14 Temmuz 2016, Perşembe 09:52:59

Ürdün-Samsun seferleri başladı

Ürdün’ün Amman şehrinden Samsun’a turistleri taşıyan ilk direkt uçuş gerçekleşti.
  • Dun samsun havalimaninda Onur Air in rotarli sacma ucusunu beklerken gordum bu ucagi. Yahu ilk iniste itfaiye tarafindan islatilma sahnesini goremedik ? Ayrica hayatimda ilk defa onurair ile uctum ne yazik ki. Boylesine sacma bir havayolu sirketi gormedim. Bilet alirken zengin ikram menusu diyor. Dedim hayret bir lowcost firmasi ucretsiz ikram mi veriyor diye... dergiyi aldim fiyatlar falan yazar diye. Fiyatlarda dergide yazmiyor sadece urunlerin gorseli var. Bir de getirmeden once ikram servisi baslayacak fakat nakit diye anons gecmediler mi ... bilseydim parami ona gore onceden hazirlardim. Ustelik iki saat sonra kalkacak thy ucagi ile ayni anda kalkacaklardi. Iste bu cok rahatsiz etti. Sirf iki saat erken eve gidecem diye rotardan dolayi beklemem daha iyi hizmet alacagim thy den mahrum birakti. Ayrica ucak boylesine bir konstruksiyon gormedim. Inerken dusuyoruz sandim. A320 kullanan nice ucusum oldu. Boylesi cok korkuttu.
  • Araplara karşı türkiyede çok hızlı bir ırkçılık artmakta sanırım sebep olarak geçmişe,kültüre ve bakımsız pis olmalarından dolayı başta geliyor umarım araplar kısa zamanda kültürlü ve bakımlı olurlarda bizim insanımız arapların parasını yemeye başlar.
  • Bitti. Samsunda bitti. Arabın geldiği şehire hayır gelmez.
  • Ne zamandır Ürdün'e gitmek istiyordum baktım skycnner Den Samsun Amman diyr bi sefer yok! sefer saati vs firma bilgiside yok haberde Haber biraz temenni ve istisna ( charter uçuşu )gibi geldi 2.5 saatlik THY uçuşu 2000 TL Den pahalı bu arada Amman'a :( en kötü Pegasus Ankara üzeri ....
  • Samsundan ışıd alımları başladı? Ilk seferde kaç kişi ışıd a katıldı. Israil pilotları samsunda bafra pidesi yiyecek?
  • Hayırlı olsun paraları olan turistler gelmektedir..bir zamanlar istanbul Tarabya da Araplar gelirdi evler 10 misline kiraya verilerdir sonra bitti gittiler. .kazıkladilar. .arap turistlere karşı neden önyargı vardır. .Hristiyan olsa o zaman uygun olur mu geçin bunları. .İngiliz turistler gelsin 10 euroya türkiyeye tatile geliyorlar uygun mu size parkları yapıyorlar. .
  • Geçmiş olsun samsun. Araplar gelmeye başladı samsun elden gitti demektir.

Ürdün’ün Amman şehrinden Samsun’a turistleri taşıyan ilk direkt uçuş gerçekleşti. İlk uçuşta 95 Arap turist Samsun’a geldi.
Samsun’un Ürdün’ün Zerka şehri ile kardeş şehir olmasından sonra Samsun Valisi İbrahim Şahin ve Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz’ın yoğun çabaları sonucu Ürdün’deki iş adamları ve sivil toplum kuruluşları ile yapılan görüşmeler sonucunda Karadeniz’de ilk uçuş seferi Samsun’da yapıldı.

Amman’dan kalkan ve yaklaşık 2.5 saatte Samsun-Çarşamba Havaalanı’na inen uçakta 95 Arap turist yer aldı. Direkt uçuş ile ilk defa Karadeniz’de Samsun’a geldiklerini belirten Ürdünlü turistler, “Karadeniz’e ilk defa geldik. Samsun’a da ilk defa geldik. Karadeniz Bölgesi’nin güzelliğini duyduktan sonra buraya gelmeye karar verdik. Ondan sonra Türkiye’nin halkının Müslüman oldukları ve bize yakın oldukları için aynı kültür sahibi olduğumuz için bir farkımız yok. Biz bütün Ürdünlü vatandaşlar olarak buraya gelmeyenlere Samsun’da gördüklerimizi ve göreceklerimizi anlatacağız ve onların buraya gelmelerini tavsiye edeceğiz. Ürdün-Türkiye arasındaki ilişkiler çok derin ilişkilerdir. Biz buraya gelmekten onur duyuyoruz. Türkiye’de birçok yere geldik ama Karadeniz Bölgesi’nde ilk geldiğimiz yer Samsun oldu” dediler.

Haftada 2 gün Amman-Samsun seferleri yapılacak

Samsun’un bugün Arap turizmi açısından tarihi bir gün yaşadığını belirten Samsun Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Necmi Çamaş, “Ürdün’den ilk defa Karadeniz Bölgesi’nde Samsun’a direkt uçuş gerçekleşti. Büyükşehir Belediye Başkanımız ve Valimizin önemli çalışmaları, bizlerin gayretleri ile son 6 ay içersinde kardeş şehir ilişkilerinin de geliştirilmesiyle önemli bir turizm atağı başlatmış olduk. Bugün 95 kişilik ilk turist kafilemiz Samsun’a 2.5 saat önce Amman’dan hareket ettiler ve şimdi Samsun’a geldiler. Bunun bu şekilde devam etmesini diliyoruz. Bölgemizin ekonomik refahı açısından bir takım gelişmişlik kaydetmek istiyorsak turizm bunun önemli bir ayağıdır. Turizmi biz ihmal edersek, sahip olduğumuz değerleri, hem tarihi hem kültürel hem coğrafi hem de turistik değerleri dünya insanı ile paylaşmazsak bundan hiç kimsenin haberi olmaz. Bütün bunlar birleştiği zaman hem ekonomimize katma değer verecek hem de dünya barışına önemli katkılar koyacaktır. Haftada 2 sefer olmak üzere Ürdün’ün Amman şehri ile Samsun arasında bu uçuşlar devam edecek” diye konuştu.





Ürdün-Samsun seferleri başladı

Yorumlar Tüm Yorumlar (13)

dun gordum ~ 8 yıl önce
Dun samsun havalimaninda Onur Air in rotarli sacma ucusunu beklerken gordum bu ucagi. Yahu ilk iniste itfaiye tarafindan islatilma sahnesini goremedik ? Ayrica hayatimda ilk defa onurair ile uctum ne yazik ki. Boylesine sacma bir havayolu sirketi gormedim. Bilet alirken zengin ikram menusu diyor. Dedim hayret bir lowcost firmasi ucretsiz ikram mi veriyor diye... dergiyi aldim fiyatlar falan yazar diye. Fiyatlarda dergide yazmiyor sadece urunlerin gorseli var. Bir de getirmeden once ikram servisi baslayacak fakat nakit diye anons gecmediler mi ... bilseydim parami ona gore onceden hazirlardim. Ustelik iki saat sonra kalkacak thy ucagi ile ayni anda kalkacaklardi. Iste bu cok rahatsiz etti. Sirf iki saat erken eve gidecem diye rotardan dolayi beklemem daha iyi hizmet alacagim thy den mahrum birakti. Ayrica ucak boylesine bir konstruksiyon gormedim. Inerken dusuyoruz sandim. A320 kullanan nice ucusum oldu. Boylesi cok korkuttu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Onur aire söylenen arkadaş; ~ 8 yıl önce
Binmeseydin kardeşim. Bizim millete yaranılmaz 1 saatlik yolda bir şey yeme ölmezsin ayrıca otobüs bileti fiyatına uçak bileti satın alıyorsun daha ne istiyorsun şaşıyorum gerçekten. Hiç kimse yerli firmaların büyümesine ve havayolları arasındaki rekabetle ucuz bilet bulduğunu hatırlayamıyor. Derdim onur airi savunmak değil. Bu arada Onur air biletleri bedava olsa ikram yok diye kesin binmezsin di mi ?
IRKÇI ZİHİNYET ~ 8 yıl önce
Araplara karşı türkiyede çok hızlı bir ırkçılık artmakta sanırım sebep olarak geçmişe,kültüre ve bakımsız pis olmalarından dolayı başta geliyor umarım araplar kısa zamanda kültürlü ve bakımlı olurlarda bizim insanımız arapların parasını yemeye başlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
~ 8 yıl önce
Bu kadar para içinde yüzerken bile bakımlı olamıyorsa birisi o kişi iflah olmaz.
Bitti ~ 8 yıl önce
Bitti. Samsunda bitti. Arabın geldiği şehire hayır gelmez.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
urfair ~ 8 yıl önce
git çok sevdigin avrupalı ya seni çagdaşlaştırsın unutmayınki beyenmedigimiz arap diye kınadıgmız insanları avrupalı kapmak için her şarlatanlıgı yapıyor
Bitmedi ~ 8 yıl önce
Hayırın kimden geleceğini sen mi tayin ediyorsun !!
Vedat ~ 8 yıl önce
Ne zamandır Ürdün'e gitmek istiyordum baktım skycnner Den Samsun Amman diyr bi sefer yok! sefer saati vs firma bilgiside yok haberde Haber biraz temenni ve istisna ( charter uçuşu )gibi geldi 2.5 saatlik THY uçuşu 2000 TL Den pahalı bu arada Amman'a :( en kötü Pegasus Ankara üzeri ....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
abey ~ 8 yıl önce
Samsundan ışıd alımları başladı? Ilk seferde kaç kişi ışıd a katıldı. Israil pilotları samsunda bafra pidesi yiyecek?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
camarothy ~ 8 yıl önce
Hayırlı olsun paraları olan turistler gelmektedir..bir zamanlar istanbul Tarabya da Araplar gelirdi evler 10 misline kiraya verilerdir sonra bitti gittiler. .kazıkladilar. .arap turistlere karşı neden önyargı vardır. .Hristiyan olsa o zaman uygun olur mu geçin bunları. .İngiliz turistler gelsin 10 euroya türkiyeye tatile geliyorlar uygun mu size parkları yapıyorlar. .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
SSX ~ 8 yıl önce
Geçmiş olsun samsun. Araplar gelmeye başladı samsun elden gitti demektir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Uçan Tilki ~ 8 yıl önce
işiniz gücünüz olumsuzluk saçmak,Turist demek bir bakıma misafirdir ve bakın resme üstleri başları gayet düzgün,Samsuna ne zararı dokunacak bu insanların ve bu insanlar Avrupalıdan daha fazla para harcarlar.Nedir bu ön yargı,anlaşılır gibi değil.
zannetmem ~ 8 yıl önce
çoğu en fazla 1 gün kalır Samsunda sonra hepsi istanbul a vınn

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000