26 Ocak 2010, Salı 07:35:07

Ve büyük gün bugün!

7 ülke toplam tutarı 20 milyar euroyu bulan 180 uçak ısmarlamış durumda...
  • Muthıs bır stratejık oneme sahıptır ozellıkle Turk savunma ve havacılık sanayimizin basta TUSAS olmak uzere uçağın tasarım ve üretiminde toplam 2 milyar avro tutarında payi vardir. Uçağın en önemli parçalarından biri olan mıd fuselge sectıon, Türkiye'de imal edilmektedir. Bu uzun vadede Turkıye ıcın muthıs bır donum noktasıdır.Iptal edilirse Turkiye acisindan cok buyuk bir kayip olur. Saygilarimla. Muzaffer OZTURK Yüksek performans hedefleri ile tasarlanmakta olan uçağın, geliştirme safhasında meydana gelen gecikmeler ve ana yüklenici 'Airbus Military' firmasının maliyet artışı talepleri sebebiyle bir yılı aşkın bir süredir sözleşme değişikliği müzakerelerine devam edilmektedir.
  • Bu kuş bizim için asla uçmamalı. Kim uçurursa uçursun, alsın hayrını görsün. Bu kadar pahalı bir uçağa hiç ihtiyacımız yok ve de şayet alırsak bakımı astarını yüzünden pahalı getirecektir. En çok ihtiyacı olanlar ülkelerinin çoğrafi şartları dolayısiyle Güney Afrika'lılardı. Maliyetleri görünce, alın sizin olsun dediler.
  • Bu koca kuş uçmalı. Biz ne yapabiliriz ? Bence sipariş adedini bütçenin elverdiği ölçüde arttıtrabiliriz. Sonuçta bir makam aracına trilyon harcıyoruz bu uçağı doğal afet zengini ülkemizde sık sık kullanabiliriz hatta bunun bir adedini AKUT/KIZILAY adına tahsis edebiliriz diye düşünüyorum

Avrupa’nın askeri nakliye uçağı A-400M projesinin geleceği açısından çok kritik bir haftaya girildi. Aralarında Türkiye’nin de bulunduğu 7 Avrupa ülkesinin üst düzey savunma bürokratları, projeyi kurtarma amacıyla bugün Almanya’nın başkenti Berlin’de yeniden biraraya gelecek. Uçakları üreten EADS (Airbus) konsorsiyumunun, katılımcı ülkelerce proje için ek 5.2 milyar euroluk kaynağın sağlanmasına ilişkin mutabakatın 31 Ocak’a kadar varılmaması halinde çalışmalarını durdurmakla tehdit etmesinin ardından başlatılan görüşmeler, şimdiye kadar sonuçsuz kaldı.

Geçen hafta Berlin’de görüşmeleri yürüten taraf ülkeler, 31 Ocak’a kadar bir çözüm bulunabileceği umudu ile bu hafta görüşmeleri sürdürme kararını almışlardı.

Vatan

Ve büyük gün bugün!

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
Muthıs bır stratejık oneme sahıptır ozellıkle Turk savunma ve havacılık sanayimizin basta TUSAS olmak uzere uçağın tasarım ve üretiminde toplam 2 milyar avro tutarında payi vardir. Uçağın en önemli parçalarından biri olan mıd fuselge sectıon, Türkiye'de imal edilmektedir. Bu uzun vadede Turkıye ıcın muthıs bır donum noktasıdır.Iptal edilirse Turkiye acisindan cok buyuk bir kayip olur. Saygilarimla. Muzaffer OZTURK Yüksek performans hedefleri ile tasarlanmakta olan uçağın, geliştirme safhasında meydana gelen gecikmeler ve ana yüklenici 'Airbus Military' firmasının maliyet artışı talepleri sebebiyle bir yılı aşkın bir süredir sözleşme değişikliği müzakerelerine devam edilmektedir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Bu kuş bizim için asla uçmamalı. Kim uçurursa uçursun, alsın hayrını görsün. Bu kadar pahalı bir uçağa hiç ihtiyacımız yok ve de şayet alırsak bakımı astarını yüzünden pahalı getirecektir. En çok ihtiyacı olanlar ülkelerinin çoğrafi şartları dolayısiyle Güney Afrika'lılardı. Maliyetleri görünce, alın sizin olsun dediler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Bu koca kuş uçmalı. Biz ne yapabiliriz ? Bence sipariş adedini bütçenin elverdiği ölçüde arttıtrabiliriz. Sonuçta bir makam aracına trilyon harcıyoruz bu uçağı doğal afet zengini ülkemizde sık sık kullanabiliriz hatta bunun bir adedini AKUT/KIZILAY adına tahsis edebiliriz diye düşünüyorum

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000