sona erdi.

Türk Hava Kurumu Üniversitesi'nin de kurucusu olan THK Havacılık Vakfı'nda başkanlık koltuğuna geçtiğimiz ay Veli Gökyıldız getirilmiş Ahmet Bertan Nogaylaroğlu ise 'üye' sıfatıyla yönetimdeki görevine devam etme kararı almıştı. Vakıf yönetiminde yaşanan bu değişim Ankara Vakıflar Bölge Müdürlüğü'ne gönderilen bildiriyle resmen gerçekleşti.

AirportHaber'in edindiği bilgiye göre; Veli Gökyıldız'ın başkanlığa getirildi THK Havacılık Vakfı yönetiminde bulunan Halil Tokel, Emine Yumşakdemir ve Uğur Poyraz'ın da üye olarak görevlerini sürdüreceği öğrenildi.

THK Havacılık Vakfı'nın iktisadi işletmeleri arasında Uçuş Akademisi, Asal Havacılık, THK Teknik, THK Uçak İmalat, THK Sigorta, Gökbil Bilişim ve Gökçen Havacılık gibi kuruluşlar da yer alıyor.

THK'DA NELER OLUYOR?

Hareketli günlerin yaşandığı Türk Hava Kurumu'nda Merkez Denetleme Kurulu tarafından alınan Olağanüstü Genel Kurul kararına karşı çıkan THK Genel Başkanı Ahmet Bertan Nogaylaroğlu, mahkemeye başvurarak olağanüstü genel kurulun yapılmaması için tedbir kararı aldırmıştı. 

Yaşanan bu gelişmelerin ardından taraflar birbirlerine yönelik sert cevaplar verirken, dün THK Genel Başkanlığı'nca bir önceki genel başkan Kürşat Atılgan ve bazı yöneticiler hakkında suç duyurusunda bulunulacağı duyurulmuştu.

Hakkındaki iddialara jet hızıyla yanıt veren Atılgan ise mevcut THK Genel Başkanı Ahmet Bertan Nogaylaroğlu'nun Olağanüstü Genel Kurul kararına hukuka aykırı bir şekilde direndiğini ifade etmişti.

Gelişmeler üzerine bir açıklama da THK Merkez Denetleme Kurulu'ndan gelirken THK Genel Başkanı Ahmet Bertan Nogaylaroğlu'ndan kanun önünde hesap sorulacağı belirtilmişti.

©AirportHaber.com

Ve Nogaylaroğlu dönemi resmen sona erdi!

Yorumlar Tüm Yorumlar (8)

Sobelendiniz!!! ~ 5 yıl önce
THK'daki kumpasla ilgili suç duyurusunu okudunuz mu sayın Airport yetkilileri? Okuduysanız neden yayınlamıyorsunuz? Sanırım aranızda n'apsak diye düşünüyorsunuz. Bakın edebimizle yazıyoruz. Utanıyoruz , tiksiniyoruz falan da demiyoruz. Basın etik ilkeleri diyoruz sadece.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Thk çalışanları ~ 5 yıl önce
İstifa eden yönetim kurulu ilk önce personel beş ay maaş alamadığında neden genel kurul istemedi, personel yıllarca zam alamadı, madem okadar kurumu seviyorsunuz neden her geldiğiniz 5 yıldızlı otellerde kalıyorsunuz, kurumun misafirhanesi varken, Ayrıca geçen sene 350bin dolara verdiğiniz balon ihalesini bu sene 2,5 Milyon dolara nasıl verdi Bertan paşa. Avantanızı alamadınız değilmi, Tatar Ramazan gibi " Ben bu oyunu bozarım" diyip masaya yumruğu vurduğu için, hırsızlığınız ayyuka çıkacağı için bütün bu telaşınız. Ama siz rahat olun Önce Allah sonra bütün personel Bertan Paşanın yanındayız. Sizler, Gece sürüye kurtla dalıp, Sabah çobanla yas tuttunuz. Bu sefer yemez.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Thk çalışanları! !! ~ 5 yıl önce
Şaka yapıyorsunuz herhalde bunu kesinlikle Thk çalışanları yazmayacağı için neden yalana dolana giriyorsunuz da kendini akıllı yerine koymak istiyorsun bu yalana hiç gerek yokki. Genel Sekreter, Mesut ve yandaşları Direktörleri gören tüm çalışanların muhteşem görüşlerini duygularını bilmeyenmi var. Haaaa bu yorumu siz kendi dileğinizi yazdığınız için keşke adını soyadını da yazsaydın da bu kadar yanlarında kimler varmış bizlerde görebilseydik. Allah aşkına tüm bu yalancıların yanında kendi avanelerinden başka hiç dostlarını gören bilen varmı yaa .Rica ediyorum tüm çalışanların adını da bizler yanındayız diye kullanmayın.
Adalet ~ 5 yıl önce
Adamlar yedi icti bitirdi sonrada " ...... falanca devri bitti " boyle sey olurmu ? Sulalesinden o yediklerini almak gerekmiyormu ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ayyıldız ~ 5 yıl önce
THK ciddi bir kumpasın eşiğinde... Amaç, Türk Milletinin öz varlığını yüceltmek olmalı iken kişisel hırs ve geçmiş dönemde yapılan yanlış uygulamaların üzerini örtme gayretine dönüşmüş adeta... Bu gayretin önemli bir bölümünü de mevcut yönetimi sözde nedenlerle al aşağı etme eylemi teşkil etmektedir ne yazık ki. Oysa ki kurum önceki dönem uygulamalarının bir sonucu olarak iflasın eşiğine gelmiştir. Mukayese edildiğinde de o dönem için genel kurula gidilmesi konusunda en az on katı daha (sadece borçların dövize endekslenmesiyle THK borcunun 500 Milyonlardan Milyarı aşan TL'ye ulaşması bile yeter sebep!) neden vardı. Ancak bunlar görmemezlikten gelinerek, sözde nedenlerle Genel Kurul girişiminde bulunulması manüpulasyondan öte bir şey değildir. Bu eylem içerisinde olanlar hukuk önünde hesaplarını vereceklerdir kuşkusuz. Güzide kuruluşumuzu kötü niyetli kişilere yem etmemek için hepimiz ciddi bir duyarlılık ve haklıdan yana destek içerisinde olmalıyız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ayyıldız! !!! ~ 5 yıl önce
Gerçekten THK nu seviyorsanız ve ayakta durmasını yaşamasını istiyorsanız ve de haklı olandan taraf olmak istiyorsanız geliniz Kurum içinde kendiniz herşeyi inceleyiniz ve başta herşeyin en iyisini bilen genel sekreter ve avanelerinin yalan dolanlarını ve 9 ayda Kuruma ne kazandırıp neler kaybettirdiklerini gözlerinizle görünüz. Haaa doğru çok faydalı işler yaptıkları da inkar edilemez tıpkı yiğenini eşini dostunu devrelerini Lojistik TESUD arkadaşlarını nasıl Kuruma yerleştirdiğini ilk iş olarak da maaşının 6 binden 12 bine nasıl fırladığı gibi. Sayın Ayyıldız bu işler askerlik arkadaşlığına hiç benzemiyor. At gözlüğünü çıkarıp iyice her tarafa bakılırsa şimdiki yönetimin de bundan önceki yönetimlerden hiç farkı olmadığı daha iyi görülür bundan emin olabilirsiniz.
Eski genel baskan ~ 5 yıl önce
THK nin 2015 yilini hatirlarsaniz ayni ekip o donem ki genel baskan Vacit Okteme de vakifi teslim etmeyerek kurumu calisamaz hala getirmisler, Vacit Oktemi istemeyerekde olsa istifa ettirmislerdir. Ayni taktigi Nogaylaroglu Genel baskanada yapmaktadirlar insallah bu sefer basarili olamazlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
misafir ~ 5 yıl önce
bu mevzu yeni değilki

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000