23 Haziran 2015, Salı 13:20:59

Uted ve Talta da topa girdi

THY Teknik A.Ş'nin metal iş kolu sayılmasından sonra sendikalar örgütlenme çalışmalarını sürdürürken Teknisyenlerin üye oldukları iki dernek UTED ve TALTA ortak duyuru yaptı.
  • 305 olayında arkadaşlarımız işten atılırken çıkıp tek kelime yazamamış iki dernek haklarımızı arayacakmış güldürmeyin kendinize. işveren ne derse ona meyledeceksiniz, iki başkana da soruyorum bize ragmen kimse burda örgütlenemez derken , işverene ragmen başka bir sendikayı destekleyebilecek cesaretiniz varmı?..
  • Nabi hocanin karar sonrasi talta ve uted baskanlarini celik iş sendikasindan surekli arayip ;aman kimseye soz vermeyin biz geliyoruz ,şube kuruldu bile daha kac hafta oncesinden biz zaten hazirlaniyoruz tarzi konusmalarina sahit olduk. Yaziklar olsun size be! Siz emekliliginizde bile hala daha nerelerden nemalanabilirimin pesine dusmus calisan dusmani emek hirsizlari. Habomda gorduk celik isi ne vaatlerle geldi neler aldi! Hava is zaten habom konusunda hic konusmasin ek protokolu A0 A1 kadrolarini uni mezunu ucak teknisyenini isci kadrosunda tkya gecirmeler hak itibar kayiplari ve isten atilan konusunda gunahiniz buyuk. Zamaninda bize sahip cikmayan abilerimiz simdi ayni duruma dustuler celik is onlerine gelince! Ne hava is ne celik is ikiside isveren yalakasi sari sendika. Uted ve talta cok iyi organize olmali ve hem kazanilmis haklarin devami hemde habomdan gecislerde ortaya konan ek protok ve uydurma kadrolarin iptali konusunda bastirmali. Unutulmasin ki habom personeli sayisi tk ile esit hatta belki daha fazla. Habomcular olurda orgutlenirse tk daki sayin abilerimiz artik anlar anyayi konyayi heralde! Bilsinlerki habomcularin gaspedilen haklarini kim kazanirsa bundan sonra o sendika ile yola devam edilir!!! Hep bana rabbena donemi bitti esit ise esit ucret, hak ve unvan ...
  • Sn ilker bey....son yillarda ucak teknisyenleri olarak thy teknik yonetimi tarafindan cok fazla baskiya maruz kaliyoruz.habom sureci , akabinde mesai saatlerinin arttirilmasi ve Bunun neticesi olarak malesef elim bir kaza sonucu mesekdasimizi kaybetmemiz.son olarakta mahkemenin vermis oldugu metal is kolu karari.boyle giderse bu moral bozuklugu ve stress ile daha bir cok kazanin yasanmasi an meselesidir. Burasi bizimm ekmek kapimiz.bizler isimizi sorketimizi sevoyoruz.daha fazla is kazasi olmadan ,stressiz ayak oyunlarindan uzak,huzurlu bir sekilde ucaklarimizin bakimlari yapmak istiyoruz.herkeze hayirli geceler
  • Derneklerimizin irade ortaya koymasına pek alışık değiliz. Bu bakımdan çok sevindirici bir gelişme. Teknisyenin her sorunu derneklerini de ilgilendirir diye düşünüyorum. Ancak sakın işverenin baskısı altına girip de çelik-iş'e üye olalım diye bir teklifle gelip kimseye güldürmeyelim kendimizi. Baştan uyarayım.
  • Arkadaşlar tutturmuşsunuz bir HATA üzerinden karalama kampanyası gidiyorsunuz öyle... Olayın içeriğini halbuki en iyi siz biliyorsunuzda işinize gelmiyor doğruları yazabilmek ! Herneyse konu o değil. Şahsımca iki derneğin ortak bildiri yayınlamasını çok başarılı bir davranış olarak görüyorum. Aynı zamanda belirtmek isterim ki iki dernek bizlerin hakkını savunabilecek düzeydedirler en büyük dileğimiz umudumuzu kırmamaları ve bizlerin sahipsiz olmadığını göstermeleridir.
  • HATA cilari avukatlarinizla ve yönetim kadronuzla cok guzel savundunuz ve cok guzel bilgilendirme yaptiginiz gibi bu olayda da sizden ayni performansı BEKLEMİYORUZ. Hata cilari yaktiniz bari MESLAKTASLARİMİZİ kendi cikarlariniz icin yakmayin
  • Ne oldu Tarzan zor durumda galiba herkes dernekci olmus.Hata magdurlarina laf soyletmiyolar.siz magdurken dunya yaniyor , HATA cılar magdurken hersey toz pembe. Bana bulasmayan yılan 1000 sene yasasin mantigini birakin.Asıl klavye delikanlisi kim tk calîsanlari cok iyi bilir..................
  • Bırakın Hata olayini demek kolay.Cünku ates dustugu yeri yakar.Simdi de sizin yerinize düstü hemen Yavuz u savunursunuz.Sorusturma acıldıgından beri ortalikta gozukmedi yavuz denen savundugunuz adam.Kac yillik telefon numarasini degistirdi.Ayip degil mi insanlari magdur etmek, bilgilendirmemek.Kac kisi bu kurslara banka kredisi ve borc parayla basvurdu ? Kac kisi magdur oldu haberiniz var mı ? Simdi tutuşmuşsunuz Haksız yavuz güver i savunuyosunuz.Yeri belli degil telefonu belli degil.Milleti kurs ayagina zorla dernek uyesi yaptilar.Oyunlarinin herbiri bin para.Dernek telefonlari iptal edilmis kimseye ulasamiyoruz, yavuz nosunu degistirmis.Siz onu savunuyorsunuz bir de.SİZİNKİ NE BİLİYOR MUSUNUZ " DENİZE DÜSEN YILANA SARILIR " mantıgı.Hep kendinizi dusunmeyin birakin bencilliği...
  • Iki dernegi yaklasimlarindan oturu kutluyorum, herkes calisanlarin gercek gucunu gormus olacak. Gun birlik gunu, TALTA-UTED'in alacagi kararlarin sonuna kadar arkasindayiz.
  • O ÇOLAK YOKMU ! yine yolunu bulmuş çelik işe üye olun diye geziniyor ortalıkta.SAKIN ve SAKIN kanmayın!

THY Teknik A.Ş'nin metal iş kolu sayılmasından sonra sendikalar örgütlenme çalışmalarını sürdürürken Teknisyenlerin üye oldukları iki dernek UTED ve TALTA ortak duyuru yaptı.

Duyuruda " Teknisyenler sahipsiz değil. Bize rağmen hiçbir sendika burada örgütlenemez" mesajı verildi.

İşte yayınlanan ortak bildiri:

Değerli Teknik AŞ çalışanları,

Yüksek Mahkemenin (Yargıtay 9. Dairesinin) verdiği kararla, çalışmakta olduğumuz iş kolunu "Metal İş Kolu" olarak belirlenmiştir.

Uçak bakım işlemlerinin "Metal İş Kolu"nda kabul edilmesi, kazanılmış haklarımızı tehdit etmektedir.

Taşımacılık iş koluna kayıtlı temsilcimiz (!) Hava-iş sendikası yeni yönetiminin, bir buçuk yıldır, THY Teknik A.Ş bünyesinde bizler için çalışmadığı da hepimiz tarafından bilinmektedir.

HABOM'un kuruluşu sonrası Çelik-iş ile başlayıp, Hava-İş sendikasınca imzalanan protokollerle devam eden; şirket birleşmesiyle yeni bir aşamaya gelen, 17 Haziran 2015 tarihli yargı kararıyla noktalanan bu yorucu süreç, bizlerin aleyhine işlemiştir. Bu süreçte Çelik-iş te, Hava-iş de masum değildir.

Bu kritik sürece hazırlıksız yakalanmamak ve kayıplarımızı geri almak için, sektörümüzün iki öncü kuruluşu, TALTA ve UTED Yönetimleri olarak, süreci takip etme ve doğruları tüm çıplaklığıyla üyelerimize aktarmaya karar verdik.

Meydan boş değil. Gücümüzü ve haklarımızı biliyoruz.

THY Teknik A.Ş çalışanlarının Metal iş kolu sendika tercihinin demokratik ve şeffaf biçimde gerçekleşmesi için birlikte hareket edeceğiz. Tüm arkadaşlarımızı sakin olmaya ve aklı-selim davranmaya davet ediyoruz. Bize rağmen hiçbir oluşum burada örgütlenemez.

Oluşturacağımız komisyonlarda tüm atölyeler ve bölümlerden temsilci arkadaşlarımız olacak, dernek yönetimlerimizle geleceğimize dair kararları birlikte alacağız.

Bizleri temsil etmek isteyen tüm sendikalara eşit mesafedeyiz. Kurullarımızın alacağı ortak kararın ardından hep birlikte sendika tercihinde bulunmayı adil ve demokratik sayıyoruz.

THY Teknik A.Ş çalışanları üzerinde baskı, siyasi ipotek istemediğimizi buradan bir kere daha tüm ilgililere iletiyoruz. İleri demokrasi anlayışı bunu gerektirir.

Birlikteliğe en çok ihtiyacımızın olduğu bu kritik dönemde, TALTA ve UTED öncülüğünde yürütülecek çalışmalara tüm arkadaşlarımızın destek vermesini bekliyoruz.

Sorumluluğumuzun büyüklüğünün farkındayız.

Gün bir ve birlikte hareket etme günüdür.

Yavuz GÜVER                                    Necdet AKSAÇ
TALTA Başkanı                                 UTED Başkanı

Uted ve Talta da topa girdi

Yorumlar Tüm Yorumlar (19)

tech ~ 9 yıl önce
305 olayında arkadaşlarımız işten atılırken çıkıp tek kelime yazamamış iki dernek haklarımızı arayacakmış güldürmeyin kendinize. işveren ne derse ona meyledeceksiniz, iki başkana da soruyorum bize ragmen kimse burda örgütlenemez derken , işverene ragmen başka bir sendikayı destekleyebilecek cesaretiniz varmı?..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Çelik çomak iş ~ 9 yıl önce
Nabi hocanin karar sonrasi talta ve uted baskanlarini celik iş sendikasindan surekli arayip ;aman kimseye soz vermeyin biz geliyoruz ,şube kuruldu bile daha kac hafta oncesinden biz zaten hazirlaniyoruz tarzi konusmalarina sahit olduk. Yaziklar olsun size be! Siz emekliliginizde bile hala daha nerelerden nemalanabilirimin pesine dusmus calisan dusmani emek hirsizlari. Habomda gorduk celik isi ne vaatlerle geldi neler aldi! Hava is zaten habom konusunda hic konusmasin ek protokolu A0 A1 kadrolarini uni mezunu ucak teknisyenini isci kadrosunda tkya gecirmeler hak itibar kayiplari ve isten atilan konusunda gunahiniz buyuk. Zamaninda bize sahip cikmayan abilerimiz simdi ayni duruma dustuler celik is onlerine gelince! Ne hava is ne celik is ikiside isveren yalakasi sari sendika. Uted ve talta cok iyi organize olmali ve hem kazanilmis haklarin devami hemde habomdan gecislerde ortaya konan ek protok ve uydurma kadrolarin iptali konusunda bastirmali. Unutulmasin ki habom personeli sayisi tk ile esit hatta belki daha fazla. Habomcular olurda orgutlenirse tk daki sayin abilerimiz artik anlar anyayi konyayi heralde! Bilsinlerki habomcularin gaspedilen haklarini kim kazanirsa bundan sonra o sendika ile yola devam edilir!!! Hep bana rabbena donemi bitti esit ise esit ucret, hak ve unvan ...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
SN ILKER AYCI !! ~ 9 yıl önce
Sn ilker bey....son yillarda ucak teknisyenleri olarak thy teknik yonetimi tarafindan cok fazla baskiya maruz kaliyoruz.habom sureci , akabinde mesai saatlerinin arttirilmasi ve Bunun neticesi olarak malesef elim bir kaza sonucu mesekdasimizi kaybetmemiz.son olarakta mahkemenin vermis oldugu metal is kolu karari.boyle giderse bu moral bozuklugu ve stress ile daha bir cok kazanin yasanmasi an meselesidir. Burasi bizimm ekmek kapimiz.bizler isimizi sorketimizi sevoyoruz.daha fazla is kazasi olmadan ,stressiz ayak oyunlarindan uzak,huzurlu bir sekilde ucaklarimizin bakimlari yapmak istiyoruz.herkeze hayirli geceler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İrade ~ 9 yıl önce
Derneklerimizin irade ortaya koymasına pek alışık değiliz. Bu bakımdan çok sevindirici bir gelişme. Teknisyenin her sorunu derneklerini de ilgilendirir diye düşünüyorum. Ancak sakın işverenin baskısı altına girip de çelik-iş'e üye olalım diye bir teklifle gelip kimseye güldürmeyelim kendimizi. Baştan uyarayım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
HATA ~ 9 yıl önce
Arkadaşlar tutturmuşsunuz bir HATA üzerinden karalama kampanyası gidiyorsunuz öyle... Olayın içeriğini halbuki en iyi siz biliyorsunuzda işinize gelmiyor doğruları yazabilmek ! Herneyse konu o değil. Şahsımca iki derneğin ortak bildiri yayınlamasını çok başarılı bir davranış olarak görüyorum. Aynı zamanda belirtmek isterim ki iki dernek bizlerin hakkını savunabilecek düzeydedirler en büyük dileğimiz umudumuzu kırmamaları ve bizlerin sahipsiz olmadığını göstermeleridir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TALTA YA ~ 9 yıl önce
HATA cilari avukatlarinizla ve yönetim kadronuzla cok guzel savundunuz ve cok guzel bilgilendirme yaptiginiz gibi bu olayda da sizden ayni performansı BEKLEMİYORUZ. Hata cilari yaktiniz bari MESLAKTASLARİMİZİ kendi cikarlariniz icin yakmayin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
HAKSIZI Savunanlara ~ 9 yıl önce
Ne oldu Tarzan zor durumda galiba herkes dernekci olmus.Hata magdurlarina laf soyletmiyolar.siz magdurken dunya yaniyor , HATA cılar magdurken hersey toz pembe. Bana bulasmayan yılan 1000 sene yasasin mantigini birakin.Asıl klavye delikanlisi kim tk calîsanlari cok iyi bilir..................

Yanıtla

Kalan karakter 1000
YAVUZ GÜVER ~ 9 yıl önce
Bırakın Hata olayini demek kolay.Cünku ates dustugu yeri yakar.Simdi de sizin yerinize düstü hemen Yavuz u savunursunuz.Sorusturma acıldıgından beri ortalikta gozukmedi yavuz denen savundugunuz adam.Kac yillik telefon numarasini degistirdi.Ayip degil mi insanlari magdur etmek, bilgilendirmemek.Kac kisi bu kurslara banka kredisi ve borc parayla basvurdu ? Kac kisi magdur oldu haberiniz var mı ? Simdi tutuşmuşsunuz Haksız yavuz güver i savunuyosunuz.Yeri belli degil telefonu belli degil.Milleti kurs ayagina zorla dernek uyesi yaptilar.Oyunlarinin herbiri bin para.Dernek telefonlari iptal edilmis kimseye ulasamiyoruz, yavuz nosunu degistirmis.Siz onu savunuyorsunuz bir de.SİZİNKİ NE BİLİYOR MUSUNUZ " DENİZE DÜSEN YILANA SARILIR " mantıgı.Hep kendinizi dusunmeyin birakin bencilliği...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
BRAVO TALTA-UTED ~ 9 yıl önce
Iki dernegi yaklasimlarindan oturu kutluyorum, herkes calisanlarin gercek gucunu gormus olacak. Gun birlik gunu, TALTA-UTED'in alacagi kararlarin sonuna kadar arkasindayiz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
M. BUCAN Ç. ~ 9 yıl önce
O ÇOLAK YOKMU ! yine yolunu bulmuş çelik işe üye olun diye geziniyor ortalıkta.SAKIN ve SAKIN kanmayın!

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000