05 Temmuz 2017, Çarşamba 08:09:22

Usulsüz bakım davası sürüyor!

Bulgaristan Hava Kuvvetleri filosunda bulunan Rus yapımı uçakların yetkisiz kuruluşlar tarafından bakıma sokulmasıyla ilgili dava sürüyor. Bulgaristan Cumhurbaşkanı davayla ilgili 3,5 saat ifade verdi.
  • o yıl en fazla uçan pilot toplam 35.00h uçmuştu. O da, Yunanistan ile yapılan ikili anlaşma gereği olan tatbikat nedeniyle. Bizim 1 aylık uçuşumuz kadar. Diğerleri 15.00h'ı bile bulmuyordu. Yarısı dahi çalışmayan 17 uçak. Zor bu Bulgarların hali.
  • Kavga etmeyin bulgur pilavları.
  • Toplam 17 uçak... Baktırsan ne olur baktırmasan ne olur. Uçsa ne olur uçmasa ne olur. Uçmadıkları hayırlı, ekonomik olur.

Bulgaristan Cumhurbaşkanı Rumen Radev, ülkenin savaş uçak filosunun içinde bulduğu krizden dolayı yargılanan eski Savunma Bakanı Nikolay Nençev'e karşı ifade verdi.

Bulgar Hava Kuvvetleri'nin eski komutanı olan Radev, savcılığa çağrılıp 3,5 saat ifade verdikten sonra basına yaptığı açıklamada, "Eski Savunma Bakanı Nikolay Nençev savaş uçak filomuzu yere indirdi." dedi.

Nençev, büyük bir bölümü Rus yapımı toplam 17 uçaktan oluşan Bulgaristan'ın Hava Kuvvetleri filosundaki uçakların bakımını Rusya yerine, tam lisansı olmayan Polonya'da yaptırmaktan yargılanıyor.

Eski komünist partisi kökenli olan ana muhalefetteki Bulgaristan Sosyalist Partisi'nce (BSP) aday gösterilip cumhurbaşkanı olmadan önce ülkenin Hava Kuvvetleri komutanlığını yürüten Radev, verdiği ifadede, Bulgar MiG uçaklarının Polonya'da değil, Rusya'da bakımının yapılması gerektiğini savunduğunu anlattı.

Radev, bu konuda dönemin Savunma Bakanı Nençev ile fikir ayrılığı yaşadığına işaret ederek, "Kör cehaleti nedeniyle Nençev, ülkemizin tüm savaş uçak filosunu yere indirdi. Polonya ile sözleşme yaparak büyük bir kazaya sebep oldu. Uzun süreli lojistik bakım sözleşmesi olmadan sadece 6 uçağın motorunun tamir edilmesi ile tamamlanan süreç büyük bir fiyasko oldu." dedi.

Nençev ise savcılığın suçlamalarını reddederek, "Bu dava bana karşı değil, ülkenin NATO'daki itibarına karşı olan bir davadır. Polonya ile değil de Rusya ile sözleşme yapılsaydı, uçakların tamiri 6-8 ay ertelenecekti." ifadelerini kullandı.

- Bulgar Hava Kuvvetlerinin sorunları

Ülkenin ana filosunu oluşturan MiG-21 ve MiG-29 uçakların teknolojik ömrünün sonuna gelmesi nedeniyle yeni uçak alımı konusu ülkenin gündeminde yer alıyor.

Öte yandan Bulgaristan Parlamentosu'nun aldığı karar çerçevesinde silahlı kuvvetlerin yeni bir uçak filosu edinmesine ilişkin, hükümetle bazı fikir ayrılıkları yaşayan Radev, önce ikinci el F-16'ların alınması gerektiğini söylemiş, ardından fikir değiştirerek İsveç'ten yeni Grippen uçaklarının alımından söz etmişti.

Siyasi arenada yeni olmasına karşın deneyimli bir pilot olarak ülkenin ihtiyaç duyduğu savaş uçağı filosu konusunda yetkin görüş sahibi olduğunu iddia eden Radev ile hükümet arasında bu noktada gerginlik yaşanmıştı.

Parlamento, Radev'in lobicilik yaptığı şüphesiyle uçak alımını araştıracak geçici komisyon kurmuştu.

Ardından Radev ile Başbakan Boyko Borisov'un bir görüşmesinde kurumlar arasındaki tartışmalara son verilmesi kararı alınmıştı.

Bu arada Bulgaristan, uçabilen jetlerin sayısının az olmasından dolayı NATO müttefiki olan İtalya ile "hava polisliği" olarak bilinen, ortaklaşa hava sahasının korunması ile ilgili mutabakat sağlamıştı.

Usulsüz bakım davası sürüyor!

Yorumlar

Kpt ~ 7 yıl önce
o yıl en fazla uçan pilot toplam 35.00h uçmuştu. O da, Yunanistan ile yapılan ikili anlaşma gereği olan tatbikat nedeniyle. Bizim 1 aylık uçuşumuz kadar. Diğerleri 15.00h'ı bile bulmuyordu. Yarısı dahi çalışmayan 17 uçak. Zor bu Bulgarların hali.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Şşşşşşşiiiiiiittttt ~ 7 yıl önce
Kavga etmeyin bulgur pilavları.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Toplam ~ 7 yıl önce
Toplam 17 uçak... Baktırsan ne olur baktırmasan ne olur. Uçsa ne olur uçmasa ne olur. Uçmadıkları hayırlı, ekonomik olur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000