12 Ocak 2010, Salı 15:25:48

ÜNLÜ CEO'DAN ÇARPICI İTİRAF

A400M projesinden son dönemde rahatsızlığını sık sık gündeme getiren Airbus CEO’su Tom Enders, projeyle ilgili ilginç bir itirafta bulundu...
  • akıllarınca projeyi iptal edip o paralarla ögrendikleri bilgileri başka projelerde bedavaya getirecekler........vay akıllılarrrrr
  • Aslanım sorumlusu sensin çıkmışsın ahmaklık ettik diyorsun. Senin gibi CEO'ların olduğu bir ülke daha biliyorum.
  • EADS = Avrupa Hava Savunma ve Uzay Şirketi. ESA ile karıştırmışsınız. Şirket isimlerini açık yazmanıza gerek yok. EADS, EADS'dir
  • airbus gibi bir şirket bu yıl bir ton uçak satmış hala bir uçağın gelişimini tamamlayıp yetiştiremiyorlar.bide arkalarında 20 tane ülke var.ülkeler gecikmeden kaynaklı alacaklarından vazgeçsinlerde uçaklar gelsin.

Airbus’ın bugünkü basın toplantısının önemli konu başlıklarından biri de Airbus Military’nin yürüttüğü ve Türkiye’nin de proje ortağı olduğu A400M askeri nakliye uçağı projesiydi.

A400m’in para ve değerli kaynakları yutmaya devam ettiğini kaydeden Enders, “ Böyle giderse ve müşteri durumundaki hükümetler daha fazla kaynak sağlamazsa projenin iptal edilmesi gerekir” dedi.

Projenin, her ay 100 milyon avro ve değerli mühendislik kaynaklarına mal olduğunu ifade eden Enders, Airbus'ın, A400M için sabit fiyat anlaşması kabul ederek ‘ahmaklık’ yaptığını kaydetti.

Airbus Ceo'su Tom EndersEnders sözlerine şöyle devam etti: "Bu ahmaklığı sürdürme durumunu kabul etmemeliyiz. Bu, Airbus ve onun ticari rekabet edebilirliğini ciddi biçimde tehlikeye atabilir. Bunun için alarm zillerini çalıyorum ve bu şekilde devam edemeyiz, bir karara ihtiyacımız var" diye konuştu.

Avrupa Havacılık ve Uzay Ajansı (EADS) Üst Yöneticisi Louis Gallois ise, "Bu konuyu Ocak ayı sonundan önce çözmeliyiz" dedi.

Proje başlangıçta 20 milyar avro tutarındayken, motor sorunları gibi konular ve teslimattaki gecikmelerin maliyeti artırması nedeniyle fazladan 5 milyar avroluk bir kaynak ihtiyacını ortaya çıkardı. Bu miktarın 11 milyar avroya ulaşabileceği konuşuluyor.

ÜNLÜ CEO'DAN ÇARPICI İTİRAF

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
akıllarınca projeyi iptal edip o paralarla ögrendikleri bilgileri başka projelerde bedavaya getirecekler........vay akıllılarrrrr

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Aslanım sorumlusu sensin çıkmışsın ahmaklık ettik diyorsun. Senin gibi CEO'ların olduğu bir ülke daha biliyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
EADS = Avrupa Hava Savunma ve Uzay Şirketi. ESA ile karıştırmışsınız. Şirket isimlerini açık yazmanıza gerek yok. EADS, EADS'dir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
airbus gibi bir şirket bu yıl bir ton uçak satmış hala bir uçağın gelişimini tamamlayıp yetiştiremiyorlar.bide arkalarında 20 tane ülke var.ülkeler gecikmeden kaynaklı alacaklarından vazgeçsinlerde uçaklar gelsin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000