16 Mayıs 2017, Salı 09:30:12

Valilikten drone uyarısı

Antalya Valiliği, İl Emniyet Müdürlüğünün uygun görüşü, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü Antalya Temsilciliğinin bilgisi ve Valilik makamının izni olmadan kullanılan drone'ların mahalli kolluklarca düşürüleceğini duyurdu.
  • emniyet müdürlüğünün uygun görüşü, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü Antalya Temsilciliğinin bilgisi ve Valilik makamının izni alınacak :))))) bunlar yetmez bence cumhurbaşkanı, tüm bakanlar, millet vekilleri, şehrin tüm imamları ve muhtarlarından izin alınmalı. öyle üçünü denk getiren uçmaya kalkarsa memleket drone dan geçilmez.
  • Dronu düşürmek çocuk oyuncağı. Düşürecek silah (Elektronik saldırı cihazı) üstelik Türkiye'de yapıldı. Hava limanı civarında, uçakların kalkış ya da iniş istikametlerinde çokça rastlanıyor, pilotlar tarafından rapor ediliyor. Bir de göremediklerimiz var. Saldırı için kullanılabilir, pistlerden uzak dursunlar.
  • Neden o kadar kayıt işi ile uğraşıldı ki. Mesela ekmek bıçağı da yasaklanmalı. Ekmekler dilimlenip satılmalı. Bıçakla yapılan kanunsuz eylemlerin yanında hiç bir şey drone. Hakikaten suyu çıktı işin.
  • neyle düşürülecekmiş?silah,atmaca,şahin,taş? yakaladıklarında da ellerinden alıp çekiçle kırsınlar.
  • Arkadaş, milletin bir drone keyfi var, yani iyice cılkını çıkardınız, her yerde yasak. O zaman sattırmayın bunları olsun bitsin. Her türlü saldırıya karşı tedbirinizi aldınız da kaldı drone saldırısı..5 sene boyunca suriye de hırsızından katiline ne kadar it kopuk varsa ülkeye doldur, ondan sonra güvenlik endişesi diye gel milletin ne kadar eğlencesi varsa yasakla..Tabi, Millet sakın çıkmasın evden, saksı gibi otursun, drone filan uçurup nasıl şehirleri yağmaladığınızı görmesinler sakın.

Antalya Valiliği, İl Emniyet Müdürlüğünün uygun görüşü, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü Antalya Temsilciliğinin bilgisi ve Valilik makamının izni olmadan kullanılan drone'ların mahalli kolluklarca düşürüleceğini duyurdu.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, drone'ların hava sahasını kullanım usullerinin belirlenmesi, ayrıca bu araçların emniyetli ve etkin kullanılabilmesinin yanı sıra uçuş emniyetsizlikleri ve kaza kırımlarına sebebiyet verilmemesi bakımından da son derece önemli olduğu belirtildi.

Uçuş irtifası, hızı, menzili ve ağırlığına göre değişik kategorilerde sınıflandırılan drone'ların son dönemde gazetecilik, TV dünyası, spor, yarış, seyahat, film sektörü gibi birçok alanın yanı sıra kamu kurum ve kuruluşların kurumsal faaliyetlerinin tanıtımı amacıyla da kullanıldığına değinilen açıklamada, bu hava aracının kullanıldığı yer ve kullanım amaçları bakımından kontrol ve denetim altında bulundurulmasının büyük önem taşıdığı vurgulandı.

Bu araçların başta terör örgütleri olmak üzere, iç ve dış mihraklar tarafından sansasyonel etki oluşturabilecek saldırılar ve özel hassasiyete sahip yer ve bölgelerin tespitinde de kullanılabileceğine işaret edilen açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:

"Bu nedenlerde Antalya'da faaliyet gösteren tüm kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşlarınca her ne amaçla olursa olsun yapılacak İHA/drone kullanımları öncesinde emniyet müdürlüğünün uygun görüşü, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü Antalya Temsilciliğinin bilgisi ve Valilik makamının izni alınacak. İzin alınmadan yapıldığı tespit edilen drone kullanımlarında mahalli kollukça drone'lar düşürülecek ve kullananlar hakkında da mevcut mevzuatta tanımlanan cezai yaptırımlar eksiksiz şekilde uygulanacaktır."

Valilikten drone uyarısı

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

acizlik tam gaz ~ 7 yıl önce
emniyet müdürlüğünün uygun görüşü, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü Antalya Temsilciliğinin bilgisi ve Valilik makamının izni alınacak :))))) bunlar yetmez bence cumhurbaşkanı, tüm bakanlar, millet vekilleri, şehrin tüm imamları ve muhtarlarından izin alınmalı. öyle üçünü denk getiren uçmaya kalkarsa memleket drone dan geçilmez.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kpt ~ 7 yıl önce
Dronu düşürmek çocuk oyuncağı. Düşürecek silah (Elektronik saldırı cihazı) üstelik Türkiye'de yapıldı. Hava limanı civarında, uçakların kalkış ya da iniş istikametlerinde çokça rastlanıyor, pilotlar tarafından rapor ediliyor. Bir de göremediklerimiz var. Saldırı için kullanılabilir, pistlerden uzak dursunlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Neden ~ 7 yıl önce
Neden o kadar kayıt işi ile uğraşıldı ki. Mesela ekmek bıçağı da yasaklanmalı. Ekmekler dilimlenip satılmalı. Bıçakla yapılan kanunsuz eylemlerin yanında hiç bir şey drone. Hakikaten suyu çıktı işin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
nasıl ~ 7 yıl önce
neyle düşürülecekmiş?silah,atmaca,şahin,taş? yakaladıklarında da ellerinden alıp çekiçle kırsınlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir® ~ 7 yıl önce
Arkadaş, milletin bir drone keyfi var, yani iyice cılkını çıkardınız, her yerde yasak. O zaman sattırmayın bunları olsun bitsin. Her türlü saldırıya karşı tedbirinizi aldınız da kaldı drone saldırısı..5 sene boyunca suriye de hırsızından katiline ne kadar it kopuk varsa ülkeye doldur, ondan sonra güvenlik endişesi diye gel milletin ne kadar eğlencesi varsa yasakla..Tabi, Millet sakın çıkmasın evden, saksı gibi otursun, drone filan uçurup nasıl şehirleri yağmaladığınızı görmesinler sakın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000