11 Mart 2018, Pazar 17:00:16

Vali Yavuz'dan Ordu-Giresun açıklaması

Ordu Valisi Seddar Yavuz, Ordu-Giresun Havalimanı'nda teknik cihaz açısından bir eksiklik bulunmadığını, yaşanan sefer iptallerinin tamamen hava şartlarına bağlı olduğunu söyledi.
  • Dilimizde tüy bitti ama bizi dinleyen yok.Karar vericiler Ankarada oturarak yaptırıyor bu yatırımları. Havalimanlarımızın sayısı ile övünmek yerine öncelikle kullanış kolaylıkları, emniyet ve güvenlik açısından sorunsuz olmaları ile övünmeliyiz. Yeni havalimanı yapıyorsun ancak pist tek taraflı ILS e ancak müsait,yolcu salonu kümes kadar, ofisler hangar kadar, kapalı otopark inadına terminalin büyüme alanına konmuş gibi, 2 yıl sonra tadilata başlıyorsun.Yatırıma evet ama ancak 5-10 milyon TL kısarak tasarruf ettiğini zannederken 5 yılda 5 milyon TL harcayıp toparlamaya çalışıyorsun ama yine de olmuyor.Muhalif olduğum düşünülmesin harcanan paraların en mükemmel şekilde iş çıkması ile yatırımın amacına ulaşacağına inanıyorum. Dışarıdan müdahalelerle , bilmeyen ya da az bilenlerin rehberliği ile iş yapmamalı. Derdimiz bu. saygılar
  • Buradaki tek eksiklik zorla sefer konması ve yolcu olmaması.
  • Vali beyim cat2 lazım, sorun müdürlerenasıl bişey olduğunu
  • bu teknik haberlerin -doğrusu bilgilerin- ilgili havalimanı müdürü ya da elektronik müdürü şefi mühendisi sorumlusu tarafından verilse daha şık daha doğru olmaz mı
  • İKİ YILDA 313 SEFER İPTALİ.BU DEMEK OLUYOR Kİ 50 BİN YOLCU PERİŞAN...CİHAZ EKSİK YOK DEMEKLE İŞ BİTMİYOR..MANİALARIN DÜŞMESİ İÇİN NE GİBİ ÇALIŞMA YAPILIYOR..RNAV İLE YAKLAŞMA İÇİN ÇALIŞMA YAPILIYOR MU? SİNYALLERİ ENGELLEYEN TEPELER KESİLECEK Mİ? SEFER İPTALLERİNİ DOĞA OLAYINA BAĞLAMAK TOPU KOLAYDAN TAÇA ATMAKTIR..HALEN 3 KM GÖRÜŞ MESAFESİNDE UÇAK İNMİYOR..SAMSUNDA 2OO METREDE İNEBİLİYOR.. İPTALLER SİS VE YAĞIŞTAN PEKİ YENİ SEFERLER NEDEN KONULMUYOR..THY ACİL İST ATATÜRK'E YENİ SEFER KOYMALI..İZMİR ARTTIRILMALI ANTALYA YENİDEN AÇILMALI..KIBRIS NE OLDU...DIŞ HAT SEFERLERİNİ YAZMIYORUM ORASI TAM FACİA...THY NEDEN SUUDİ ARABİSTAN'A CHARTER SEFER İÇİN UÇAK VERMİYOR..BUNLARI KİM TAKİP EDECEK VE ÇÖZECEK.. THY YÖNETİM KURULU BAŞKANI İLKER AYCI BEY KENDİ MEMLEKETİNE POZİTİF AYRIMCILIK DEĞİL HAK ETTİĞİ SEFERLERİ KOY YETER.. ANKARA HATTI ZARAR EDİYOR DİYE ŞİKAYET EDİLİRKEN YENİ SEFERLERİN NEDEN KOYULDUĞUNU ANLAMIŞ DEĞİLİZ..ANKARA HATTINI NASIL OLSA SİYASET BOL KULLANIYOR
  • Samsun’da ils cat ıı ve her iki tarafa rnav yaklaşmaları mevcut. Orduda pistin konumu ve yanlış koyulması nedeniyle sadece bir tarafta bulunan ils cat ı yaklaşmasının minimum alçalma irtifası çok yüksektir. Bu nedenle aynı hava şartlarında trabzon ve samsuna inilebilirken orduya iniş yapılamıyor. Dvor diye her haberde dile getirilen alet hiçbir halta yaramaz .
  • Havaalanındaki tek eksiklik boş yere yapılmış olması.
  • Allah Allah çok ilginç.Geçen bir türlü path alamadık visual yaptık.Hayırlısı...
  • Vali havacimi?
  • Trabzon CAT I miniması 490 (386) feet ,görüş 1400 m, Samsun 210 (200) ,görüş 550 metre, Ordu Giresun 686 ( 675) görüş 2400 metre.Hepsinde aynı ILS ama DHMİ OGU yapılmadan pist istikametinde inceleme yapmadan meydanı yaptırınca araziden dolayı minimaları diğer meydanlara göre yüksek.2 yıldır OGU 10 LOC yaptılar evlere şenlik.İnsan onu Deniz üzerinden RNAV le IAF bağlar.Hiç birşey bilmiyorsanız TZX den kopya çekseydiniz.

Ordu Valisi Seddar Yavuz, Ordu-Giresun Havalimanı'nda teknik cihaz açısından bir eksiklik bulunmadığını, yaşanan sefer iptallerinin tamamen hava şartlarına bağlı olduğunu söyledi.

Vali Yavuz, gazetecilere yaptığı açıklamada, deniz üzerine kurulan Ordu-Giresun Havalimanı'nın, dünyada üçüncü, Avrupa'da ise ilk olma özelliği taşıdığını, bunun Türkiye'nin ulaştığı ekonomik ve teknik gücü gösteren bir yatırım olduğunu belirtti.

Ordu-Giresun Havalimanı'nın, hizmete açıldığı günden itibaren oldukça fazla ilgi gördüğüne ve halkın yoğun ilgisinin artarak devam ettiğine dikkati çeken Yavuz, "Havalimanı açıldığı günden bu yana 2015 yılında 222 bin 936, 2016 yılında 796 bin 188, 2017 yılında 1 milyon 193 bin 125 yolcuya hizmet verilmiştir." dedi.

Ordu-Giresun Havalimanı'nın açıldığı günden beri trafiği en çok artan havalimanı olduğuna işaret eden Yavuz, havalimanının 55 havalimanı arasında 16. sıraya kadar yükseldiğini aktardı.

Vali Yavuz, havalimanında zaman zaman yaşanan sefer iptallerin cihaz eksikliği nedeniyle olmadığını ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Havalimanımızın kurulu olduğu yer, Doğu Karadeniz'in son, Orta Karadeniz'in ise başlangıç noktası olması nedeniyle Ordu şehir merkezi ile farklı iklim olayları yaşanmaktadır. Ordu merkezde güneşli bir hava mevcut iken, Gülyalı'da sis olabilmektedir. Havalimanımızda uçakların iniş ve kalkışı için gerekli olan seyrüsefer yardımcı cihazları kurulmuş olup komşumuz Çarşamba ve Trabzon Havalimanlarındaki cihazların aynısı olan ILS, DVOR, DME, NDB, Ordu-Giresun Havalimanı'nda da mevcuttur. DVOR cihazı ağustos ayından itibaren devrededir. Ordu-Giresun Havalimanı'nda teknik cihaz olarak bir eksikliğimiz yoktur. Yaşanan sefer iptalleri tamamen hava şartlarına bağlıdır. Meteoroloji biriminin yayımladığı tahmin raporuna göre havayolu şirketleri seferlerini ya icra ya da iptal etmektedir."

Bütün yetkilerin havayolu şirketlerinde olduğunu belirten Vali Yavuz, "Meteorolojinin yaptığı uzun vadeli tahminlerin bazen gerçekleşmemesi de seferin iptaline neden olmaktadır. Zaman zaman Çarşamba ve Trabzon Havalimanlarında rüzgar ve düşük görüş olması durumunda Ordu-Giresun Havalimanı'na yönlendirilen uçaklar olmaktadır." diye konuştu.

Yavuz, 2016 yılında 6 bin 550 uçak iniş-kalkışı ve 103 iptal, 2017 yılında ise 8 bin 786 uçak iniş-kalkışı ve 210 iptal olduğunu sözlerine ekledi.

Vali Yavuz'dan Ordu-Giresun açıklaması

Yorumlar Tüm Yorumlar (10)

SHMYO ~ 6 yıl önce
Dilimizde tüy bitti ama bizi dinleyen yok.Karar vericiler Ankarada oturarak yaptırıyor bu yatırımları. Havalimanlarımızın sayısı ile övünmek yerine öncelikle kullanış kolaylıkları, emniyet ve güvenlik açısından sorunsuz olmaları ile övünmeliyiz. Yeni havalimanı yapıyorsun ancak pist tek taraflı ILS e ancak müsait,yolcu salonu kümes kadar, ofisler hangar kadar, kapalı otopark inadına terminalin büyüme alanına konmuş gibi, 2 yıl sonra tadilata başlıyorsun.Yatırıma evet ama ancak 5-10 milyon TL kısarak tasarruf ettiğini zannederken 5 yılda 5 milyon TL harcayıp toparlamaya çalışıyorsun ama yine de olmuyor.Muhalif olduğum düşünülmesin harcanan paraların en mükemmel şekilde iş çıkması ile yatırımın amacına ulaşacağına inanıyorum. Dışarıdan müdahalelerle , bilmeyen ya da az bilenlerin rehberliği ile iş yapmamalı. Derdimiz bu. saygılar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Orgi ~ 6 yıl önce
Buradaki tek eksiklik zorla sefer konması ve yolcu olmaması.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yuko ~ 6 yıl önce
Vali beyim cat2 lazım, sorun müdürlerenasıl bişey olduğunu

Yanıtla

Kalan karakter 1000
bilgi ~ 6 yıl önce
bu teknik haberlerin -doğrusu bilgilerin- ilgili havalimanı müdürü ya da elektronik müdürü şefi mühendisi sorumlusu tarafından verilse daha şık daha doğru olmaz mı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ORDU GİRESUN ~ 6 yıl önce
İKİ YILDA 313 SEFER İPTALİ.BU DEMEK OLUYOR Kİ 50 BİN YOLCU PERİŞAN...CİHAZ EKSİK YOK DEMEKLE İŞ BİTMİYOR..MANİALARIN DÜŞMESİ İÇİN NE GİBİ ÇALIŞMA YAPILIYOR..RNAV İLE YAKLAŞMA İÇİN ÇALIŞMA YAPILIYOR MU? SİNYALLERİ ENGELLEYEN TEPELER KESİLECEK Mİ? SEFER İPTALLERİNİ DOĞA OLAYINA BAĞLAMAK TOPU KOLAYDAN TAÇA ATMAKTIR..HALEN 3 KM GÖRÜŞ MESAFESİNDE UÇAK İNMİYOR..SAMSUNDA 2OO METREDE İNEBİLİYOR.. İPTALLER SİS VE YAĞIŞTAN PEKİ YENİ SEFERLER NEDEN KONULMUYOR..THY ACİL İST ATATÜRK'E YENİ SEFER KOYMALI..İZMİR ARTTIRILMALI ANTALYA YENİDEN AÇILMALI..KIBRIS NE OLDU...DIŞ HAT SEFERLERİNİ YAZMIYORUM ORASI TAM FACİA...THY NEDEN SUUDİ ARABİSTAN'A CHARTER SEFER İÇİN UÇAK VERMİYOR..BUNLARI KİM TAKİP EDECEK VE ÇÖZECEK.. THY YÖNETİM KURULU BAŞKANI İLKER AYCI BEY KENDİ MEMLEKETİNE POZİTİF AYRIMCILIK DEĞİL HAK ETTİĞİ SEFERLERİ KOY YETER.. ANKARA HATTI ZARAR EDİYOR DİYE ŞİKAYET EDİLİRKEN YENİ SEFERLERİN NEDEN KOYULDUĞUNU ANLAMIŞ DEĞİLİZ..ANKARA HATTINI NASIL OLSA SİYASET BOL KULLANIYOR

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yanlış ~ 6 yıl önce
Samsun’da ils cat ıı ve her iki tarafa rnav yaklaşmaları mevcut. Orduda pistin konumu ve yanlış koyulması nedeniyle sadece bir tarafta bulunan ils cat ı yaklaşmasının minimum alçalma irtifası çok yüksektir. Bu nedenle aynı hava şartlarında trabzon ve samsuna inilebilirken orduya iniş yapılamıyor. Dvor diye her haberde dile getirilen alet hiçbir halta yaramaz .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Orgi ~ 6 yıl önce
Havaalanındaki tek eksiklik boş yere yapılmış olması.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
37 Fo ~ 6 yıl önce
Allah Allah çok ilginç.Geçen bir türlü path alamadık visual yaptık.Hayırlısı...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mba UsA ~ 6 yıl önce
Vali havacimi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
DHMİ ~ 6 yıl önce
Trabzon CAT I miniması 490 (386) feet ,görüş 1400 m, Samsun 210 (200) ,görüş 550 metre, Ordu Giresun 686 ( 675) görüş 2400 metre.Hepsinde aynı ILS ama DHMİ OGU yapılmadan pist istikametinde inceleme yapmadan meydanı yaptırınca araziden dolayı minimaları diğer meydanlara göre yüksek.2 yıldır OGU 10 LOC yaptılar evlere şenlik.İnsan onu Deniz üzerinden RNAV le IAF bağlar.Hiç birşey bilmiyorsanız TZX den kopya çekseydiniz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000