30 Ocak 2009, Cuma 13:15:06

Uzay uçuşları son sürat

Küresel Kriz Ortamında Bile Süper Zenginlerin Uzaya Gitme Sevdasından Vazgeçmedikleri Belirtildi.

Dünyanın ilk ticari uzay uçuşu gerçekleştiren şirketi Space Adventures CEO’su Eric Anderson, Davos Zirvesi’nde yaptığı açıklamada, şimdiye kadar 6 kişiyi Rus roketleriyle uzaya gönderdiklerini belirterek, "Küresel kriz bizi etkilemedi. İşlerimiz gayet iyi. Uzaya gitmek isteyen zenginler milyonlarca dolar vermekten vazgeçmedi" diye konuştu.

175 milyon dolar

Anderson, yazılım şirketi yöneticisi Macar Charles Simonyi’yi ikinci kez uzaya göndermek için çalıştıklarına işaret ederek, mart ayında gerçekleştirilecek bu seyahat için Simonyi’nin 35 milyon dolar ödediğini söyledi. İlk müşterilerinin 2001 yılında uzaya gönderdikleri ABD’li milyarder Dennis Tito olduğunu hatırlatan Anderson, şimdiye kadar Uluslararası Uzay İstasyonu’na gönderdikleri 6 kişiden 175 milyon dolar gelir sağladıklarını kaydetti.

Ay’a 10 milyon dolar

Davos Zirvesi’nde potansiyel elit müşterilerle görüşmeyi umduğunu söyleyen Anderson, "İş dünyasının liderleri küresel kriz var diye pazarlık yapacaklarını sanmasınlar" dedi. Uzaya yapılacak standart bir yolculuğun 35 milyon dolar ile 45 milyon dolar arasında değiştiğini belirten Anderson, "Ayda yürüyecek ilk sivil olmak için ise ekstra 10 milyon doları daha gözden çıkarmak gerekiyor" diye konuştu.

Uzay uçuşları son sürat

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000