11 Şubat 2010, Perşembe 08:15:43

Ve Geçitkale Havaalanı özelleşiyor

Bakanlar Kurulu Sözcüsü Özgürgün, "Güzelyurt bölgesindeki hasar tespit çalışmaları süratle tamamlandı"
  • Annan Planına göre Ercan Havaalanı güneye bırakılacak.. O yüzden kuzeyin ihtiyacını giderebilecek başka bir havaalanını devreye sokmaya çalışıyorlar..
  • Geçitkale beş para etmez bir yer. 2007 de ihale açtılar bir şirket katıldı o da daha sonra çekildi. Kim ne yapsın burasını. Amaç o bölgede bulunan otellere kıyak atmak. Ercan ile arası 5 dakika. Çok gereksiz bir havalimanı. Önce Ercanı adam edin sonra başka işlerle uğraşın.
  • Ercandan sonra ikinci bir havalimanı mı geliyor Kuzey Kıbrıs'a ? Ne yani..

Bakanlar Kurulu Sözcüsü Özgürgün, "Güzelyurt bölgesindeki hasar tespit çalışmaları süratle tamamlandı. Narenciye ihracatına teşvik primi verilecek" dedi.Bakanlar Kurulu Sözcüsü, Dışişleri Bakanı Hüseyin Özgürgün, Güzelyurt bölgesinde meydana gelen sel felaketinde zarar gören işyeri ile evlerde sürdürülen hasar tespit çalışmalarının süratle tamamlandığını belirtti.

Özgürgün, Bakanlar Kurulu Toplantısı’nda Geçitkale Havalimanı’nın bazı işletmelerinin özel işletmelere açılmasına ve ihaleye çıkılmasına, narenciye ihracatçılarına ise teşvik primi verilmesine karar verildiğini belirtti.

Başbakan Derviş Eroğlu başkanlığındaki Bakanlar Kurulu toplantısı 14:30 sıralarında tamamlandı.

Bakanlar Kurulu Sözcüsü Hüseyin Özgürgün toplantı sonrasında basına yaptığı açıklamada, sel felaketi yaşanan Güzelyurt bölgesinde gerçekleştirilen işyeri ve evlerdeki hasar tespit çalışmalarının süratle tamamlandığını ve hükümetin yapması gereklerin yapıldığını söyledi.
Sözcü Özgürgün, Kıbrıs Türk Psikologlar Yasa Tasarısı ile Avukatlar Değişiklik Yasa Tasarısı’nın toplantıda onaylanarak Cumhuriyet Meclisi’ne gönderildiğini söyledi.
Atatürk Öğretmen Akademisi bütçesinin de onaylandığını ifade eden Özgürgün, toplantıda ayrıca Balıkçı Gemileri Tüzüğü’nün de onaylandığını kaydetti.

GEÇİTKALE HAVALİMANI İŞLETMELERİ ÖZELE AÇILIYOR

Bakanlar Kurulu Sözcüsü Hüseyin Özgürgün, toplantıda Geçitkale Havaalanı’nın bazı işletmelerinin özel işletmelere açılmasının ve bu konuda ihaleye çıkılmasının da karara bağlandığını söyledi.

NARENCİYE İHRACATINA TEŞVİK PRİMİ

Özgürgün, toplantıda narenciye ihracatına teşvik primi verilmesi konusunun da görüşüldüğünü belirterek, kurulun bu çerçevede 2009-2010 hasat döneminde Türkiye, AB ülkeleri ve üçüncü ülkelere ihracat yapanlara, ürünlerine ve çeşitlerine göre teşvik primi verilmesini kararlaştırdığını kaydetti.

starkıbrıs

Ve Geçitkale Havaalanı özelleşiyor

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
Annan Planına göre Ercan Havaalanı güneye bırakılacak.. O yüzden kuzeyin ihtiyacını giderebilecek başka bir havaalanını devreye sokmaya çalışıyorlar..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Geçitkale beş para etmez bir yer. 2007 de ihale açtılar bir şirket katıldı o da daha sonra çekildi. Kim ne yapsın burasını. Amaç o bölgede bulunan otellere kıyak atmak. Ercan ile arası 5 dakika. Çok gereksiz bir havalimanı. Önce Ercanı adam edin sonra başka işlerle uğraşın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Ercandan sonra ikinci bir havalimanı mı geliyor Kuzey Kıbrıs'a ? Ne yani..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000