18 Kasım 2020, Çarşamba 16:00:31

Ve 737 MAX için karar verildi; Uçuş yasağı sona eriyor

ABD Federal Havacılık İdaresi (FAA) Boeing 737 MAX'in uçuş yasağını kaldırdı.
  • Tasrım hatasımı yazılım hatasımı eğer tasarım hatası varsa yazılımla düzelitebilirmi
  • Mühendis arkadaşlar toplanmuış hemen. Uçakta tasarım hatası falan yok. Gözardı edilen hesaplamaların tetiklediği yazılım hatası var. Yapılan tasarım değişikliği kazaların da sebebi değil. Kaza raporu okumadan, konuyu bilmeden tasarım diye sallamayın.
  • Anlamamakta ısrar niçin? Düşen uçaklar tamamen yazılımsal hatadan düştü. Anana babana yazık cahil cahil yorumlarına onu katma bari. Uçak düz uçarken tasarımsal hatadan değil mcas sistemin HATALI çalışmasından dolayı düştü. yapılan düzenlemede MCAS Sisteminin çalışma şartları değiştirildi, mesela en basiti önce ki kazalarda defalarca active olan sistem artık sadece 1(bir) kez devreye girebilecek.
  • Ben emin değilim binmeye Dickson'u tebrik ediyorum cesaretli adammış
  • tasarım hatası yazılımla dü-zel-ti-le-mez! bu uçakların kanat altı motor yerleşimi ve aerodinamik yapısının hatalı olduğunu bütün dünya biliyor. bütün dünya şirket içi yazışmalardan defalarca okudu, öğrendi. mühendislerin ve test pilotlarının önerilerinin nasıl bir kalemde silinip atıldığını dehşetle okuduk. bir uçak üreticisi düşünün: en yakın rakibiyle yarışabilmek için sıfırdan uçak dizayn etmek yerine bir önceki nesil uçağına daha ekonomik ve büyük bir motor takmak istiyor. motor kanadın altına sığmayınca kanadın önüne takılıyor. ve bunlar yapılırken aerodinamik yok sayılıyor. motorlar önde olduğu için uçağın burnunun olması gereken daha fazla havaya kalktığı anlaşılıyor. ve bunu önlemek için uçağın bilgisayarı pilotun elinden kontrolü alıp uçağın burnunu aşağı eğiyor! ayrıca faa başkanının yaptığı açıklamadan çok pis kokular geliyor.
  • Nasıl giderildi. Türk usulu yeminle bu iş çözülmez. Allah belamı versin anaö babam ölsün ki bu uçak uçar demekle olmuyor. Thy nin aklı varsa hemen kullanmaz.
  • Covid 19da yakinda bitecek, cunku boeingin tamamen kendi cikarlarni korumak ve ucakla seyehati minimuma indirmek icin cikardigi birseydi.. hersey normal gitseydi max krizinden sonra airbusla basa cikamayip batacalardi.. virusu cikarip zamani kendi leyhlerne cevirdiler tşk
  • Easa ne zaman verecek okey?
  • Hatalı tasarımın ,yazılım ve bazı küçük modiflerle tamamen elimine edildiği görülmemiştir.Mümkünde değildir.Bu uçaga yolcu olarak binmek büyük risktir.
  • Hayırlı olsun.

ABD Federal Havacılık İdaresi (FAA) Boeing 737 MAX'in uçuş yasağını kaldırdı.

2019 yılının Mart ayından itibaren dünyada uçuşları durdurulan Boeing 737 MAX uçakları için tarihi bir karar alındı Uzun süredir incelemelerini ve soruşturmasını sürdüren FAA, uçağın artık uçabileceğini duyurdu.

FAA tarafından yapılan açıklama sonrası şirketin hisseleri açılış öncesi yüzde 6,88 oranında değer kazandı.

FAA Başkanı Stephen Dickson, Boeing 737 MAX uçaklarının üzerindeki yasağı kaldırma emrini imzaladı.

Dickson, "Bizi bu noktaya götüren yol, uzun ve yorucuydu. En başından bunu doğru yapmak için gerekli zamanı alacağımızı söylemiştik. Ailemin söz konusu uçaklarla uçması konusunda yüzde 100 rahat hissediyorum" ifadelerini kullandı.

Ve 737 MAX için karar verildi; Uçuş yasağı sona eriyor

Yorumlar Tüm Yorumlar (22)

Murtaz ~ 3 yıl önce
Tasrım hatasımı yazılım hatasımı eğer tasarım hatası varsa yazılımla düzelitebilirmi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Uçak Mühendisi ~ 3 yıl önce
Mühendis arkadaşlar toplanmuış hemen. Uçakta tasarım hatası falan yok. Gözardı edilen hesaplamaların tetiklediği yazılım hatası var. Yapılan tasarım değişikliği kazaların da sebebi değil. Kaza raporu okumadan, konuyu bilmeden tasarım diye sallamayın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bir bilen ~ 3 yıl önce
Anlamamakta ısrar niçin? Düşen uçaklar tamamen yazılımsal hatadan düştü. Anana babana yazık cahil cahil yorumlarına onu katma bari. Uçak düz uçarken tasarımsal hatadan değil mcas sistemin HATALI çalışmasından dolayı düştü. yapılan düzenlemede MCAS Sisteminin çalışma şartları değiştirildi, mesela en basiti önce ki kazalarda defalarca active olan sistem artık sadece 1(bir) kez devreye girebilecek.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yolcu ~ 3 yıl önce
Ben emin değilim binmeye Dickson'u tebrik ediyorum cesaretli adammış

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bir bilen ~ 3 yıl önce
Cesaret değil de konu hakkında bilgili diyelim..
tasarım hatası ~ 3 yıl önce
tasarım hatası yazılımla dü-zel-ti-le-mez! bu uçakların kanat altı motor yerleşimi ve aerodinamik yapısının hatalı olduğunu bütün dünya biliyor. bütün dünya şirket içi yazışmalardan defalarca okudu, öğrendi. mühendislerin ve test pilotlarının önerilerinin nasıl bir kalemde silinip atıldığını dehşetle okuduk. bir uçak üreticisi düşünün: en yakın rakibiyle yarışabilmek için sıfırdan uçak dizayn etmek yerine bir önceki nesil uçağına daha ekonomik ve büyük bir motor takmak istiyor. motor kanadın altına sığmayınca kanadın önüne takılıyor. ve bunlar yapılırken aerodinamik yok sayılıyor. motorlar önde olduğu için uçağın burnunun olması gereken daha fazla havaya kalktığı anlaşılıyor. ve bunu önlemek için uçağın bilgisayarı pilotun elinden kontrolü alıp uçağın burnunu aşağı eğiyor! ayrıca faa başkanının yaptığı açıklamadan çok pis kokular geliyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Külyutmaz ~ 3 yıl önce
Otur sıfır, fizikten kaldın
Yiğitler kıraathanesi ~ 3 yıl önce
Zevkle okuyoruz...
bakımcı ~ 3 yıl önce
motoru daha da kanadın önüne alırsa burun yukarı gitmez aşağı gider. isterseniz yazdıklarınızı okuyun, sanırım hata yapmışsınız.
Tasarım ve yazılım hatası ~ 3 yıl önce
Nasıl giderildi. Türk usulu yeminle bu iş çözülmez. Allah belamı versin anaö babam ölsün ki bu uçak uçar demekle olmuyor. Thy nin aklı varsa hemen kullanmaz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Covid ~ 3 yıl önce
Covid 19da yakinda bitecek, cunku boeingin tamamen kendi cikarlarni korumak ve ucakla seyehati minimuma indirmek icin cikardigi birseydi.. hersey normal gitseydi max krizinden sonra airbusla basa cikamayip batacalardi.. virusu cikarip zamani kendi leyhlerne cevirdiler tşk

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Deli emin ~ 3 yıl önce
Serrefsizim benim aklima gelmisti
Easa ~ 3 yıl önce
Easa ne zaman verecek okey?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tasarım ~ 3 yıl önce
Hatalı tasarımın ,yazılım ve bazı küçük modiflerle tamamen elimine edildiği görülmemiştir.Mümkünde değildir.Bu uçaga yolcu olarak binmek büyük risktir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
737-8 ~ 3 yıl önce
Hayırlı olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000