10 Mart 2022, Perşembe 22:39:54

Unvan sorununda sona gelindi

Uçak Bakım Mühendisliği bölümü mezunlarına verilen 'Eleman' unvanı ile ilgili mahkeme süreci başladı.
  • Oğlum Yıldız teknik havacılık elektrik elektronik bölümüne hattı sayılı bir sıralama ile girdi . Mezun olduğunda okulda eleman olarak mezun olcak 5 yıl okuyor. Ama sorun ODTÜ ve İTÜ hegomanyasinin varlığı. İnşallah bu sorun çözülür. Emeği geçenlere çok teşekkürler
  • İki yıllık MYO mezunu diplomasında ünvanı yazarken, dört yıllık YO diplomasında ….. bölümünü bitirmiştir yazıyor. Bende her ikisi de mevcut. Aldığım onca ağır dersin karşılığı sadece kısa dönem askerlik oldu.
  • Teknisyenlere de mühendis ünvanı verilsin, biz bakım vs gibi 4 yıllık olup mühendislik fakültesi mezunu olmayanlardan daha bilgiliyiz.
  • THY ye ODTÜ uçak mühendisi mezununu aldırmak istemeyen zihniyet, bu unvanin verilmesine de karşı çıkıyor. Niye derseniz koltukları sallaniyor çünkü. Salin bizi, 145 kuruluşlarının her yerinde bu mezunlar çalışabilir. Bu sorun bugün değilse yarın, değilse öbür gün cozelecek. Düşünsenize liyakatten bahsediyoruz. Bakım ve bakım yönetimi üzerine 4 sene eğitim alan gençler, THY teknikte uzman kadrosuna basvuramiyor. Ülke kaynakları vesayetçi kafa ile boşa harcanıyor.
  • Mühendislik fakültesi bitirmeden mühendislik unvanı vermek saçma olur. O mühendislik ünvanıyla başka alanlardaki mühendislik kadrolarına da girebilirler ki bu sorun oluşturur. Çözüm için başka bir yol bulunmalı.
  • Ünvanlar gelip geçici arkadaşlar takılmayın böyle şeylere
  • ünvanı şirket verir. biz uçak teknisyeni olarak mezun oluruz. şirket yetkilendirmeye veya yetkilendirmemeye kendisi karar verir. yani sen yine linkedin'e engineer yaz sana kimse engel olmuyor. mühendis eleman değil mi ceo elemanı müdür elemanı mı diyoruz ? CS'teki staff kurum içinde yetki durumu için kullanılan terimdir eleman diye iş olmaz öyle mezun da verilemez. asker emeklisi terimlerinden vaz geçin. pilotun seni makinist diye çağırdığı yetmiyormuş gibi bir de eleman çıkarttılar başımıza.
  • X mühendislik mezununun gelip B1/B2 kategori lisans alamadıklarını dile getiren, Part-66'nın havacılıkta neyi ifade ettiğini bilmeyen, uçuşa elverişliliğin ne olduğundan ve kimin sorumlu olduğundan bir haber değerli mühendis ve özellikle uçak mühendisi arkadaşlarımız; derdimiz sizle kıyaslanmak ve sizin yerinizi gasp etmek değil. Biz bazı noktalarda farklı disiplinleriz orda da hemfikiriz zaten. Sorun şu ki Part-145 içerisinde sizin olduğunuz ama bizim olamayacağımız hiçbir birim yok! Şunu net bir şekilde ifade edebilirim ki ben hepinizden Part-145 içerisinde daha iyiyim ve sırf ünvanım 'mühendis' olmadığı için farklı birimlerde olamamayı kabullenemiyorum, kabullenmeyeceğim. Bunun için de hakkımız olan Uçak Bakım Mühendisi ünvanını almak için sonuna kadar savaşacağız..
  • Adalet er yada geç tecelli edecektir. Bu kez oldu inşallah
  • Uçak ve uzay aracı tasarlamak üzerine eğitim almış uçak ve Uzay mühendislerinin uçak bakımında çalıştırılması bu insanların yeteneklerinin köreltilmesine neden olmuştur ve bunun ülkeye büyük zararı oldu. Avrupa'da 4 yıllık eğitim alan uçak bakım mühendisleri, teknik lisansları isterlerse Certifying Staff olarak çalışmakta hem de isterlerse mühendis olabilmektedir. Zaten şu an uçak bakım kuruluşlarında çok sayıda Elektronik ve Makine Mühendisi Certifying Staff olarak çalışmaktadır. Yani mühendislik diploması bakım ile ilgili istihdamda uçak üzerinde fiili olarak çalışmaya engel değildir.Bu yalanları Suat ve Can denen iki çok akıllı ama yaşının adamı olmayan çocuk uyduruyor. Ülkemizin yolcu uçağı üretememesinin en büyük sebebi de bu çocuklar. Hak yemeyen ve hakkını yedirmeyen bütün İTÜ mezunları kardeşimizdir.

Uçak Bakım Mühendisliği bölümü mezunlarına verilen 'Eleman' unvanı ile ilgili mahkeme süreci başladı.

Mahkeme verdiği ara kararında bu konuya ilişkin çeşitli bilgi ve belgelerin istemesine karar verdii

İşte mahkeme ara kararı;

Unvan sorununda sona gelindi

Yorumlar Tüm Yorumlar (24)

Cenk ~ 2 yıl önce
Oğlum Yıldız teknik havacılık elektrik elektronik bölümüne hattı sayılı bir sıralama ile girdi . Mezun olduğunda okulda eleman olarak mezun olcak 5 yıl okuyor. Ama sorun ODTÜ ve İTÜ hegomanyasinin varlığı. İnşallah bu sorun çözülür. Emeği geçenlere çok teşekkürler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ünvansızlık ~ 2 yıl önce
İki yıllık MYO mezunu diplomasında ünvanı yazarken, dört yıllık YO diplomasında ….. bölümünü bitirmiştir yazıyor. Bende her ikisi de mevcut. Aldığım onca ağır dersin karşılığı sadece kısa dönem askerlik oldu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Teknisyen ~ 2 yıl önce
Teknisyenlere de mühendis ünvanı verilsin, biz bakım vs gibi 4 yıllık olup mühendislik fakültesi mezunu olmayanlardan daha bilgiliyiz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ÜTÜ kafalılar salin artık bizi ~ 2 yıl önce
THY ye ODTÜ uçak mühendisi mezununu aldırmak istemeyen zihniyet, bu unvanin verilmesine de karşı çıkıyor. Niye derseniz koltukları sallaniyor çünkü. Salin bizi, 145 kuruluşlarının her yerinde bu mezunlar çalışabilir. Bu sorun bugün değilse yarın, değilse öbür gün cozelecek. Düşünsenize liyakatten bahsediyoruz. Bakım ve bakım yönetimi üzerine 4 sene eğitim alan gençler, THY teknikte uzman kadrosuna basvuramiyor. Ülke kaynakları vesayetçi kafa ile boşa harcanıyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tipsiz Yüksek Mühendis ~ 2 yıl önce
Mühendislik fakültesi bitirmeden mühendislik unvanı vermek saçma olur. O mühendislik ünvanıyla başka alanlardaki mühendislik kadrolarına da girebilirler ki bu sorun oluşturur. Çözüm için başka bir yol bulunmalı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
112 Ap0 ~ 2 yıl önce
Ünvanlar gelip geçici arkadaşlar takılmayın böyle şeylere

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ünvan ~ 2 yıl önce
ünvanı şirket verir. biz uçak teknisyeni olarak mezun oluruz. şirket yetkilendirmeye veya yetkilendirmemeye kendisi karar verir. yani sen yine linkedin'e engineer yaz sana kimse engel olmuyor. mühendis eleman değil mi ceo elemanı müdür elemanı mı diyoruz ? CS'teki staff kurum içinde yetki durumu için kullanılan terimdir eleman diye iş olmaz öyle mezun da verilemez. asker emeklisi terimlerinden vaz geçin. pilotun seni makinist diye çağırdığı yetmiyormuş gibi bir de eleman çıkarttılar başımıza.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
B2 C/S ~ 2 yıl önce
X mühendislik mezununun gelip B1/B2 kategori lisans alamadıklarını dile getiren, Part-66'nın havacılıkta neyi ifade ettiğini bilmeyen, uçuşa elverişliliğin ne olduğundan ve kimin sorumlu olduğundan bir haber değerli mühendis ve özellikle uçak mühendisi arkadaşlarımız; derdimiz sizle kıyaslanmak ve sizin yerinizi gasp etmek değil. Biz bazı noktalarda farklı disiplinleriz orda da hemfikiriz zaten. Sorun şu ki Part-145 içerisinde sizin olduğunuz ama bizim olamayacağımız hiçbir birim yok! Şunu net bir şekilde ifade edebilirim ki ben hepinizden Part-145 içerisinde daha iyiyim ve sırf ünvanım 'mühendis' olmadığı için farklı birimlerde olamamayı kabullenemiyorum, kabullenmeyeceğim. Bunun için de hakkımız olan Uçak Bakım Mühendisi ünvanını almak için sonuna kadar savaşacağız..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Güzel bir haber ~ 2 yıl önce
Adalet er yada geç tecelli edecektir. Bu kez oldu inşallah

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sergen ~ 2 yıl önce
Uçak ve uzay aracı tasarlamak üzerine eğitim almış uçak ve Uzay mühendislerinin uçak bakımında çalıştırılması bu insanların yeteneklerinin köreltilmesine neden olmuştur ve bunun ülkeye büyük zararı oldu. Avrupa'da 4 yıllık eğitim alan uçak bakım mühendisleri, teknik lisansları isterlerse Certifying Staff olarak çalışmakta hem de isterlerse mühendis olabilmektedir. Zaten şu an uçak bakım kuruluşlarında çok sayıda Elektronik ve Makine Mühendisi Certifying Staff olarak çalışmaktadır. Yani mühendislik diploması bakım ile ilgili istihdamda uçak üzerinde fiili olarak çalışmaya engel değildir.Bu yalanları Suat ve Can denen iki çok akıllı ama yaşının adamı olmayan çocuk uyduruyor. Ülkemizin yolcu uçağı üretememesinin en büyük sebebi de bu çocuklar. Hak yemeyen ve hakkını yedirmeyen bütün İTÜ mezunları kardeşimizdir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000