25 Şubat 2022, Cuma 12:04:36

'Unvan' krizinde son kararı mahkeme verecek

Uçak Bakım Mühendisliği bölümü mezunlarına verilen 'Eleman' unvanı ile ilgili süreçte son sözü mahkeme söyleyecek.
  • İTÜ biz uçak mühendisi mezunu veriyoruz diye diretmese her şey çözülecek
  • 20 yıldır özel havayolu şirketindeyim, 20 den fazla ülkede görev yaptım. Türkiye hariç diğer bütün ülkelerde Engineer ünvanı ile görev yaptım. Ülkemiz kendi 4 yıllık sivil havacılık üniversitelerinin teknik bölümlerine neden Aircraft Maintenance Engineer ünvanı vermeye gocunuyor. İtü, odtü binlerce uçak mühendisi mezun etti de uçak mı üretiliyor ülkemizde?
  • Fakulte degisliniz yuksek okulsunuz, yuksek okulda sadece kurallara uymak ogretilir, muhendis kural koyar kurallari inceler yeni kurallar koyar, huksem okul mezununun fitratinda muhendisin dedigine ve kurallara uyum vardir
  • Çok değil 5 yıl sonra sadece bu bölüm için değil diğer lisans bölümü mezunlarının en az %85’i mezun oldukları alanla ilgili iş bulamayacak gibi görünmekte. O zaman sorular artık daha açık sorulmalı kendimize!
  • Muhendis falan degilsiniz, iki tane arap ulkesinde engineer dendi diye size de muhendis densin istiyorsunuz. Cok yabanci dil meraklisi iseniz Amerika'daki unvaniniza bakin.. Adam Lise mezunu, acik lise mezunu, instagrama aircraft ground engineer yazmis. guler misin, aglar misin..
  • Üniversite tercihi yaparken bölümden mezun olunca teknisyen olacağımı bilerek bölüme tercihimi yaptım. Okulum bitti işe girdim mühendislik ünvanı gelirse havadan gelmiş olacak.
  • Geçmişte verdikleri usulsüz karar yüzünden rezil olacaklar, utanacaklar.
  • Ünvan değil iş peşinde koşun... İcraat yapın bilim üretin! Öbür tarafta ünvanı göre yer tahsis edilmiyor.
  • Bence lisansiyer havalı bir ünvan. Bizler yüksekokul mezunuyuz. Mühendis değiliz ki mühendis desinler. El vicdan derim ben. İtüde uçak mühendisliği bitirmiş adamla Eskişehir’de gövde motor bitirmiş adam aynı ünvanda olmamalı. Yiğidi öldürün hakkını verin. Bu ünvan bizlere birkaç beden büyük gelir…
  • Sokaktan geçen adama sormuşlar -Teknik lise mezununa ne denir? Cevap: Teknisyen -2 yıllık meslek yüksek okulu mezununa ne denir? Cevap: Tekniker -4+1 yıl teknik bölüm mezununa ne denir? cevap: MÜ-HEN-DİS..... Sokaktan geçen adama öğrettik YÖK'e öğretemedik. YÖK'ün kafası hep YOK'a çalışıyor maalesef. Biz lütuf değil hakkımızı istiyoruz.

Uçak Bakım Mühendisliği bölümü mezunlarına verilen 'Eleman' unvanı ile ilgili süreçte son sözü mahkeme söyleyecek.

Uçak bakım eğitimi veren yüksek öğretim kurumlarının mezunları Ankara İdare Mahkemesi'nde hak ettikleri unvanın verilmesi için mücadeleyi sürdürüyor. Edinilen bilgiye göre; mahkeme ara kararında, değerlendirmesi istenen üniversitelerin görüşlerinin mahkemeye sunulmasını istedi.

Söz konusu görüşleri inceleyecek olan mahkeme, son kararı verecek.

NE OLMUŞTU?

Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK) 4 yıllık teknik nitelikte uçak bakım eğitimi veren yüksek öğretim kurumlarının mezunlarına 'Uçak Bakım Elemanı' unvanını vermişti. 4 yıllık uçak bakım eğitimi alan binlerce okul mezunu tarafından yapılan yazılı itirazlar sonrasında 'Uçak Bakım Elemanı' unvanı iptal edilerek Üniversiteler Arası Kurul (ÜAK)’dan görüş istenmişti.

ÜAK ve YÖK; İTÜ, ESTÜ, ERÜ ve İSTÜ’den bölüm müfredatı ve mezunların unvanlarının bir defa daha değerlendirilmesini istemiş ve bu defa da “Lisansiyer” unvanını vermişti.

Söz konusu kararlar sonrasında bazı mezunlar konuya mahkemeye taşıdı.

Mahkeme de Erciyes Üniversitesi, İskenderun Teknik Üniversitesi, Eskişehir Teknik Üniversitesi ve İTÜ’nün görüşlerinin mahkemeye sunulmasını istedi.

Görüşleri inceleyecek olan mahkeme son kararı verecek.

'Unvan' krizinde son kararı mahkeme verecek

Yorumlar Tüm Yorumlar (49)

Mügendis ~ 2 yıl önce
İTÜ biz uçak mühendisi mezunu veriyoruz diye diretmese her şey çözülecek

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Engineer ~ 2 yıl önce
20 yıldır özel havayolu şirketindeyim, 20 den fazla ülkede görev yaptım. Türkiye hariç diğer bütün ülkelerde Engineer ünvanı ile görev yaptım. Ülkemiz kendi 4 yıllık sivil havacılık üniversitelerinin teknik bölümlerine neden Aircraft Maintenance Engineer ünvanı vermeye gocunuyor. İtü, odtü binlerce uçak mühendisi mezun etti de uçak mı üretiliyor ülkemizde?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yuksek okul ~ 2 yıl önce
Fakulte degisliniz yuksek okulsunuz, yuksek okulda sadece kurallara uymak ogretilir, muhendis kural koyar kurallari inceler yeni kurallar koyar, huksem okul mezununun fitratinda muhendisin dedigine ve kurallara uyum vardir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Google ~ 2 yıl önce
Kendinizi bu karar cahil cüheyla konumuna düşürmeden önce keşke bir bölümlere internetten iki dakika baksaydınız. Konuyu baya biliyorsunuz belli. Hoş, rezil olmak zorunuza gitmiyorsa endişe etmeniz gereken birşey yok demektir.
Komik ~ 2 yıl önce
Arkadaşlar ülkemizde kaç adet İTÜ veya ODTÜ mezunu arkadaş gerçek mühendislik yapıyor. Manuellerde geçen ihtiyaçlarda bakım yapan uçak bakım mühendisi arkadaşlara destek olurken fazla kural koymayın lütfen. Mühendislik ünvanının talep edilmesi, kamu vb. yerlerde hak kazanmak için. Yoksa siz DEĞERLİ MÜHENDİSLER’in bu kadar zor işinde kimsenin gözü yok, fotokopi vb. makine kullanımı için Fakülte eğitimi almak şart. Polemik yapmak istemezdim, ama sizlerin korku ile yazdıklarına cevap verilmesi laz
Saçma ~ 2 yıl önce
Zamanında okula giriş puanım Türkiyemin her yerinde kural koyacak bir puandı o yüzden sen istesende istemesende ileride bu okul mezunlarına hakketikleri değer verilecek
Amel’e ~ 2 yıl önce
Çok değil 5 yıl sonra sadece bu bölüm için değil diğer lisans bölümü mezunlarının en az %85’i mezun oldukları alanla ilgili iş bulamayacak gibi görünmekte. O zaman sorular artık daha açık sorulmalı kendimize!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tc-eng ~ 2 yıl önce
Muhendis falan degilsiniz, iki tane arap ulkesinde engineer dendi diye size de muhendis densin istiyorsunuz. Cok yabanci dil meraklisi iseniz Amerika'daki unvaniniza bakin.. Adam Lise mezunu, acik lise mezunu, instagrama aircraft ground engineer yazmis. guler misin, aglar misin..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Fatih ~ 2 yıl önce
Üniversite tercihi yaparken bölümden mezun olunca teknisyen olacağımı bilerek bölüme tercihimi yaptım. Okulum bitti işe girdim mühendislik ünvanı gelirse havadan gelmiş olacak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
AME ~ 2 yıl önce
Geçmişte verdikleri usulsüz karar yüzünden rezil olacaklar, utanacaklar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Dronemaster ~ 2 yıl önce
Ünvan değil iş peşinde koşun... İcraat yapın bilim üretin! Öbür tarafta ünvanı göre yer tahsis edilmiyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
LİSANSİYER ~ 2 yıl önce
Bence lisansiyer havalı bir ünvan. Bizler yüksekokul mezunuyuz. Mühendis değiliz ki mühendis desinler. El vicdan derim ben. İtüde uçak mühendisliği bitirmiş adamla Eskişehir’de gövde motor bitirmiş adam aynı ünvanda olmamalı. Yiğidi öldürün hakkını verin. Bu ünvan bizlere birkaç beden büyük gelir…

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Havacı ~ 2 yıl önce
Sen ne zaman İtü Odtü eğitimi gördün de böyle yazıyon? Bizim bölümlerimiz basit bölümler değil. Bizonay vermezsek uçak uçabilir demezsek kimse ne itülü ne odtülü ne de diğer insanlar uçabilir. Basit bir eğitim görmedik. Mesleğimiz de uluslararası bir meslek.
Sokaktan geçen ADAM ~ 2 yıl önce
Sokaktan geçen adama sormuşlar -Teknik lise mezununa ne denir? Cevap: Teknisyen -2 yıllık meslek yüksek okulu mezununa ne denir? Cevap: Tekniker -4+1 yıl teknik bölüm mezununa ne denir? cevap: MÜ-HEN-DİS..... Sokaktan geçen adama öğrettik YÖK'e öğretemedik. YÖK'ün kafası hep YOK'a çalışıyor maalesef. Biz lütuf değil hakkımızı istiyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000