08 Kasım 2022, Salı 15:23:59

UTED'den Primlerle İlgili Flaş Açıklama

Türk Hava Yolları'nın iştiraki olan THY Teknik A.Ş'de dağıtılan primler sonrası Uçak Teknisyenleri Derneği (UTED) tarafından biz açıklama yayınlandı.
  • Ben TGS liyim prim lafları geçtiğinden beri yazıları okuyorum birbirimizle didişmekten kimse gerçekleri görmüyor tgs saplantılı olan arkadaşlar ve egosu yüksek olanlar arkadaşlar hepimiz aynı gemideyiz size yapılan prim az bir gerçek ama şunu bilin pandemi dönemindeki haklarınızın çoğunu aldınız tgs li arkadaşlar aldımı hayır tgsnin genel müdürü ilker aycı ve Ahmet beyin arkasına sığınmış tek başına bir karar aldığı yok bu prim için oyuzden arkadaşlar isyan etti şefler 40bintl almamalıydı çünku
  • bizim bakkalda diyor ne kadar adaletsiz dağatmışlar sizin primleri diye. Geçen taksiye bindim soför de dedi abi cabine yazik etmişler diye. Şu primler gizlilikle verilse kimse bu kadar laf etmezdi.
  • Hadi adil dagitima bakalim. Pandemide calisan uc is gurubu.teknisyen.tdp,Saf taseron malzeme takip.5m kargo. Saf ,5m: 20 vergi devam. Tgs:30+8 banka= 38 Teknik:40 ,50 %30 kesinti. Teknikteki arkadaslar 5 taseron alir siz 15 alir sevinir duruma geliceksiniz.Teknisyene ve teknik taserona sahip cikin.Saf taseronuz bizim kendimize faydamizyok anca yazariz.Tum ve butun teknik olarak bakmalisiniz olaya kiyasi icerde beraber kahir cektiklerinizle yaparsaniz bu gunleri cok arar olursunuz bence.
  • Kabine 2 maas teknige 2 maas kokpite 1 maas tgs ye 4 maas ikramiye verecegiz deseler bu kdr sorun olmazdi galiba. Gorulmemis para degil cunku bu. Tesekkur ederiz o ayri. Sadece beklentiyi bu kadar arttirmaktaki amacinizi merak ediyorum. Kokpiti tutmak mi yil sonuna kadar? Kirdiniz herkesi
  • Hem vallahi hem billahi opet şefleri 40 bin ve yüzde 50 iştirak olan tgs şefleri 40 bin aldı. Ben 100 de 100 THY personeli bende 40 bin aldım. Bu primin böyle dağıtilmasina vesile olanlara yazıklar olsun
  • Eğitimde 80 Bin almalarının sebebi, Sendika genel merkezine egitimden giden yönetici sayesinde. Tüm iyileştirmeleri oraya yapıyor.
  • Uted bile güzel bir açıklama yapmışken, bizim sendikamız okadar övgü dolu sözlerle teşekkür ettiki primler için. Yazık gerçektekten çok yazık
  • 2yil ikramiye almadan ful çalıştık vercez dendi bekliyor adalet
  • 2yil pandemide ikramiye almadik
  • Biz kargo olarak ful çalıştık 2sene ikramiye almadan aklımızı istiyorum adalet

Türk Hava Yolları'nın iştiraki olan THY Teknik A.Ş'de dağıtılan primler sonrası Uçak Teknisyenleri Derneği (UTED) tarafından biz açıklama yayınlandı.

UTED tarafından yapılan yazılı açıklamada, "prim ödemelerinde adalet olgusunun ihmal ve/veya ihlal edildiği açık olarak görülmektedir." denildi.

İşte o açıklamanın tamamı:

"Kamuoyuna Saygıyla Duyurulur,

THY Yönetim Kurulu almış olduğu karar ile pandemi döneminde büyük fedakarlık yaparak şirketinin zor zamanlarında şirketine destek olan çalışanlarına prim ödemesi yapmıştır.

Pandemi döneminde yapılan fedakarlığın karşılığı olarak çalışanların aidiyet duygusunu artırmak için "iyi niyetli bir karar" olarak alındığını düşünüyoruz. Ancak "prim ödemelerinde  adalet olgusunun  ihmal ve/veya  ihlal  edildiği açık olarak görülmektedir."

Pandemi dönemini kısaca hatırlayalım. Uçuşlar bir dönem tamamen yasaklanmış, uzun süre de yüzde 10-20 seviyelerinde sürdürülmüş, THY çalışanları alınan kararlar gereği ofislerine gelmeyip evlerinde kaldığı süreçte, hayatın her alanında "sosyal mesafe" kurallarına göre yaşam devam ederken, meslektaşlarımız "kesintisiz olarak çalışmış" ve "uçak bakımı haricinde sosyal mesafe" kurallarına uygun yaşamıştır. Hiçbir zaman uçak bakımı durdurulmamıştır. Aksine uçakların ilave "preservation" işlemleri için iş yükü artmış ve pandeminin başından beri her gün işinin başında çalışmaya devam etmiştir.
THY Yönetim Kurulu; almış olduğu karar ile pandemi döneminde fedakarlık yapan personeli "bütünleştirmek yerine ayrıştırarak", "adalet olgusunu ihlal veya ihmal ederek gerçek fedakarlık ile sanal fedakarlık" kavramlarını karıştırarak bir düzenleme yaptığı görülmektedir.

Meslektaşlarımızın pandemi süresince yaptığı fedakarlık, aldığı sorumluluk hiçbir maddi değer ile ölçülemez.

"Bütünleştirmek yerine ayrıştıran" bu karar yalnızca meslektaşlarımızın değil "ihmal edilen veya daha az değer verilen" diğer personelin de sevincini buruk yaşamasına neden olmuştur.

Personel prim dağılımının adaletli yapılmadığına dair değerlendirmemiz, tüm kamuoyuna saygıyla duyurulur."

UTED'den Primlerle İlgili Flaş Açıklama

Yorumlar Tüm Yorumlar (129)

Adalet ~ 1 yıl önce
Ben TGS liyim prim lafları geçtiğinden beri yazıları okuyorum birbirimizle didişmekten kimse gerçekleri görmüyor tgs saplantılı olan arkadaşlar ve egosu yüksek olanlar arkadaşlar hepimiz aynı gemideyiz size yapılan prim az bir gerçek ama şunu bilin pandemi dönemindeki haklarınızın çoğunu aldınız tgs li arkadaşlar aldımı hayır tgsnin genel müdürü ilker aycı ve Ahmet beyin arkasına sığınmış tek başına bir karar aldığı yok bu prim için oyuzden arkadaşlar isyan etti şefler 40bintl almamalıydı çünku

Yanıtla

Kalan karakter 1000
:D ~ 1 yıl önce
bizim bakkalda diyor ne kadar adaletsiz dağatmışlar sizin primleri diye. Geçen taksiye bindim soför de dedi abi cabine yazik etmişler diye. Şu primler gizlilikle verilse kimse bu kadar laf etmezdi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Taseron ~ 1 yıl önce
Hadi adil dagitima bakalim. Pandemide calisan uc is gurubu.teknisyen.tdp,Saf taseron malzeme takip.5m kargo. Saf ,5m: 20 vergi devam. Tgs:30+8 banka= 38 Teknik:40 ,50 %30 kesinti. Teknikteki arkadaslar 5 taseron alir siz 15 alir sevinir duruma geliceksiniz.Teknisyene ve teknik taserona sahip cikin.Saf taseronuz bizim kendimize faydamizyok anca yazariz.Tum ve butun teknik olarak bakmalisiniz olaya kiyasi icerde beraber kahir cektiklerinizle yaparsaniz bu gunleri cok arar olursunuz bence.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Keske ~ 1 yıl önce
Kabine 2 maas teknige 2 maas kokpite 1 maas tgs ye 4 maas ikramiye verecegiz deseler bu kdr sorun olmazdi galiba. Gorulmemis para degil cunku bu. Tesekkur ederiz o ayri. Sadece beklentiyi bu kadar arttirmaktaki amacinizi merak ediyorum. Kokpiti tutmak mi yil sonuna kadar? Kirdiniz herkesi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kokpit ~ 1 yıl önce
Pilotlar da aynı düşüncede. KÇÖ'lerin, yarım maaşların tazminatı desek değil. Kıdeme göre 10-20.000 gibi farklar olsa hadi diyelim. Fakat siz 3 kat fark koyarsanız hem adaletsiz olursunuz hem de bizi hedefe koyarsınız. Emin olun tek bir pilottan iyi olmuş, olmamış diye tek bir yorum çıkmadı. Bu kadar fark olmamalıydı yorumu mevcut sms.
Thy ~ 1 yıl önce
Hem vallahi hem billahi opet şefleri 40 bin ve yüzde 50 iştirak olan tgs şefleri 40 bin aldı. Ben 100 de 100 THY personeli bende 40 bin aldım. Bu primin böyle dağıtilmasina vesile olanlara yazıklar olsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TGS KIDEMLİ YHM ~ 1 yıl önce
SİZ BÖYLE İKİDEBİR TGS'YE TAŞERON MUAMELESİ YAPMAYA DEVAM EDİN. ÇATLAYIN FESATLIĞINIZDAN OHH OLSUN AYRIMCILIK YAPANLARA.
Değişik insan ~ 1 yıl önce
Yorumu dikkatli oku kimseye taşeron denmiyor. Kimseyi kimseden ayırmıyor. Aradaki dengesizlikten bahsediyor. Sence bu prim adaletlimi dağıtıldı..
Zaten ~ 1 yıl önce
Tgs atlamasa şaşırırdım zaten. Acayip sazansınız. Çay dagitan taşeron personel 20 alırken siz 30 aldınız. Önce bunu sor kendine bunda adalet varmı diye..
Teknisyen ~ 1 yıl önce
Eğitimde 80 Bin almalarının sebebi, Sendika genel merkezine egitimden giden yönetici sayesinde. Tüm iyileştirmeleri oraya yapıyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Teknik man ~ 1 yıl önce
Eğitimde 80 ne alaka? Eğitimde çalışanlarda Memur, uzman ve uzman yardımcısı vs. kategorisinde çalışıyor ve diğer herkes gibi aynı oranda iş grubuna göre prim aldı. Şayet eğitimdekiler yüksek alsa senin bundan memnuniyet duyman lazim. Orası seni içinde muhtemel bir geçiş birimi. Tutup kendi primini yükseltmeye çalışmak yerine başka birimlere saldırman ilginç bir durum.
Ah be komik çocuk ~ 1 yıl önce
Sendikanın cidden primde dahili var mı sanıyorsun? Kaldı ki teknik eğitmen dediğin senin eski iş arkadaşin veya abin. Üstelik sende gerekli şartları sağlayarak bu birime başvurabilir/ geçebilirsin (minimum 3 yıl c/s olarak çalışmis olmak,YDS 60 üzeri puan almak vs.). Yani senin de geçiş yapma imkanin olan bir bölüm. Üstelik bu birime geçiş yapan eğitmen arkadasin teknik eğitmen olarak ya senin modülleri vererek lisanslandirmani sağlıyor yada senin tip eğitimi alarak lisansına tip işletmeni sağlıyor veyahut senin yetkilendirmeni sağlıyordur. Neden teknik ekibe bu kadar az yatmış demek yerine neden falan arkadaşima benden 3 kuruş fazla yatmış demen saçmalık değil mi? Ne yani sana 30, ona 20k verilse mutlu mu olacaktin?
Teknisyen ~ 1 yıl önce
Uted bile güzel bir açıklama yapmışken, bizim sendikamız okadar övgü dolu sözlerle teşekkür ettiki primler için. Yazık gerçektekten çok yazık

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kargo ~ 1 yıl önce
2yil ikramiye almadan ful çalıştık vercez dendi bekliyor adalet

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Adalet ~ 1 yıl önce
2yil pandemide ikramiye almadik

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tgs ~ 1 yıl önce
Biz kargo olarak ful çalıştık 2sene ikramiye almadan aklımızı istiyorum adalet

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tgs li ~ 1 yıl önce
bu bizlik bir durum deil bence %100 istirak yazsin bence nasil ki onlar bizim yanimizda destek cikmiyor bizlerde onlarin sorun olanlara yorum yapmamamiz gerekiyor degerli kardesim

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000