26 Temmuz 2010, Pazartesi 08:19:26

Uzay Kampı Türkiye'de

"Uzay Kampı Türkiye" Fen, Teknoloji ve Havacılık alanlarında keşfe çıkan çocuklar ile eğlenceli bir hafta geçirdi.
  • merhaba ben aşlı şizlerle tanıştıgıma memnunıyetımı naşıl bıldırşem bılemıyorumşunucu dedıklerı şizlermışınız anlamını çıft olarak onlardan şorabılırşiniz hangı mıkrofona konuşmak mıkrofon ne demek

Dünyanın dördüncü, Ortadoğu’nun tek uzay kampı olan Uzay Kampı Türkiye uzay ve teknoloji meraklısı gençleri İzmir’de misafir etti. 6 Günlük Yaz Kampı’nın beşinci haftası 16 öğrencisi The Boeing Company sponsorluğuyla olmak üzere Türkiye’den ve dünyanın çeşitli ülkelerinden gelen toplam 118 öğrencinin katılımıyla 18–24 Temmuz 2010 tarihleri arasında gerçekleştirildi.

6 Günlük Programı tamamlayan öğrenciler, astronot simülatörleri kullanımı, uzay mekiği ile sanal ortamda uzay yolculuğu, teleskopla gözyüzü gözlemi, ilginç bilimsel gösterilerin izlenmesi, fen laboratuvarlarında deneyler,  yıldızevinde (planetaryum) gökyüzünü tanıma, model roket yapıp fırlatma gibi ilginç aktivitelere katıldılar. Öğrenciler derslerin yanısıra barbekü partisi, kültür ve dans geceleri gibi sosyal aktivitelere de birlikte katılarak eğlenceli bir tatil dönemi geçirmiş oldular.

ESBAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Kaya Tuncer, “Boeing, öğrencileri bilim ve teknoloji alanlarında bilgilendirip, bireysel gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla Uzay Kampı Türkiye gibi eğitim programlarını desteklemektedir. Boeing firması eğitim konusunda sağladığı burslarla yüzlerce öğrencinin geleceğine katkıda bulunmuştur. Bunun diğer firmalara örnek teşkil etmesini ve çocuklarımızın eğitimini bu tür projelerle desteklemelerini isteriz” dedi.

Türkiye’nin Kırklareli, Tokat, İstanbul, Şanlıurfa, Bolu gibi çeşitli illerinden gelen öğrenciler The Boeing Company’nin sağladığı bursla Uzay Kampı Türkiye’nin 6 Günlük Yaz Programı’na katıldılar. Bolu İnkılâp İlköğretim Okulu öğrencilerinden Duygu Alpaslan (13) kamp deneyimini şu sözlerle ifade etti:  “Uzay Kampı bana çok şey kattı. Herşey çok güzel çok eğlenceli. Uzay Kampında başka bir hayat var. Uzay Kampı beni hem eğitti hem de eğlendirdi. Buraya geldiğim için çok şanslıyım. Boeing’e teşekkür ederim.”
 
Ankara Dumlupınar İlköğretim Okulu’ndan Ferhat Yanbank (14) ise, “Uzay Kampı ilgi alanına giren insanlar için çok büyük bir fırsat. Kampta dikkatimi çeken en büyük şey planlanan programın son derece titizlikle uygulanmasıydı. Uzay Kampına katılımımı sağlayan Boeing firmasına teşekkür ederim,” dedi.

The Boeing Company’nin Türkiye Başkanı Greg Pepin, "Uzay Kampı’ndan mezun olan tüm öğrencileri içtenlikle kutluyorum. Uzay Kampı Türkiye, çocukların eğlenceli bir ortamda öğrenme ve keşfetme fırsatını yakaladığı, teşvik edici bir yer. Gençlerin matematik, fen, teknoloji ve havacılık alanlarında çalışmaları için merak uyandıran geleceğe yapılan büyük bir yatırımdır. Bu öğrencilerin uzay ve havacılığa bu kadar hevesli olduğunu görmek harika. Umarım bu kamp, aralarından bazılarına geleceğin mühendisleri olma konusunda ilham kaynağı olmuştur,” dedi.

Uzay Kampı Türkiye’nin kurucu sponsorlarından olan uzay ve havacılık şirketi Boeing, eğitim, sağlık ve kültür-sanat alanlarında pek çok sosyal projeye sponsorluk yaparak destek sağlıyor. 2001 yılından bu yana Boeing, 2010 yaz programına katılan 16 öğrenciyle birlikte şimdiye kadar toplam 261 öğrenciye Uzay Kampı’na katılmaları için burs imkanı sağlamıştır. Bu öğrenciler, Boeing’in, okulların yeniden inşasından, bilgisayar sınıfı kurulmasına, bina yenilenmesinden kütüphane kurulmasına kadar pek çok şekilde katkıda bulunduğu okul yönetimleri tarafından seçilmektedir.

 

 

Uzay Kampı Türkiye'de

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
merhaba ben aşlı şizlerle tanıştıgıma memnunıyetımı naşıl bıldırşem bılemıyorumşunucu dedıklerı şizlermışınız anlamını çıft olarak onlardan şorabılırşiniz hangı mıkrofona konuşmak mıkrofon ne demek

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000