18 Ocak 2022, Salı 11:04:11

Van-Tahran uçuşları için geri sayım

İran'ın başkenti Tahran ile Van arasında yapılacak direkt uçak seferleri 31 Ocak'ta başlayacak.
  • Çok ilginç yaklaşımlar
  • Hayırlı olsun inşallah mülteci getirmezler Afganistan boşalana kadar gelecek herhalde
  • Van Ferit Melen Havalimanı'nın ilk etapta pisti bakıma alınmalı ve 2750 metre olan pist,250 metre uzatılarak 3000 metreye çıkarılmalıdır.Doğu Anadolu Bölgesi'nin en yoğun havalimanı olan Van Ferit Melen Havalimanı maalesef teknik alt yapı fiziki koşulları yetersizdir.Uluslararası uçuşlar için eksiklikler tesbit edilmeli ve uçak,yolcu yük trafiğini kaldırabilecek bir görünüme kavuşturulmalıdır.Her geçen yıl yolcu trafiğinde önemli artışlar kaydeden havalimanı hak ettiği değere kavuşmalıdır.

İran'ın başkenti Tahran ile Van arasında yapılacak direkt uçak seferleri 31 Ocak'ta başlayacak.

Her hafta pazartesi ve cuma günleri Van'a sefer düzenleyecek İran'a ait özel hava yolu şirketi yöneticileri, Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez'i ziyaret etti.

Valilik makamında gerçekleşen ziyarette, İranlı yöneticiler, Tahran- Van uçak seferleri hakkında Bilmez'i bilgilendirdi.

Bilmez, gazetecilere, Tahran'dan Van'a turistlerin direkt ulaşımını sağlamak için özel bir hava yolu şirketiyle görüşmeler yaptıklarını bildirerek, şunları kaydetti:

"Firma yetkilileri buraya geldi. Devlet Hava Meydanlarına resmi müracaatlarını yaptılar. Eksik olan evraklarını en kısa sürede tamamlayacaklar. Şu anda ilk dört uçuş için uzlaşmamız sağlandı. 31 Ocak'ta ilk seferler başlayacak. Uçuşlar ilk etapta haftanın 2 günü yapılacak. Sefer sayısı talebe göre artırılabilir. Seferler, Boeing 737 tipi yolcu uçağıyla düzenlenecek."

Uçak seferlerinin başlamasının kent adına önemli olduğunu ifade eden Bilmez, "Esnafımız Covid-19 salgını sebebiyle bir süre sıkıntı yaşadı. İranlı turistler hem kent ekonomisine hem de iki ülke arasındaki ilişkilerin gelişmesine katkı sağlayacaktır." dedi.

Firma yetkilisi Mahdi Arghand ise Tahran'dan Van'a haftada 2 gün uçak seferi düzenleyeceklerini kaydederek, "Uçuşların her gün yapılmasını hedefliyoruz. İran'ın başka şehirlerinden de Van'a uçuşların yapılması için çalışıyoruz. Van'ın turizmini hareketlendirecek adımlar atıyoruz. Desteklerinden dolayı Vali Mehmet Emin Bilmez'e teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Pazartesi ve cuma günleri yapılacak seferler, Tahran Havalimanı'ndan saat 18.30'da, Van Ferit Melen Havalimanı'ndan ise saat 19.30'da gerçekleştirilecek.

Van-Tahran uçuşları için geri sayım

Yorumlar

Van İran ~ 2 yıl önce
Çok ilginç yaklaşımlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kadir ~ 2 yıl önce
Hayırlı olsun inşallah mülteci getirmezler Afganistan boşalana kadar gelecek herhalde

Yanıtla

Kalan karakter 1000
LTCI / VAN ~ 2 yıl önce
Van Ferit Melen Havalimanı'nın ilk etapta pisti bakıma alınmalı ve 2750 metre olan pist,250 metre uzatılarak 3000 metreye çıkarılmalıdır.Doğu Anadolu Bölgesi'nin en yoğun havalimanı olan Van Ferit Melen Havalimanı maalesef teknik alt yapı fiziki koşulları yetersizdir.Uluslararası uçuşlar için eksiklikler tesbit edilmeli ve uçak,yolcu yük trafiğini kaldırabilecek bir görünüme kavuşturulmalıdır.Her geçen yıl yolcu trafiğinde önemli artışlar kaydeden havalimanı hak ettiği değere kavuşmalıdır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Van ~ 2 yıl önce
Havalimanının pisti çok kötü durumda. Yamalar çatlaklar hak getire... Gecikmelerin minimuma indirilebilmesi için meydana ikinci pist yada en azından piste paralel bir taksi yolu gerekmekte. Uçaklar apronda sıraya dizilip iniş trafiğini bekiyor. İniş trafiği pisti terkettikten sonra diğeri piste girip pist başına ilerliyor. Vana yakışmıyor. Pist kısa ve eğimli olduğu için yaz ayladında kalkış trafikleri 03 ten kalkamıyor. İnişler 03 kalkış 21 olduğu için beklemeler oluyor. Vana gerçekten yakışmıyor

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000