14 Şubat 2019, Perşembe 14:23:21

Valilik'ten Ordu-Giresun açıklaması

Avrupa’nın denize yapılan tek havaalanı olan Ordu-Giresun Havalimanında meteorolojik sebeplerle yaşanan iptallerin, faaliyette bulunduğu 3.5 yılda yapılan uçuşların yanında ancak yüzde 1.5 dolayında olduğu açıklandı.
  • Yanlışlıkla 12-13-14 Aralık yazmışım, doğrusu 12-13-14 Şubat olacaktı. Özür dilerim... Moderatörler bir an önce bu düzeltme notunu yayınlarlar umarım...
  • 12-13-14 Aralık 22.45 IST-OGU uçakları iptal olmuş, dikkat çeken nokta planlı tarifeye göre 738 olması gereken uçak tipi de bu seferler için A321 olarak değiştirilmiş. Havalimanına sorulduğunda yolcu azlığından seferler iptal edildi cevabı alınıyor. Madem öyle 738 olan planlı uçak tipi neden A321'e yükseltildi? Bence OGU üzerine oyun oynanıyor. Oyunu oynayanlar da OGU başarısız olursa bundan faydalanacaklar kimlerse onlar... 22.40'da IST-TZX uçağı da var ve planlı uçak tipi A321. Bazen A319'da veriliyor. 319 verilmesi yolcu azlığının bir işareti. TZX 321'ini doldurmak için 22.45 OGU uçağını iptal edersin olur biter:)) Nasıl olsa Ordu-Giresunlu alışkın. Trabzonluya iptal he, tövbe! Hiç TZX 22.40 uçağı iptal edilmiş mi? En kötü tipi 319'a çevrilmiş. OGU seferi yolcu azlığı ise neden 319'a çevrilmemiş de iptal edilmiş. Kaldı ki OGU'da seferler asgari % 80 dolulukla gerçekleşiyor. Açıklasınlar yolcu azlığından denilen iptallerde kaç yolcu vardı?! Son söz: Aman Trabzon lobisine dikkat!
  • Adın başı havalimanı yaparsanız. Büyük balık küçük balığı yemeye çalışır.
  • THY yönetim kurulu başkani sn.İlker AYCİ Giresunlu dur. Bu konuyla ilgili kendisiyle Giresun yerel yöneticileri görüştüler sorunun giderilecegine inaniyoruz .uçaklar havalimanimiza Giresun yönünden iniş yapıyor Ordu yönünden kalkis yapmaktadir . Sorun mutlak çözulecektir.
  • ESENBOĞA HV.LİMANI YPILACAĞI ZAMAN.ARAZİ GEZEN YETKİLİLERE ORADA ÇİFT SÜREN KÖYLÜ NEYAPIYORSUNUZ BURADA BİRİSİ DEMİŞKİ AMCA BURDA, HV,ALANI YAPACAĞIZ KÖYLÜ, DEMİŞKİ OĞLUM KIŞIN CİFT SÜRERKEN BEN SİSDEN DOLAYI BİR ÇİFT ÖKÜZÜMÜ KAYBETTİM BURDA HV ALANI OLURMU.KISSADAN HİSSE ANLAYANA....
  • Hadi ordan palavracı. 56 havalimanı içinde 17. sırayı almış bir havalimanının hala ne işe yaradığını öğrenemediysen işin kötü...
  • Sayın Valim, OGU'da cihaz eksiği olmadığı doğrudur, ancak OGU'da 675 feet olan dikey limit Trabzon'da 386 feet, Samsun'da 100 feet ise bir sorun var demektir. Bu sorunu orada bulunan manialar ile izah etmek yerine OGU'ya pozitif ayrımcılık yapılmasının gerekçesi olarak kullanmak daha uygun olmaz mı! OGU ve TZX'de ILC CAT I sistemi mevcut iken Samsun'da daha gelişmiş olan ILS CATII sistemi mevcuttur. Bu nedenle de Samsun'un dikey limiti 100 feet (yaklaşık 30 metre) olarak belirlenebilmiştir. Öte yandan takdir edersiniz ki, verdiğiniz bilgilerin istatistiksel açıdan anlam kazanması için Samsun ve Trabzon havalimanındaki iptal ve divertlerin oranı da gereklidir. Belki o oranları da gördüğümüzde % 1.5 gibi küçük görünen oranın aslında ne büyük olduğu anlaşılabilecektir. Belki de çözüm ILS'in en gelişmişi CATIIIC'dir! Ayrıca pist ışıklarının doğrudan limiti ilgilendirmediği doğru olsa bile Trabzon ve Samsun'da varken OGU'da olmamasının izahı nedir?! Gereksizse neden oralarda vardır?
  • Aaaaa ordu avrupa kitasindami Allah Allah
  • Siyasi bir havalimanı ne işe yarar kimse bilmiyor
  • 4 yilda 25.567 sefer yapildi deniliyor. Yani 1 yilda 6.391 sefer, aylik olarak 532 sefer oluyor. Yani Ordu-Giresun havaalanindan gunluk 18 sefer gerceklestirilmis. Siz kimi kandiriyorsunuz?

Avrupa’nın denize yapılan tek havaalanı olan Ordu-Giresun Havalimanında meteorolojik sebeplerle yaşanan iptallerin, faaliyette bulunduğu 3.5 yılda yapılan uçuşların yanında ancak yüzde 1.5 dolayında olduğu açıklandı.

Ordu Valiliği, Ordu-Giresun Havalimanında meteorolojik sebeplerden dolayı yaşanan uçuş iptallerinin tamamının sis nedeniyle olmadığını vurguladı. Ordu-Giresun Havalimanının faaliyete girdiği 22 Mayıs 2015 tarihinden itibaren 2019 yılı Ocak ayına kadar toplam 25 bin 567 uçak seferi gerçekleştirildiği belirtilen açıklamada, “2015 yılında 13, 2016 yılında 73, 2017 yılında 72, 2018 yılında 130 ve 2019 yılı içinde de 15 olmak üzere 3,5 yılda toplam 305 uçak seferi meteorolojik sebeplerden dolayı iptal edilmiştir” denildi.
Bu iptallerin tamamının sis nedeniyle olmayıp, aynı zamanda geliş meydanından veya operasyonel neden gibi başka sebeplerden kaynaklandığı vurgulanan açıklamada, “Söz konusu istatistiklerden de görüleceği üzere havalimanında meteorolojik sebeplerden meydana gelen uçak iptalleri, toplam uçak seferlerine göre oran (yüzde 1.5) olarak daha düşük seviyededir” bilgisine yer verildi.

"Cihaz eksiği yok"

Ordu-Giresun Havalimanında bulut tavanının düşük, görüşün kısıtlı olduğu, sisli, yağmurlu ve karlı havalarda güvenli yaklaşma ve iniş imkânı sağlayan ‘Aletli İniş Sistemi’nin (ILS) ile DVOR cihazının bulunduğu belirtilen açıklamada, “Ayrıca, havalimanına Ordu yönünden inişlerin daha emniyetli, zaman ve tasarruf sağlanması için 10 only Localizer cihazı kurulmuş ve hizmete alınmıştır. RNAV (rota belirleyen seyrüsefer) sistemi ise, 31.01.2019 tarihi itibariyle havalimanında faaliyete başlamıştır” denildi.

Havalimanı aydınlatmasının yeterli olduğunun da vurgulandığı açıklamada şu bilgilere yer verildi:

“Uçuş emniyetinin temini ve doğal mânialardan dolayı görüş limitleri düşürülememektedir. Havalimanı aydınlatma sistemi kategorisinin CAT 1 sisteminden CAT 2 sistemine geçmesi durumunda bile doğal mânialardan dolayı görüş limitlerinin değişmeyeceğinin bilinmesi gerekmektedir. Ayrıca, uçakların alçalabileceği dikey limitler, havayolu kuruluşlarına göre değişiklik arz etmektedir. Havalimanında bulut tavanının düşük, görüşün kısıtlı olduğu, sisli, yağmurlu, karlı havalar ve çevresel faktörlerden etkilenerek bazı uçak seferleri iptal olmakta, bazı uçak seferlerinde ise rötar ve divert yaşanmaktadır. Ordu-Giresun Havalimanında, sefer iptallerini, rötar ve divert durumlarını minimum seviyeye indirgemek için Devlet Hava Meydanları İşletmesi ve diğer havayolu kuruluşları ile yapılan ortak çalışma ve araştırmalar devam etmektedir.” 

Valilik'ten Ordu-Giresun açıklaması

Yorumlar Tüm Yorumlar (20)

DÜZELTME ~ 5 yıl önce
Yanlışlıkla 12-13-14 Aralık yazmışım, doğrusu 12-13-14 Şubat olacaktı. Özür dilerim... Moderatörler bir an önce bu düzeltme notunu yayınlarlar umarım...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
GERÇEK ~ 5 yıl önce
12-13-14 Aralık 22.45 IST-OGU uçakları iptal olmuş, dikkat çeken nokta planlı tarifeye göre 738 olması gereken uçak tipi de bu seferler için A321 olarak değiştirilmiş. Havalimanına sorulduğunda yolcu azlığından seferler iptal edildi cevabı alınıyor. Madem öyle 738 olan planlı uçak tipi neden A321'e yükseltildi? Bence OGU üzerine oyun oynanıyor. Oyunu oynayanlar da OGU başarısız olursa bundan faydalanacaklar kimlerse onlar... 22.40'da IST-TZX uçağı da var ve planlı uçak tipi A321. Bazen A319'da veriliyor. 319 verilmesi yolcu azlığının bir işareti. TZX 321'ini doldurmak için 22.45 OGU uçağını iptal edersin olur biter:)) Nasıl olsa Ordu-Giresunlu alışkın. Trabzonluya iptal he, tövbe! Hiç TZX 22.40 uçağı iptal edilmiş mi? En kötü tipi 319'a çevrilmiş. OGU seferi yolcu azlığı ise neden 319'a çevrilmemiş de iptal edilmiş. Kaldı ki OGU'da seferler asgari % 80 dolulukla gerçekleşiyor. Açıklasınlar yolcu azlığından denilen iptallerde kaç yolcu vardı?! Son söz: Aman Trabzon lobisine dikkat!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
MURO ~ 5 yıl önce
Adın başı havalimanı yaparsanız. Büyük balık küçük balığı yemeye çalışır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ordu.. ~ 5 yıl önce
THY yönetim kurulu başkani sn.İlker AYCİ Giresunlu dur. Bu konuyla ilgili kendisiyle Giresun yerel yöneticileri görüştüler sorunun giderilecegine inaniyoruz .uçaklar havalimanimiza Giresun yönünden iniş yapıyor Ordu yönünden kalkis yapmaktadir . Sorun mutlak çözulecektir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CAT 3..... ~ 5 yıl önce
ESENBOĞA HV.LİMANI YPILACAĞI ZAMAN.ARAZİ GEZEN YETKİLİLERE ORADA ÇİFT SÜREN KÖYLÜ NEYAPIYORSUNUZ BURADA BİRİSİ DEMİŞKİ AMCA BURDA, HV,ALANI YAPACAĞIZ KÖYLÜ, DEMİŞKİ OĞLUM KIŞIN CİFT SÜRERKEN BEN SİSDEN DOLAYI BİR ÇİFT ÖKÜZÜMÜ KAYBETTİM BURDA HV ALANI OLURMU.KISSADAN HİSSE ANLAYANA....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Orgiymiş... ~ 5 yıl önce
Hadi ordan palavracı. 56 havalimanı içinde 17. sırayı almış bir havalimanının hala ne işe yaradığını öğrenemediysen işin kötü...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
OGU ~ 5 yıl önce
Sayın Valim, OGU'da cihaz eksiği olmadığı doğrudur, ancak OGU'da 675 feet olan dikey limit Trabzon'da 386 feet, Samsun'da 100 feet ise bir sorun var demektir. Bu sorunu orada bulunan manialar ile izah etmek yerine OGU'ya pozitif ayrımcılık yapılmasının gerekçesi olarak kullanmak daha uygun olmaz mı! OGU ve TZX'de ILC CAT I sistemi mevcut iken Samsun'da daha gelişmiş olan ILS CATII sistemi mevcuttur. Bu nedenle de Samsun'un dikey limiti 100 feet (yaklaşık 30 metre) olarak belirlenebilmiştir. Öte yandan takdir edersiniz ki, verdiğiniz bilgilerin istatistiksel açıdan anlam kazanması için Samsun ve Trabzon havalimanındaki iptal ve divertlerin oranı da gereklidir. Belki o oranları da gördüğümüzde % 1.5 gibi küçük görünen oranın aslında ne büyük olduğu anlaşılabilecektir. Belki de çözüm ILS'in en gelişmişi CATIIIC'dir! Ayrıca pist ışıklarının doğrudan limiti ilgilendirmediği doğru olsa bile Trabzon ve Samsun'da varken OGU'da olmamasının izahı nedir?! Gereksizse neden oralarda vardır?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Korsanpilot ~ 5 yıl önce
Aaaaa ordu avrupa kitasindami Allah Allah

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Orgi ~ 5 yıl önce
Siyasi bir havalimanı ne işe yarar kimse bilmiyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Orgi ~ 5 yıl önce
Havalimanının ismini yazmaktan acizsin yorum yapıyorsun kısa ismi OGU öğrende ona göre yorum yaz
no subject ~ 5 yıl önce
4 yilda 25.567 sefer yapildi deniliyor. Yani 1 yilda 6.391 sefer, aylik olarak 532 sefer oluyor. Yani Ordu-Giresun havaalanindan gunluk 18 sefer gerceklestirilmis. Siz kimi kandiriyorsunuz?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Doğru ~ 5 yıl önce
Günde THY 7/8 Pegasus 2/3 sefer yapıyor. Ortalama 9/10 .Geliş 9/10 gidiş 9/10 topla günlük 18/20 sefer....

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000