23 Haziran 2011, Perşembe 08:10:07

VE AIRBUS BOEING'I BİR KEZ DAHA SOLLADI

Fransa'nın başkenti Paris yakınlarında devam eden ve dünyanın en büyük havacılık fuarı olarak bilinen Paris Hava Şovu'nda, Avrupalı uçak üreticisi Airbus, dün Hintli IndiGo firmasından 16 milyar Dolar değerinde 180 uçak siparişi alarak ABD'li rakibi Boeing'i gölgede bıraktı...
Yeni siparişler de beklediğini kaydeden Airbus yetkilileri, Malezyalı AirAsia ile 17 milyar dolarlık 200 adet A320 uçağı için anlaşma imzalamayı ümit ettiklerini belirtti. Airbus satış şefi John Leahy, şovdan ve yeni programa olan talepten çok memnun olduklarını söyledi.

Yenilenen A320 serisinden şu ana kadar 727 adet sattıklarını belirten Leahy, şov sonuna kadar bu rakamın bine çıkmasını beklediklerini kaydetti. Hindistanlı ucuz maliyetli havayolu IndiGo, dün 150 A320neo ve 30 adet de farklı modellerden olmak üzere toplam 180 uçak siparişi verdi. Artan petrol fiyatlarının havayolu şirketlerini daha tasarruflu uçaklara yönelttiği ifade edildi. Airbus ayrıca ABD'li Republic Havayolları ile 7 milyar dolarlık 80 adet A320neo satışı için niyet mektubu imzaladı. ABD'li Boeing ise Rus UTair Havacılık ile 40 adet yeni nesil 737 uçağı için 3. 3 milyar dolarlık geçici anlaşma imzaladığını açıkladı. Şovun ilk üç gününde Airbus'un siparişleri 57 milyar dolara, Boeing'in siparişleri ise 22 milyar dolara ulaştı. Uçak üreticilerinin bugün de yeni satış anlaşmaları imzalanmasının beklendiği bildirildi. 
VE AIRBUS BOEING'I BİR KEZ DAHA SOLLADI

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000