16 Mayıs 2018, Çarşamba 15:02:08

UTED teknisyen Beken'i unutmadı

Uçak Teknisyenleri Derneği (UTED), 3 yıl önce Atatürk Havalimanı'ndaki THY Teknik Hangarı önünde çalışırken iş kazası sonucu hayatını kaybeden Tuna Beken'i unutmadı.
  • 777 de ucan bir k/m olarak ne zaman JJG ucsam gorsem kotu olurum, Allah rahmet eylesin. Ona sebep olan arkadas bilincli bilincsiz yaptin bu vicdan azabiyla nasil yasiyorsun? Deger mi dunyani ahiretini yakmaya???
  • Naci de unutmamistir.
  • Uçak bakımı hem ağır iş grubunda yer almakta hemde uçuş emniyetine direk etkisi olan bir alandır. Yaşanan kaza daha dün gibi ama 3 yıl olmuş. Emniyetli çalışma ortamının sağlanması ile ilgili değişen pekte bir şey yok. Hala şirketler çalışanı nasıl daha ucuza çalıştırırım derdinde!!! Derneğin son dönemdeki çalışmalarından ve çalışan sorunlarına çözüm odaklı yaklaşımından dolayı dernek yönetimine teşekkür ederim. Herkesin özellikle de işverenlerin Uted kadar duyarlı olması gerekir. Takdir ve alkışlar her zaman olduğu gibi Uted için...
  • Allah rahmet eylesin. Mekanı cennet olsun ..
  • Allah rahmet eylesin, ihmal olduğunu düşünmek istemiyorum...
  • Flaplar nasil otamatik kapaniyor acaba? Allah rahmet eylesin. Yakinlarinada sabir versin insallah. Unutulmamali ki ucak üreticileri bakim esnasinda gerekli circuit breaker lerin cekilmesini ve uyari notu asmalarini öngörüyor. Burda acik bir sekilde vefat eden teknisyenin yada bir baska calisanin ihmali mevcuttur. (Olayin olus sekli ile bir bilgim yok. Yorumumu haberin aktarilisini göre yaziyorum dikkatinize.)

Uçak Teknisyenleri Derneği (UTED), 3 yıl önce Atatürk Havalimanı'ndaki THY Teknik Hangarı önünde çalışırken iş kazası sonucu hayatını kaybeden Tuna Beken'i unutmadı. 

UTED tarafından yayınlanan mesajda, iş güvenliğine vurgu yaptı. UTED şu açıklamayı yayınladı:

"Bugün, Tuğrul Tuna BEKEN'in hayatını kaybettiği kaza yaşanalı üç yıl oldu. Kendisini bir kez daha rahmetle anıyoruz. Mekanı cennet olsun, Allah ailesine ve sevenlerine sabırlar versin. Meslektaşlarımızdan, kendilerinin ve uçak bakımında çalışan diğer arkadaşlarımızın güvenliğini her şeyden daha fazla önemsemelerini rica ediyoruz.

Çalışan Güvenliği Hepimizin Önceliği Olsun... "


FLAP KAPAKLARINA SIKIŞMIŞTI!

Tuna Beken olay günü saat 08.00 sıralarında THY Teknik Hangarları önündeki TC-JJG kuyruk tescilli, Boeing 777-300ER tipi "Yıldız" adlı uçağın bakımı için kanatlarına çıktı. Teknisyen Beken, uçağın havada düşük hızlarda tutunmasını sağlayan ve flap olarak adlandırılan ve özellikle frenleme sırasında açılıp kapanan flapların bakımına başlamıştı. Bu sırada flapın iç bölmesinde çalışırken bir anda otomatik olarak kapanan kapakların arasında sıkışmıştı.

Çalışma arkadaşları tarafından sıkıştığı yerden çıkartılan Tuna Beken'e aprona çağırılan sağlık ekipleri müdahale etmiş ancak genç teknisyen yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetmişti.

©AirportHaber.com

UTED teknisyen Beken'i unutmadı

Yorumlar Tüm Yorumlar (10)

777 km ~ 6 yıl önce
777 de ucan bir k/m olarak ne zaman JJG ucsam gorsem kotu olurum, Allah rahmet eylesin. Ona sebep olan arkadas bilincli bilincsiz yaptin bu vicdan azabiyla nasil yasiyorsun? Deger mi dunyani ahiretini yakmaya???

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ukala ~ 6 yıl önce
Konuyu bilip bilmeden yorum yapmayın insanları zan altında bırakmayın.
Umarim ~ 6 yıl önce
Naci de unutmamistir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Takdir ve alkışlar Uted için ~ 6 yıl önce
Uçak bakımı hem ağır iş grubunda yer almakta hemde uçuş emniyetine direk etkisi olan bir alandır. Yaşanan kaza daha dün gibi ama 3 yıl olmuş. Emniyetli çalışma ortamının sağlanması ile ilgili değişen pekte bir şey yok. Hala şirketler çalışanı nasıl daha ucuza çalıştırırım derdinde!!! Derneğin son dönemdeki çalışmalarından ve çalışan sorunlarına çözüm odaklı yaklaşımından dolayı dernek yönetimine teşekkür ederim. Herkesin özellikle de işverenlerin Uted kadar duyarlı olması gerekir. Takdir ve alkışlar her zaman olduğu gibi Uted için...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yaşa Başkan ~ 6 yıl önce
Necdet Başkanı tanıyan bilir. Mücadele eder. Sonuç alır. Derneğin yeni yönetimi masa altına saklanmıyor. Sorunların çözümü için çalışıyor. Büyüksün Necdet Başkan
Airliner ~ 6 yıl önce
Allah rahmet eylesin. Mekanı cennet olsun ..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Qwerty ~ 6 yıl önce
Allah rahmet eylesin, ihmal olduğunu düşünmek istemiyorum...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Burak Arpacioglu ~ 6 yıl önce
Flaplar nasil otamatik kapaniyor acaba? Allah rahmet eylesin. Yakinlarinada sabir versin insallah. Unutulmamali ki ucak üreticileri bakim esnasinda gerekli circuit breaker lerin cekilmesini ve uyari notu asmalarini öngörüyor. Burda acik bir sekilde vefat eden teknisyenin yada bir baska calisanin ihmali mevcuttur. (Olayin olus sekli ile bir bilgim yok. Yorumumu haberin aktarilisini göre yaziyorum dikkatinize.)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
. ~ 6 yıl önce
Haklisin
Arpacıoğluna ~ 6 yıl önce
Sana sistemin çalışmasını anlatırdım ama pek anlayacağını sanmıyorum.Haberin akışına göre ölen arkadaşı suçladığına göre.Çok yazık! Olay basit bir sigorta çekip/çekmeme durumu değil.Boeing 777 uçaklarında EEC sisteminin nasıl çalıştığına bakarsan suçun arkadaşta olmadığını anlarsın. BEKEN KARDEŞİM HUZUR İÇİNDE UYU

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000