09 Ocak 2011, Pazar 09:40:59

VAN'A İLK GECE UÇUŞUNU KİM YAPACAK?

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Van Bölgesi Yürütme Kurulu Başkanı Abdullah Tunçdemir, Van Ferit Melen Havaalanı'nda ilk gece uçuşunun 15 Ocak'ta yapılacağını açıkladı.
  • 'VAN'a riskli diye inemeyen pilot ben pilotum demesin' mantiginiz cok yanlis.Burada konusulan riskli oldugu, inilemez oldugu degil.Her havaalani belli kural ve min.lari goze alarak yapilir ama her havaalninin risk faktoru ayni degildir.Bazi meydanlarda yapilacak bir hata hicbir sorun yaratmazken baska bir meydanda kazaya sebep olabilir.Riskleri bilip ona gore davranmak emniyetli ucusun temel kurallarindandir.Otorite min.lari belirler, VAN gibi yuksek riskli bir meydana gitmeden once egitim gerektigine sirketlerde karar verebilir.Riski gormemezlikten gelmek, olaya o meydana inemeyen pilot degildir mantigi ile yaklasmak kazaya davetiye cikarmaktir.Havacilikta 'gereksiz kahramanligin' yeri yoktur.
  • 11:41'e diye yazan kisiye:: Duzeltme icin tesekkurler. Yazarken yanlislik yapmisim. Sizin de dediginiz dibi VOR yaklasmasi 03'e ve turlu yaklasma 21'e. Ikisi de zorlu ama ozellikle gece turlu yaklasma yapmak bence cok riskli.
  • Baska bir cozum, heryere yapilan havalimanlarindan bir tane daha yapilabilir Van'a.gayet de guzel olur. Tesekkurler. Herkese iyi ucuslar..
  • Abdullah Tunçdemir yaptığı işten bi haber!!! Çok komik ya:) Yarın öbür gün çıkar Vana ilk gelen havayolu der:) Sky ıda kandırdı galiba:)
  • van a ilk olarak gece uçacak sky mış gibi neden gösteriliyor pegasus zaten haftada 1 gün uçuyor borajet rotarlı olduğu günlrde gece uçuyor 22Eylül2010 günü Turkuazda seferlere gece başladı van a varış 2000 van esb kalkış 2035 idi "sayın Abdullah Tunçdemir bunları neden görmezlikten geliyor
  • sky hava yollarının ılk defa gece uçacakmış gibi gösterilmesi turkuaz a haksızlık olur bu açıklamayı yapanlar 22eylül den öncede aynı yorumları turkuaza yapmışlardı sn Tuncdemir van daha öncede atlasjet,turkuaz,borajet ve şimdide sky diğerleride gece uçtular bundan neden bahsetmiyor sadece bu günü yaşamıyalık van a gece uçuşu yapaılmasını bir lkahramanlıkmış gibi gösterenler allah muhafaza birkaza olursa yine aynı şekilde bu şekil açıklama yapacaklarmı işin aslını bilmeden van da acentesi olan tursab byk başkanı satacağı bileti ve kazancını düşünmek te bilet başına 15 tl dışındaki havayolu şirketleri bu lnsnalarıilgilendirmemektedir saygılarımla
  • 1994 yılındaki kazanın savcılık bilirkişisi ve 4 yıl 8 ay süreyle Van'da pilot olarak görevli olarak edindiğim tecrübeye göre, ("cpt" rumuzuyla katkıda bulunan hocam haklı) risk faktörlerini arttırmamaya çalışmalıyız. Kötü hava şartları ve/veya mahdut görüş şartlarında uçuş ekibinin yerine olmak istemem. İnanın, söz konusu şartlarda helikopter yaklaşmaları bile bazen dehşet verici olabiliyor. Saygılarımla.
  • VAN için VOR ve NDB yaklaşması 21 değil 03 pistine var. O da dediğin gibi hem offset getiriyor hem de yüksek bırakıyor. Circling yapılan ve papisi olmayan taraf 21 pisti. Yine de her iki taraf da zor ve gece operasyonu riskli bence.
  • Lütfen internette sanal uçak uçurup kendini pilot zannedenler bu tür haberlere yorum yapmasın.. !! Onca şirket gece uçmuyorken bir şirketin birdenbire " Ben uçarım .." demesini basit yorumlara mevzu etmeyin.. Kağıt üzerinde olu gibi gözüken , pratikt son derece risklidir.. O yada başka şirket.. allah muhafaza bir kaza olur sonra hep beraber üzülürüz. !! Nice meydanlar var ki Van dan daha az riskli olmasına rağmen hava durumu biraz bozdu mu , arkadan kuvvetli rüzgar esti mi biraz da türbülans buzlanma oldu mu adrenalin artıyor.. ve lütfen şu anda havayolarındaki tecrübesi az 2.ci pilotların çokluğunu ve zamanı-saati doldu diye erken kaptan olanları da göz ardı etmeyin.Van gibi meydanlar kahramanlığa göz yummaz !!
  • ILS değil CATIII lazım demişsin ILS ile CAT I , II , IIfarklı şeyler mi önüne gelen sallıyor birşey biliyor gibi canım Türkiyem
Van'da her gün tarifeli sefer düzenleyen hava yollarının sayısının arttığını belirten Tunçdemir, ancak bir türlü gece uçuşlarını yapamadıklarını kaydetti. Van Ferit Melen Havaalanı'nın gece uçuşlarına müsait olduğunu ve teknik anlamda hiçbir sıkıntının bulunmadığını söyleyen Tunçdemir, uçuşların gündüz saatlerinde yapılmasından dolayı hava alanında hem personel hem de yolcular açısında zaman zaman istenmeyen sıkıntıların yaşandığını ve bunu 24 saate yaymak istediğini söyledi.

Gece uçuşunu ilk kez 15 Ocak 2011 tarihinde Sky Hava Yolları tarafından yapılacağını da dile getiren Tunçdemir, "Sky Hava Yolları Ankara ve İstanbul seferleri başlayacak. Ankara-Van ve Van-İstanbul seferleri gece yapılacak. Yaz tarifesinde ise İran'ın Tebriz, Urumiye ve Tahran illeri ile Ermenistan'ın Erivan ve Irak'ın Erbil şehirlerine uçuşlar düzenleyecek." dedi.

Van'da haftada karşılıklı 180 civarında uçuşun yapıldığını söyleyen Tunçdemir, 2010 yılında Van Ferit Melen Havaalanı'nda yaklaşık 900 bin civarında yolcunun taşındığını ve 2011 yılındaki hedeflerini ise bir milyon yolcu olduğunu söyledi.
VAN'A İLK GECE UÇUŞUNU KİM YAPACAK?

Yorumlar Tüm Yorumlar (21)

Misafir ~ 13 yıl önce
'VAN'a riskli diye inemeyen pilot ben pilotum demesin' mantiginiz cok yanlis.Burada konusulan riskli oldugu, inilemez oldugu degil.Her havaalani belli kural ve min.lari goze alarak yapilir ama her havaalninin risk faktoru ayni degildir.Bazi meydanlarda yapilacak bir hata hicbir sorun yaratmazken baska bir meydanda kazaya sebep olabilir.Riskleri bilip ona gore davranmak emniyetli ucusun temel kurallarindandir.Otorite min.lari belirler, VAN gibi yuksek riskli bir meydana gitmeden once egitim gerektigine sirketlerde karar verebilir.Riski gormemezlikten gelmek, olaya o meydana inemeyen pilot degildir mantigi ile yaklasmak kazaya davetiye cikarmaktir.Havacilikta 'gereksiz kahramanligin' yeri yoktur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
11:41'e diye yazan kisiye:: Duzeltme icin tesekkurler. Yazarken yanlislik yapmisim. Sizin de dediginiz dibi VOR yaklasmasi 03'e ve turlu yaklasma 21'e. Ikisi de zorlu ama ozellikle gece turlu yaklasma yapmak bence cok riskli.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Baska bir cozum, heryere yapilan havalimanlarindan bir tane daha yapilabilir Van'a.gayet de guzel olur. Tesekkurler. Herkese iyi ucuslar..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Abdullah Tunçdemir yaptığı işten bi haber!!! Çok komik ya:) Yarın öbür gün çıkar Vana ilk gelen havayolu der:) Sky ıda kandırdı galiba:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
van a ilk olarak gece uçacak sky mış gibi neden gösteriliyor pegasus zaten haftada 1 gün uçuyor borajet rotarlı olduğu günlrde gece uçuyor 22Eylül2010 günü Turkuazda seferlere gece başladı van a varış 2000 van esb kalkış 2035 idi "sayın Abdullah Tunçdemir bunları neden görmezlikten geliyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
sky hava yollarının ılk defa gece uçacakmış gibi gösterilmesi turkuaz a haksızlık olur bu açıklamayı yapanlar 22eylül den öncede aynı yorumları turkuaza yapmışlardı sn Tuncdemir van daha öncede atlasjet,turkuaz,borajet ve şimdide sky diğerleride gece uçtular bundan neden bahsetmiyor sadece bu günü yaşamıyalık van a gece uçuşu yapaılmasını bir lkahramanlıkmış gibi gösterenler allah muhafaza birkaza olursa yine aynı şekilde bu şekil açıklama yapacaklarmı işin aslını bilmeden van da acentesi olan tursab byk başkanı satacağı bileti ve kazancını düşünmek te bilet başına 15 tl dışındaki havayolu şirketleri bu lnsnalarıilgilendirmemektedir saygılarımla

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
1994 yılındaki kazanın savcılık bilirkişisi ve 4 yıl 8 ay süreyle Van'da pilot olarak görevli olarak edindiğim tecrübeye göre, ("cpt" rumuzuyla katkıda bulunan hocam haklı) risk faktörlerini arttırmamaya çalışmalıyız. Kötü hava şartları ve/veya mahdut görüş şartlarında uçuş ekibinin yerine olmak istemem. İnanın, söz konusu şartlarda helikopter yaklaşmaları bile bazen dehşet verici olabiliyor. Saygılarımla.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
VAN için VOR ve NDB yaklaşması 21 değil 03 pistine var. O da dediğin gibi hem offset getiriyor hem de yüksek bırakıyor. Circling yapılan ve papisi olmayan taraf 21 pisti. Yine de her iki taraf da zor ve gece operasyonu riskli bence.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Lütfen internette sanal uçak uçurup kendini pilot zannedenler bu tür haberlere yorum yapmasın.. !! Onca şirket gece uçmuyorken bir şirketin birdenbire " Ben uçarım .." demesini basit yorumlara mevzu etmeyin.. Kağıt üzerinde olu gibi gözüken , pratikt son derece risklidir.. O yada başka şirket.. allah muhafaza bir kaza olur sonra hep beraber üzülürüz. !! Nice meydanlar var ki Van dan daha az riskli olmasına rağmen hava durumu biraz bozdu mu , arkadan kuvvetli rüzgar esti mi biraz da türbülans buzlanma oldu mu adrenalin artıyor.. ve lütfen şu anda havayolarındaki tecrübesi az 2.ci pilotların çokluğunu ve zamanı-saati doldu diye erken kaptan olanları da göz ardı etmeyin.Van gibi meydanlar kahramanlığa göz yummaz !!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
ILS değil CATIII lazım demişsin ILS ile CAT I , II , IIfarklı şeyler mi önüne gelen sallıyor birşey biliyor gibi canım Türkiyem

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000