04 Ekim 2017, Çarşamba 19:18:07

UTED'den Çelik İş açıklaması; "Kendi kendilerine seçim yapıyorlar"

Uçak Teknisyenleri Derneği (UTED) Çelik İş Sendikası'nın seçim çalışmalarını gizli yürüttüğünü ve teknisyenlerin bu oyunda figüran olmayacağı açıklamasında bulundu.
  • ÇelikkişTen başşkasına bastırmam offf ouyy , teknik aş limm yürrrrüüü. Uted gölge yapma bakim sen. Yavuz amca kızıyor. Senide güver bak
  • Yukarda saydiklarimdan hangisi biz teknisyenleri dusunuyor acaba merak esiyorum hepsi parayi cukkaliyim tamam baska bi derdi yok. Yok bizim hakkimiz icin uyelerimiz icin sunu yaptik dalan filan gecin abi bu isleri hepiniz yoluncak kaz ariyosunuz hep siyaset hep biseyler hep yandas hep entrika bunasil bi hale geldi ya anlamiyorum. Hersey kotuye gidiyor allah sonumuzu hayir etsin
  • Uted'in yaptığı açıklamaya bak! "Üyemiz açıklama yapın dedi", "üyemiz böyle düşünmektedir", "üyemiz sendikacıları çalışma alanında görmediğini söyledi", "Üyemiz sendikanın çalışanın yanında olması için irade göstermesini istedi" vb. Bu sizin açıklamanız değil ki; üye zorlamış sizi... Demek ki zorlamasa yine bir şey yapacağınız yok. Yoksa korkuyormusunuz?
  • Alternatif bir delege grubu oluşturma çabası ile yola çıkan bir başkana sahip, başarılı olmayınca da böylesine aciz bir bildiri yayınlayan teknisyen derneği.. Hava işi ne kadar güzel denetlediğini 1 aydır medyadan takip ettiğimiz bir başkana sahip teknisyen derneği.. Sorun ve çözüm önerilerini, istek ve mağduriyetlerini derneğinize iletmekte olan üyeleriniz için ne yaptığınızı da bir ara anlatsanız iyi olur, başkanı teksnisyen olmayan teknisyen derneği...
  • Herkes hak ettiğini yaşar bu süreçler yaşanırken birinizin sesi cıktımı,şimdi ağlamayın,ona kafa salla buna eyvallah de sonuc ortada gecmıs olsun bır bardak su için
  • çelik erişçi iş sendikası
  • Sendika zaten sendika değilde uted nedir ki ? Ne yaptınız teknisyenler için bunca zaman ? Milletin aldığı lisanslara göz dikmekden başka. Kendi çıkarı için uted e başkan olmuş birinden ne beklenir ki.
  • Kardesim necdet bey gibi baskan bulmussunuz gelip burda havadan ancak salliyorsunuz tek yaptigi bildiri yayonlamakmis diye siz boyle bos konustugunuz surece zaten bir yere gelemezsiniz!!
  • Necdet bey siz önce milyonları hibe eden üyesi ve denetim kurulunda denetci oldugunuz havaiş srndikasına çözüm bulun sonra inanmayan arkadaslar hava iş sitesine bakabilir kendisi denetim üyesidir havaiş de. Neden hava iş i hiç sorgulamamış. ?????
  • Yaho sizin celik is sendikasinda ne isiniz var derhal hava ise gecin Atilay aycinide cagirin sendikanizi tekrar faliyete gecirin, Bu soyledigimi unutmayin,

Uçak Teknisyenleri Derneği (UTED) Çelik İş Sendikası'nın seçim çalışmalarını gizli yürüttüğünü ve teknisyenlerin bu oyunda figüran olmayacağı açıklamasında bulundu.

Teknisyenlerin sendika temsilcilerini tanımadığı belirtilen açıklamada, sendikanın kendi kendine seçim yaptığı belirtildi.

İşte UTED'den yapılan açıklama;

Sayın Kamuoyu ve Değerli Üyelerimiz;

Uçak bakımında çalışan Meslektaşlarımızın, Hava-iş Sendikası’ndan koparılışımız ve Metal işkolunda Çelik-İş sendikasını tercih ediş sürecimiz hepimizin hafızasındaki yerini korumaktadır. THY Teknik A.Ş. ‘de de yaşanan iş kolu değişikliği ve akabindeki sendikal süreçte yaşanan sendika çekişmelerinde, yasal süreci tamamlayıp çoğunluğu bir şekilde ele alarak yetki sahibi olan Çelik-İş sendikası THY Teknik A.Ş’ de toplu iş sözleşmesi imzalamıştı.

​Sendika seçimi sonrasında, Mart 2016 da atama yolu ile Çelik-İş Sendikası, Havacılık Şubesi yönetimi belirlenmişti. Geçen 1,5 yıl içerisinde, THY Teknik A.Ş çalışanına 1,5 kez gelmemiş bir sendika yönetimi bulunmaktadır. İki gün önce, seçim yapılacağını öğrendik. Meslektaşlarımız ve üyelerimiz, Havacılık Şubesi Yönetiminin her cenazede mesaj attığını dile getirmekte ve olmayan Sendikanın seçimi mi olur diye derneğimizden açıklama yapmasını istemektedir. Ayrıca, THY Teknik A.Ş de çalışan meslektaşlarımız ve üyelerimiz sendika temsilcilerini tanımadığını ve sendika adına kimseyi görmediğini, bununla birlikte başlangıçtan bugüne, Çelik-İş Sendikası temsilcilerini ve Havacılık Şubesi yönetimini çalışma alanlarında da görmediklerini ifade etmektedir. Sendika yönetimi THY Teknik A.Ş deki çalışanların sorunlarından ziyade, farklı firmalarda yapılan çoğunluk ve T.İ.S çalışmalarının bildirimleriyle boy göstermiştir.

​Gelinen süreçte son gün kapalı kapılar ardında, Çelik-İş Sendikası, Havacılık Şubesi Genel Kurul Delege seçimlerinin planlandığını öğrendiğimizde, ortadaki gizem ve gizliliğe olan tepki ile üyelerimizden gelen talepler nedeniyle  bu bildirimin yapılması kaçınılmaz olmuştur.

Üyelerine son güne kadar haber vermeden, adeta kendi kendilerine seçim yapan bir sendika yönetimi bulunmaktadır. Yapılacak olan bu seçimin, çalışanın yararına olamayacağını herkesin bilgisine sunarız.

​İşyerindeki sorunlardan uzak kalan sendika ve sendika temsilcilerinin yokluğunda, yalnız kalan çalışanlar, sorunlarının çözümü için sendika yerine derneğimize başvurmakta ve bu doğrultuda sorun  ve çözüm önerilerini, istek ve mağduriyetlerini derneğimize iletmektedirler. Bir sendika için yetkili olduğu işyerinde, bunda daha vahim bir durum söz konusu olamaz.

​Meslektaşlarımız ve THY Teknik A.Ş çalışanları, sendikanın işyerindeki sorunların üzerine gitmekten ziyade, kaçarcasına ve gizlice yürütmeye çalıştığı bu seçim oyununda figüran olmayı kabul etmemektedir. Sendika üyelerinin bu süreçte sendikadan beklentisi, mevcut hakların artırılarak korunması ve sorunların çözümü için işçinin yanında olması, bu doğrultuda irade göstermesi yönündedir. Çalışanlar geçen 1,5 - 2 yıl içerisinde maalesef bu desteği görmediklerini ifade etmektedir.

Tüm bu doğrultuda mevcut sendika ve sendika yönetimini sorumlu davranmaya, işçi temsilcilerini ve Havacılık Şubesi yönetimini geniş katılımlı ve herkesin katılımıyla demokratik bir ortamda seçmesi için ortam oluşturmaya davet ediyoruz.

UTED Yönetim Kurulu

UTED'den Çelik İş açıklaması; "Kendi kendilerine seçim yapıyorlar"

Yorumlar Tüm Yorumlar (38)

Engncentr ~ 7 yıl önce
ÇelikkişTen başşkasına bastırmam offf ouyy , teknik aş limm yürrrrüüü. Uted gölge yapma bakim sen. Yavuz amca kızıyor. Senide güver bak

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hava-iş , çelik-iş , Uted , Talta ~ 7 yıl önce
Yukarda saydiklarimdan hangisi biz teknisyenleri dusunuyor acaba merak esiyorum hepsi parayi cukkaliyim tamam baska bi derdi yok. Yok bizim hakkimiz icin uyelerimiz icin sunu yaptik dalan filan gecin abi bu isleri hepiniz yoluncak kaz ariyosunuz hep siyaset hep biseyler hep yandas hep entrika bunasil bi hale geldi ya anlamiyorum. Hersey kotuye gidiyor allah sonumuzu hayir etsin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Uted Sağ Kol'a ~ 7 yıl önce
Uted'in yaptığı açıklamaya bak! "Üyemiz açıklama yapın dedi", "üyemiz böyle düşünmektedir", "üyemiz sendikacıları çalışma alanında görmediğini söyledi", "Üyemiz sendikanın çalışanın yanında olması için irade göstermesini istedi" vb. Bu sizin açıklamanız değil ki; üye zorlamış sizi... Demek ki zorlamasa yine bir şey yapacağınız yok. Yoksa korkuyormusunuz?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
skydrol ~ 7 yıl önce
Alternatif bir delege grubu oluşturma çabası ile yola çıkan bir başkana sahip, başarılı olmayınca da böylesine aciz bir bildiri yayınlayan teknisyen derneği.. Hava işi ne kadar güzel denetlediğini 1 aydır medyadan takip ettiğimiz bir başkana sahip teknisyen derneği.. Sorun ve çözüm önerilerini, istek ve mağduriyetlerini derneğinize iletmekte olan üyeleriniz için ne yaptığınızı da bir ara anlatsanız iyi olur, başkanı teksnisyen olmayan teknisyen derneği...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hak ~ 7 yıl önce
Herkes hak ettiğini yaşar bu süreçler yaşanırken birinizin sesi cıktımı,şimdi ağlamayın,ona kafa salla buna eyvallah de sonuc ortada gecmıs olsun bır bardak su için

Yanıtla

Kalan karakter 1000
bazen ~ 7 yıl önce
çelik erişçi iş sendikası

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Babalamacı ~ 7 yıl önce
Sendika zaten sendika değilde uted nedir ki ? Ne yaptınız teknisyenler için bunca zaman ? Milletin aldığı lisanslara göz dikmekden başka. Kendi çıkarı için uted e başkan olmuş birinden ne beklenir ki.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Dernek sendika degildir ~ 7 yıl önce
TIS zamani isveren bu sendikacilara guluyordu acemiliklerine. Ilker Ayci Bey Dernegin iletisim ve talepleriyle kendi insiyatifiyle ekstralar vermeseydi yeterli olmasa da bu maaslari da ruyamizda gorurduk. Dernek Ankara yollarini asindirmasaydi kimsenin teknisyen sorunlarindan haberi olmaz 66 talimati ve lisanslandirma ile ilgili calismalar yerinde sayardi. Bugun is mahkemeleri bile dernege danisiyor artik sendikaya degil. Artik sendika isini yapsin dernekte dernekcilik yapsin. Dernekten sendikacilik beklentileri aradaki farki anlamaniza engel oluyor.
skydrol ~ 7 yıl önce
UTED e bak neler yapmış ya.. Sen rüyanda mı gördün bunları hele bir anlat bakalım.
Anlatayim ~ 7 yıl önce
Sen de kafani kuma gommeyip benim gibi gordugun yerde sorgulasan ogrenirdin herseyi.Tabi alisik olmadigimiz icin birilerinin kosturmasina ruya gibi geliyor.
skydrol ~ 7 yıl önce
kimi gördün, kimi sorguladın ben kafamı kuma gömerken. yaz bekliyorum..
Babalamacı ~ 7 yıl önce
İlker bey den teknisyenler için ne istemişde ne almış açıklasın ? Yoksa kendi tanıdıkları için torpilmi istemiş ?
Gorduklerim ~ 7 yıl önce
A bakimgg de hat rampde egitimde heryerdeler yonetim kurundakiler git sor burda bilmeden yazma
Ayyildiz52 ~ 7 yıl önce
Kardesim necdet bey gibi baskan bulmussunuz gelip burda havadan ancak salliyorsunuz tek yaptigi bildiri yayonlamakmis diye siz boyle bos konustugunuz surece zaten bir yere gelemezsiniz!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sami ~ 7 yıl önce
Necdet bey siz önce milyonları hibe eden üyesi ve denetim kurulunda denetci oldugunuz havaiş srndikasına çözüm bulun sonra inanmayan arkadaslar hava iş sitesine bakabilir kendisi denetim üyesidir havaiş de. Neden hava iş i hiç sorgulamamış. ?????

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hava uzmani ~ 7 yıl önce
Yaho sizin celik is sendikasinda ne isiniz var derhal hava ise gecin Atilay aycinide cagirin sendikanizi tekrar faliyete gecirin, Bu soyledigimi unutmayin,

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000