27 Temmuz 2011, Çarşamba 07:50:02

ÜSSE İNERKEN DÜŞMÜŞ...

Fas ordusundan yapılan açıklamada, düşen askeri uçaktaki yolculardan 3'ünün ise ağır yaralı olduğu belirtilirken, uçağın güneydeki dağlık Guelmim kasabasındaki askeri hava üssüne inmeye çalıştığı sırada düştüğü bildirildi...
  • Pevraneli ucaklar güvenli deyil. O nedenle ben de tercih etmiyorum. Gecen bi DC-3 bindim motörler alev aldı. Güvenli olduklarına bende inanmıyorum.
  • Pervaneli ucaklarda bu sorun cok ciddi olarak devam ediyor. Dunyada en cok dusen ucak tipi pervaneli ucaklar. Turkiyede de bazi havayollari pervaneli ucak getirip ucuruyor. İsim nedeniylen bu ucaklara bindim gercekten cok yavas ve sesli ben tercih etmiyorum guvenli olduklarina inanmiyorum
Faslı yetkililer, Kraliyet Hava Kuvvetlerine ait C-130 tipi uçakta bulunanların Hava Kuvvetleri mensubu olduğunu söyledi. 
 
Resmi haber ajansı MAP, tartışmalı bölge Batı Sahra'daki Dahla'dan kalkan uçağın ülkenin kuzeyindeki Kinitra bölgesine giderken Guelmim'de durmayı planladığını duyurdu. 
 
MAP, uçakta 60 asker, 12 sivil, 9 kişilik de mürettebat bulunduğunu belirtirken, uçağın Guelmim'in 10 kilometre kuzeydoğusunda düştüğünü bildirdi. 
 
Yetkililer, başkent Rabat'ın 600 kilometre güneybatısındaki Guelmim'de meydana gelen kazanın nedeni hakkında henüz açıklama yapmadı. 
 
Fas, eski İspanyol sömürgesi Batı Sahra'nın yönetimini 1979 yılında devralmıştı. Sahra halkı ise maden zengini bölgede bağımsız bir devlet kurmak istiyor. BM barış gücü askerleri ise 1991'den beri bölgede bulunuyor. BM, Batı Sahra'da bir referandum yapılmasını isterken, Rabat yönetimi yarım milyon kişinin yaşadığı bölgeye bağımsızlık yerine geniş kapsamlı özerklik verilmesini öneriyor.
ÜSSE İNERKEN DÜŞMÜŞ...

Yorumlar

Misafir ~ 13 yıl önce
Pevraneli ucaklar güvenli deyil. O nedenle ben de tercih etmiyorum. Gecen bi DC-3 bindim motörler alev aldı. Güvenli olduklarına bende inanmıyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Pervaneli ucaklarda bu sorun cok ciddi olarak devam ediyor. Dunyada en cok dusen ucak tipi pervaneli ucaklar. Turkiyede de bazi havayollari pervaneli ucak getirip ucuruyor. İsim nedeniylen bu ucaklara bindim gercekten cok yavas ve sesli ben tercih etmiyorum guvenli olduklarina inanmiyorum

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000