17 Nisan 2011, Pazar 13:01:33

ÜSTÜSTE ÜÇ KEZ DOLANDIRILDI

Almanya'nın Neuss kentinde yaşayan emekli Bingöl çiftinin Türkiye seyahati başlamadan kabusa döndü. Sokakta gördükleri bir kişiden uçak bileti almaya kalkan çift, ortada olmayan biletlere 1080 Euro ödedikten sonra dolandırıklarını anladı.
  • tam köylü kurnazı bu adam ya... almış eline ucuz biletleri baksana:)
  • Sunun bilinmesi lazim ,her seyin bir maliyeti oldugu gibi ucakla seyehat etmeninde bir maliyeti vardir,bilindigi gibi özellikle özel sirketler,hatta thy da dahil bazi dönemlerde biletleri gayet makul fiatlara satarlar,ve bu satilan biletlerden aslinda hava yollari hic bir sey kazanmaz,ornegin dus/ist/dus gidis donus bir bilet 150 eur oldugu takdirde ,hava yolu o yolcudan zarar eder ,cunku o fiatin icin en az hava yolunun 6 kalem baska birimlere ödeyecegi para var.Hal böyleyken yaz döneminde ucuz bilet palavrasina kimse aldanmasin zira hava yollari okul tatil,bayram ve fuar zamanlari para kazanir.Burda önemli olan dogru acente secimidir,cünkü halen daha acenteler arasinda hirsiz,dolandirici,iflaz v.s olanlara dikkat edilmesi lazim..
  • alışmış kudurmuştan beterdir .)) zevkmi alıyonuz arkadas
  • Pes yani... Bu adam dolandırılmamış ki.... Kendi hediye etmiş paraları.... :) hani bir laf var ya beni bir defa kandırırsan eşeksin, ikinci defa kandırırsan ben eşeğim diye... Bu adam neymişşşş????
  • Insallah ders olmustur!
  • millet salaksa hırsızlar ne yapsın...
  • yanlış anlama ama bu kafayla gidersen değil 3 kez, 300 kez gene dolandırılırsın
  • sayin kurbetci kardesim bunca yildir almanyadasin ne tokatcilar geldi gecti sen hic ders almadin mi yoldan gecenden bilet aliyorsun bilmem ne diyeyim mahkemeye versen ne yazar insallah bu sefer ders almissindir
  • bu devirde hala bu şekilde kanıyorsa insanlar kimsenin bişey yapmasına gerek yok.
  • nedense pek üzülmedim.
Almanya'da emeklilerin Türkiye'ye gidiş döneminin başlamasıyla birlikte bilet vurguncuları da tekrar piyasaya çıktı. Neuss kentinde yaşayan Aykut ve Mustafa Bingöl, kendilerini “Ucuz bilet” vaadiyle sokak ortasında kandıran Hakan Devrimol adlı bir kişinin ortada olmayan biletler için 1080 Euro aldığını öne sürdüler. Kütahyalı Bingöl çifti, 360 Euro'luk bilet için kendilerinden üç kat fazla paralarını almasına rağmen bileti vermeyip parayı da geri vermeye yanaşmayan Devrimol hakkında dava açacaklarını söylediler.

BİLETİNİZ POSTAYLA GELECEK
Engelli eşi Mustafa Bingöl (66) ile birlikte olayın şokunu yaşayan Aykut Bingöl (52) yaşananları şöyle anlattı:

“Şubat ayında sokakta yürürken Hakan Devrimol adlı bir kişiyle yanımıza geldi. Elinde Türkiye için ucuz bilet olduğunu söyledi. Elimizi çabuk tutarsak, sadece 360 Euro ödeyeceğimizi belirtti. Birkaç gün sonra evimize gelip yerimizi ayırtacağını söyleyerek parayı istedi. Eşim onunla birlikte otururken ben bankaya gidip para çektim. Parayı aldığına dair ismini yazan bir kağıt verdi. Ama imza atmadı. 'Biletiniz 1-2 gün içinde postayla gelir' dedi. Birkaç gün bekledik, ama bilet gelmedi.”

İADE ETMEYİP YENİDEN PARA ÇEKTİ
Telefonla Demirol'u arayıp bileti sorduğunu söyleyen Bingöl şöyle devam etti: “Bana, 'Ortadoğu'daki savaş nedeniyle uçaklar pahalandı. Bir 360 Euro daha vermeniz gerekiyor. Yoksa gidemezsiniz' dedi. Bunun üzerine 360 Euro daha verdim. İki hafta geçmesine rağmen biletler yine gelmedi. Tekrar telefon açıp sordum. 'Neden böyle yapıyorsun, Ben gitmekten vazgeçtim sana ödediğimiz paraları iade et' dedim. Parayı iade etmek için bankada buluşmak istedi. Bankada havale kağıtlarını gösterip hesap numaramı yazarak ve imzamı atmam gerektiğini söyledi. Paranın hesabıma yatırılacağını belirtti. Ertesi gün bankaya gittiğimde, 360 Euro daha çekildiğini görünce dolandırıldığımızı anladım.”

MAHKEMEYE VERECEĞİM
Bir tercüman aracılığıyla polise başvurduğunu belirten Aykut Bingöl, “Polis telefonla aradı. Parayı hemen ödeyeceğini söyledi. Ama bugüne kadar bizi oyaladı. Artık bir avukat tutup hakkımı sonuna kadar arayacağım. Bugünlerde bilet alacak olanlar aman dikkatli olsun. Bizi kandırdılar, başkaları böyle oyunlara gelmesin” dedi.

(Hürriyet.de)
ÜSTÜSTE ÜÇ KEZ DOLANDIRILDI

Yorumlar Tüm Yorumlar (11)

Misafir ~ 13 yıl önce
tam köylü kurnazı bu adam ya... almış eline ucuz biletleri baksana:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Sunun bilinmesi lazim ,her seyin bir maliyeti oldugu gibi ucakla seyehat etmeninde bir maliyeti vardir,bilindigi gibi özellikle özel sirketler,hatta thy da dahil bazi dönemlerde biletleri gayet makul fiatlara satarlar,ve bu satilan biletlerden aslinda hava yollari hic bir sey kazanmaz,ornegin dus/ist/dus gidis donus bir bilet 150 eur oldugu takdirde ,hava yolu o yolcudan zarar eder ,cunku o fiatin icin en az hava yolunun 6 kalem baska birimlere ödeyecegi para var.Hal böyleyken yaz döneminde ucuz bilet palavrasina kimse aldanmasin zira hava yollari okul tatil,bayram ve fuar zamanlari para kazanir.Burda önemli olan dogru acente secimidir,cünkü halen daha acenteler arasinda hirsiz,dolandirici,iflaz v.s olanlara dikkat edilmesi lazim..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
alışmış kudurmuştan beterdir .)) zevkmi alıyonuz arkadas

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Pes yani... Bu adam dolandırılmamış ki.... Kendi hediye etmiş paraları.... :) hani bir laf var ya beni bir defa kandırırsan eşeksin, ikinci defa kandırırsan ben eşeğim diye... Bu adam neymişşşş????

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Insallah ders olmustur!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
millet salaksa hırsızlar ne yapsın...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
yanlış anlama ama bu kafayla gidersen değil 3 kez, 300 kez gene dolandırılırsın

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
sayin kurbetci kardesim bunca yildir almanyadasin ne tokatcilar geldi gecti sen hic ders almadin mi yoldan gecenden bilet aliyorsun bilmem ne diyeyim mahkemeye versen ne yazar insallah bu sefer ders almissindir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
bu devirde hala bu şekilde kanıyorsa insanlar kimsenin bişey yapmasına gerek yok.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
nedense pek üzülmedim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000