28 Nisan 2010, Çarşamba 08:24:35

USTA PİLOT 16 ASKERİ KURTARDI

Terör örgütü operasyonundan dönen 16 askeri taşıyan helikopter yüksek gerilim tellerine takılınca düşme tehlikesi yaşadı. Pilotun manevrasıyla tellerden kurtulan helikopterin içindeki 16 asker ölümden döndü
  • yaaaaa siz hiç kahraman pilot hikayesi dinlemediniz mi ? işte buda onlardan biri ..abartmayın
  • Arkadaslar, tabii ki ustalık tele takilmamakta fakat olan olmuş takilinmis... Ondan sonra marifet oradan kıçı kurtarmakta... Buyuk konuşmamak lazım! Havacılık bu hele de Askeri Havacilik... O an orada nasıl bir ortam vardı ne oldu da öyle oldu bilemeyiz. Pilot arkadaşımın da göz göre göre tele uçacak hali yok. Herkesin ailesi, cocuğu var... Dolayısıyla oturduk yerden ahkam kesmemek lazım. Olan olmuş! O pilot arkadaşımın üzüntüsü ona yeter de artar bile... Lütfen daha fazla insanları üzmeyin. Hayatta hersey bir tecrübe! İyi yada kötü... Çok buyuk gecmis olsun
  • probleme girmeden çözüme ulaşmak nasıl ustalıksa, girdikten sonra çözmek daha bir ustalık ister. hayatında 1. dk helikoper uçurmamış, bilgisiz insanların böyle saçma yorumlar yapması sadece komik.işin uzmanları ne yazmış oraya, "gerilim hattı kat ediş usulleri" tekrar edilmelidir demiş. o bölgede uçan pilot ne yazmış, doğudaki birçok gerilim hattında uyarıcı yok, arazinin dağlık olması ve güneşinde etkisiyle, hergun inip kalktığınız meydanda, karakolda bile bunu yaşayabilirsiniz.onlar sizin gibi sıcacık odasında klavye tuşlarına basmıyor hatırlatırım.2 düşün 1 yaz, aslında böylesine o da az:))
  • Arkadaşım uçuşun hangi koşullarda gerçekleştiğini biliyormusunda konuşuyorsun?
  • Geçmiş yıllarda elektrik tellerine takılarak canını kaybeden şehit pilotlarımız olmuştur.Hata yalnızca pilota yüklenemez.Elektrik tellerine uyarı maksadı taşıyan yuvarlak topları yerleştirmeyenler de hatalıdır.Yansıyan şiddetli güneş ışığı nedeniyle teller fark edilememektedir.Özellikle ülkemizin doğusundaki çoğu elektrik telinde uyarıcı toplar bulunmamaktadır.
  • Ustalık nerde söyliyim o tellere holikopteri sende götürürsün herkeste götürür o tellerden kurtaramazsın ama hele sen hiç kurtaramazsın ama o kurtarmış ustalık burda işte :)
  • Öncelikle geçmiş olsun ancak helikopter pilotlarına ilk öğretilen şeylerden biri gerilim hattı kat ediş usulleridir tekrar etmemesi için bu eğitime dikkat edilmelidir.
  • Usta pilotumuzu, Mehmetçiğimizi candan kutluyorum Teşekkürler Mehmetçik dualarımız ve kalbimiz sizlerle Allah'a emanet olun vatan size minnettardır
  • tellere dek helikopteri goturen kim? pilot degilmi? ustalik nerde hocam burda? ustalik tellere takilmadan ucabilmekte degilmi ?

Tunceli'de terör örgütü PKK'ya yönelik operasyondan dönen 16 askeri taşıyan helikopter yüksek gerilim tellerine takılınca düşme tehlikesi yaşadı. Pilotun manevrasıyla tellerden kurtulan helikopterin içindeki 16 asker ölümden döndü.

Ovacık'a bağlı Çambulak Köyü kırsal alanında yürütülen operasyona katılan 16 askeri alan TSK'ya ait helikopter dönüşe geçtiği sırada yüksek gerilim hattındaki tellere takıldı.

Askerleri Tunceli merkezindeki birliğe getirmek için havalanan ve içinde 16 asker, 2 pilot ve 1 teknisyen bulunan helikopter düşme tehlikesi yaşadı. Helikopter pilotun ani manevrasıyla düşmekten son anda kurtulup yoluna devam etti.

 

USTA PİLOT 16 ASKERİ KURTARDI

Yorumlar Tüm Yorumlar (9)

Misafir ~ 14 yıl önce
yaaaaa siz hiç kahraman pilot hikayesi dinlemediniz mi ? işte buda onlardan biri ..abartmayın

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Arkadaslar, tabii ki ustalık tele takilmamakta fakat olan olmuş takilinmis... Ondan sonra marifet oradan kıçı kurtarmakta... Buyuk konuşmamak lazım! Havacılık bu hele de Askeri Havacilik... O an orada nasıl bir ortam vardı ne oldu da öyle oldu bilemeyiz. Pilot arkadaşımın da göz göre göre tele uçacak hali yok. Herkesin ailesi, cocuğu var... Dolayısıyla oturduk yerden ahkam kesmemek lazım. Olan olmuş! O pilot arkadaşımın üzüntüsü ona yeter de artar bile... Lütfen daha fazla insanları üzmeyin. Hayatta hersey bir tecrübe! İyi yada kötü... Çok buyuk gecmis olsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
probleme girmeden çözüme ulaşmak nasıl ustalıksa, girdikten sonra çözmek daha bir ustalık ister. hayatında 1. dk helikoper uçurmamış, bilgisiz insanların böyle saçma yorumlar yapması sadece komik.işin uzmanları ne yazmış oraya, "gerilim hattı kat ediş usulleri" tekrar edilmelidir demiş. o bölgede uçan pilot ne yazmış, doğudaki birçok gerilim hattında uyarıcı yok, arazinin dağlık olması ve güneşinde etkisiyle, hergun inip kalktığınız meydanda, karakolda bile bunu yaşayabilirsiniz.onlar sizin gibi sıcacık odasında klavye tuşlarına basmıyor hatırlatırım.2 düşün 1 yaz, aslında böylesine o da az:))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Arkadaşım uçuşun hangi koşullarda gerçekleştiğini biliyormusunda konuşuyorsun?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Geçmiş yıllarda elektrik tellerine takılarak canını kaybeden şehit pilotlarımız olmuştur.Hata yalnızca pilota yüklenemez.Elektrik tellerine uyarı maksadı taşıyan yuvarlak topları yerleştirmeyenler de hatalıdır.Yansıyan şiddetli güneş ışığı nedeniyle teller fark edilememektedir.Özellikle ülkemizin doğusundaki çoğu elektrik telinde uyarıcı toplar bulunmamaktadır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Ustalık nerde söyliyim o tellere holikopteri sende götürürsün herkeste götürür o tellerden kurtaramazsın ama hele sen hiç kurtaramazsın ama o kurtarmış ustalık burda işte :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Öncelikle geçmiş olsun ancak helikopter pilotlarına ilk öğretilen şeylerden biri gerilim hattı kat ediş usulleridir tekrar etmemesi için bu eğitime dikkat edilmelidir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Usta pilotumuzu, Mehmetçiğimizi candan kutluyorum Teşekkürler Mehmetçik dualarımız ve kalbimiz sizlerle Allah'a emanet olun vatan size minnettardır

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
tellere dek helikopteri goturen kim? pilot degilmi? ustalik nerde hocam burda? ustalik tellere takilmadan ucabilmekte degilmi ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000