14 Ocak 2020, Salı 12:49:19

Van'da sefer artışı talebi

Van Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanlığı, uzun zamandır kent gündemini meşgul eden havayolu sefer sayıları ve uçak bilet fiyatlarına ilişkin sorunun bugüne kadar çözülemediğini açıkladı.
  • 25 subat 2020 tarihine baktigimda Pegasus 228 lira anadolujet 235 lira thy 240 lira gelelim otobus biletine yesil ercis 250 metro 263 lira en ucuz biletler cok merak ediyorum ne kadar daha ucuz olmasini bekliyorsunuz 100 lira yapsalar ucak biletini neden 5p lira degil derseniz Allah bilir:):):)
  • Ne kadar çok toz o kadar çok sefer...
  • Bir saat daha kısa mesafede bir çok balkan ve Doğu avp hattına 2 katı fiyatla bilet satıyorken neden Van'a daha fazla sefer konulsun ki. Komünizm olsa belki ama sene sonunda kar zarar hesabı yapan bir şirketden talep için zorlamaya gerek yok..
  • Batı illerinde milyonlarca vanlı vatandasımız var ucak seferleri az ozellikle Istanbul ızmır Antalya ayrıca yurt disi seferde konması lazım
  • neyine yetmiyor???
  • Birise cikip bagirmiyor ki ucakkk yok kardes ucakkkk
  • Biletler aşırı derecede pahalı. Ucuş ekibine çok para veriyorlar sebebi bu olabilir mi bu pahaliligin?
  • Van 1.30 yaklaşık viana 1.50 sürüyor.vana 300tlye vianaya 100 euroya bilet satılıyor.iki katından fazla kazanıyor şirketler yurtdışında.doğal olarak uçak potansiyelini yurtdışına kaydırıyor şirketler. Vianaya bıdapeşte,belgrat,priştina,tiran,üsküp vs gibi destinasyonları da ekleyebilirsiniz. Yani döviz yükseldiğinde banane kardeşim dövizi olan düşünsün,almayız döviz görürler diyenler uçağa binemiyorlar...
  • Ticari bir firsat görüyorsan yap leasing kur isletmeni basla seferlere. Aglamayi da kes.

Van Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanlığı, uzun zamandır kent gündemini meşgul eden havayolu sefer sayıları ve uçak bilet fiyatlarına ilişkin sorunun bugüne kadar çözülemediğini açıkladı.

Van Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva ve Van Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı M. Yasin Ertürk tarafından yapılan ortak açıklamada, “Bu konuda kent dinamiklerinin tamamı sürecin içinde yer almasına ve sorunun çözümü konusunda kamuoyu oluşturmasına rağmen herhangi bir sonuç alınamamıştır. Van kabuğunu kırma yolunda emin adımlarla ilerlerken, ilimizin ticaretinin, turizminin, sanayisinin, kalkınmasının en temel koşullarından olan havayolu ulaşımı konusunda çözüm üretilmesini bekliyoruz. Yeterli yolcu potansiyeline rağmen uçuş sayılarının arttırılmadı ve bilet fiyatları Türkiye ortalamasının çok üstünde seyrediyor . Ülkemize her konuda katkı sunmaya çalışan, her geçen gün büyüyen sükunetin kenti olan ve daha iyiye güzele doğru tüm kesimlerin canla başla çalıştığı, emek verdiği bir kentiz. Önceki yılların uçuş ve yolcu sayılarına bakıldığı zaman önemli bir potansiyeli barındırmaktadır. Ancak bu tabloya rağmen uçak sefer sayılarının arttırılmaması, vatandaşlarımızın bölgede bulunan diğer havaalanlarına yönlendirilmelerine sebep olmaktadır. Özellikle acente firmalarımız tarafından tur organizasyonları yapılması planlanırken, uçak bileti bulunmaması, hem seyahat acentelerimizi hem de konaklama sektöründe faaliyet gösteren işletmelerimizi olumsuz etkilemektedir” denildi.

Van'da sefer artışı talebi

Yorumlar Tüm Yorumlar (13)

Serseri general ~ 4 yıl önce
25 subat 2020 tarihine baktigimda Pegasus 228 lira anadolujet 235 lira thy 240 lira gelelim otobus biletine yesil ercis 250 metro 263 lira en ucuz biletler cok merak ediyorum ne kadar daha ucuz olmasini bekliyorsunuz 100 lira yapsalar ucak biletini neden 5p lira degil derseniz Allah bilir:):):)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Vanliyam anliyam ~ 4 yıl önce
Ne kadar çok toz o kadar çok sefer...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Zararına hatlar ~ 4 yıl önce
Bir saat daha kısa mesafede bir çok balkan ve Doğu avp hattına 2 katı fiyatla bilet satıyorken neden Van'a daha fazla sefer konulsun ki. Komünizm olsa belki ama sene sonunda kar zarar hesabı yapan bir şirketden talep için zorlamaya gerek yok..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Dogru ~ 4 yıl önce
Batı illerinde milyonlarca vanlı vatandasımız var ucak seferleri az ozellikle Istanbul ızmır Antalya ayrıca yurt disi seferde konması lazım

Yanıtla

Kalan karakter 1000
otobüs ~ 4 yıl önce
neyine yetmiyor???

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Namesiz ~ 4 yıl önce
Birise cikip bagirmiyor ki ucakkk yok kardes ucakkkk

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Biletler ~ 4 yıl önce
Biletler aşırı derecede pahalı. Ucuş ekibine çok para veriyorlar sebebi bu olabilir mi bu pahaliligin?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Van&Viana ~ 4 yıl önce
Van 1.30 yaklaşık viana 1.50 sürüyor.vana 300tlye vianaya 100 euroya bilet satılıyor.iki katından fazla kazanıyor şirketler yurtdışında.doğal olarak uçak potansiyelini yurtdışına kaydırıyor şirketler. Vianaya bıdapeşte,belgrat,priştina,tiran,üsküp vs gibi destinasyonları da ekleyebilirsiniz. Yani döviz yükseldiğinde banane kardeşim dövizi olan düşünsün,almayız döviz görürler diyenler uçağa binemiyorlar...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Devlet bize bohmir ~ 4 yıl önce
Ticari bir firsat görüyorsan yap leasing kur isletmeni basla seferlere. Aglamayi da kes.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hmmm ~ 4 yıl önce
İnsanların derdi ucuza uçmaktan ziyade uçmak oldu. Git gel 800 900 lira vermeye razıyız bazen bilet bulamıyoruz. Gerçekten talep büyük. Dövled bize bohmir durumu değil ;)
Çok talep varken ~ 4 yıl önce
Bu kadar çok talep ve ucus yolcu varken anlaşılır şey değil neden vana daha fazla yatırım yapılmıyor. Ils koyuluyor. Pist uzatılmiyor. Büyük bir terminbal körükler yapılmıyor. Ayrıca TGS celebide maaş rakamlarıni duydum çok iyi dışarıya göre hele ucuş ekibine çok para veriyorlar onları okuyoruz buralardan kaynak üretilebilinir.
Anne kalbi ~ 4 yıl önce
Van'a Hızlı tren olsa.Lojistik ve yolcu taşımak için.Kızım öğretmen.Onu göremiyorum çok özledim.
Bohmir diyen küstah ~ 4 yıl önce
Kep bir önyargı bir kafatasçılık.Bir bölgenin gelişmesi bir çok faktörün gelişmesine bağlıdır sorsak vatan millet dersiniz sizin vatanınız kendi önyargınızın önüne geçemez

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000