09 Kasım 2017, Perşembe 18:55:12

Üniversite kampüsüne paraşütle indiler

Isparta’da yamaç paraşütü sporuyla ilgilenen iki üniversite öğrencisi, okula bu kez paraşütle geldi. Öğrencilerin, kampüse inişi diğer öğrenciler tarafından şaşkınlıkla izlendi.
  • Bende SDÜ mezunuyum sizlerle gurur duyuyorum kardeşlerim o okulda bir çok üniversitenin vermediği imkan ve fırsatlar var değerlendirin topluluğunuzu koruyun.
  • Sizin gibi havasporları ile ilgilenen yetenekli ve cesaretli gençler bulmak artık oldukça zor malesef ! Atatürkün kurduğu THK ( Türk Gençliği için Sportif Havacılık Faaliyetleri FAI / NAC vb. ) Emekli asker paşaların rant kapısı haline gelmesi sonucu Emaneti kaybetme noktasına gelmiştir.Ümidimiz kendi cabaları ile bu işin devam ettiğini göstermek olan genç yetenekleri destekliyor ve tebrik ediyoruz!Ne mutlu Türküm Diyene...
  • Okula dronla gitsin
  • gereksiz gereksiz hareketler bunlar. Kızlar bakmaz yalnız bu hareketlere okulda. en fazla uçarı ergen derler. Cool olun olm biraz.
  • Bende 10 yildir uni biteli bisikletle giderim ise. ruzgar yagmur kar fln hic sikinti etmem. Haftasonu kar yagisi baslicak, nolcaki yagsin.
  • Türk Hava Kurumu oyun havaları oynasın. Hatta asker emeklileri de kumda oynasın. Uçun gençler. Türk Hainler Kurumu'na göstere göstere uçun. Sanıyorlar ki bir bu işi yapabilecek onlar var. Nac yetkisi, fai yetkisi diye konuşan dümbük paşalara gelsin bu uçuşlar :)))
  • La oğlum başı boş gezmeyin benj havada
  • tebrikler gençler.bilinçli cesaret.bilincli ve doğru yolda devam.bazilari gibi ümmetten korkarak cumhuriyete dönenlerde bu cesaret yoktur.doguştan cumhuriyetçi ve ATATÜRKÇÜ bu GENÇLERİ kutlarım.

Isparta’da yamaç paraşütü sporuyla ilgilenen iki üniversite öğrencisi, okula bu kez paraşütle geldi. Öğrencilerin, kampüse inişi diğer öğrenciler tarafından şaşkınlıkla izlendi.

Isparta Süleyman Demirel Üniversitesinde (SDÜ) öğrenim gören adrenalin tutkunu iki öğrenci, hobi olarak yaptıkları yamaç paraşütünü bu kez ulaşım aracı olarak kullandı. İki genç, bu kez derse yetişebilmek için yamaç paraşütüyle okula indi. Adrenalin tutkunu öğrencilerin iniş yaptığı sırada alanda bulunan diğer öğrenciler de onları alkışladı.

"Farkındalık için bunu yapıyoruz"
Süleyman Demirel Üniversitesinin, üzerinde uçuş yapılabilen Türkiye’deki sayılı üniversitelerden olduğunu dile getiren Makine Mühendisliği öğrencisi Emre Erdoğan, "Bugün üniversite içerisinde uçtuk. Okuduğumuz bölümün tam giriş kapısı önüne indik. Bir farkındalık oluşturmak için bunu yapıyoruz. Isparta’da, üniversite içerisinde ve üniversite üzerinde böyle şeyler yapılabiliyor. Üniversitemiz, üzerinde uçuş yapılabilen Türkiye’nin sayılı üniversitelerinden bir tanesi. Bu şekilde biz de bir farklılık olarak, bu sınav döneminde uçuş yaptık ve herkesin bu spora ilgisini çekmiş olduk" dedi.

Havadan kampüse inip derse gittiler
Genellikle derslerinin yoğun olduğunu ifade eden Erdoğan, "Boş zamanlarımızda bu sporu yapıyoruz. Genellikle derslerden çok fazla bir vaktimiz kalmıyor. Dolayısıyla derse çok az bir zaman kala bazen bu şekilde buraya inip, çantamızı bu şekilde topladıktan sonra hemen derse girebiliyoruz" diye konuştu.

Eğitim ve turistik uçuş da yapıyorlar
Yaptıkları spor vasıtasıyla, aynı zamanda ücretli uçuş imkanı da sunduklarını belirten Erdoğan, bu spora ilgisi ve merakı bulunanlara da eğitim verebildiklerini söyledi. Isparta’da genellikle Ayazmana, Eğirdir ve Atabey gibi yerlerde uçuş yapabildiklerini kaydeden Erdoğan, eğitim dışında turistik olarak da bu tür uçuşları gerçekleştirdiklerini dile getirdi.

"Yoğun derslerimizden fırsat buldukça uçuyoruz"
Emre Erdoğan’ın aynı bölümde okuyan ve aynı evi paylaştığı arkadaşı Samed Özata ise, yoğun geçen derslerden fırsat buldukları zamanlarda yamaç paraşütüyle uçuş yaptıklarını anlattı.

SDÜ Makine Mühendisliği öğrencisi Samed Özata, "Şu anda Türkiye’nin en yaşanabilir şehri Isparta’dayız ama okulumuzda genellikle derslerimiz yoğun geçiyor. Okulumuzdan çok fazla boş vaktimiz kalmadığı için böyle en ufak bulduğumuz arada uçmaya çalışıyoruz. Mesela bugün derse yetişmek için uçarak geldik. Boş zamanlarımızda ve hafta sonlarında, ders çalışmadığımız dönemlerde şehir dışına çıkıyoruz, insanları uçuyoruz ve eğitimler veriyoruz" şeklinde konuştu.

"Okuduğumuz fakültenin önüne indik ve dersimize girdik"
Hava şartları da uygun olunca ders öncesi uçmaya karar verdiklerini aktaran Özata, "Bugün çok uçmak istiyorduk. Sabahtan hava durumuna baktık ve uygun olduğunu gördük. Dersimiz de vardı ama bulduğumuz bu fırsatı değerlendirdik. Ders saatimiz geldiğinde de okulda fakültemizin kapı girişine indik ve dersimize girdik" dedi.







Üniversite kampüsüne paraşütle indiler

Yorumlar Tüm Yorumlar (21)

SDÜ ~ 6 yıl önce
Bende SDÜ mezunuyum sizlerle gurur duyuyorum kardeşlerim o okulda bir çok üniversitenin vermediği imkan ve fırsatlar var değerlendirin topluluğunuzu koruyun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
AirSport ~ 6 yıl önce
Sizin gibi havasporları ile ilgilenen yetenekli ve cesaretli gençler bulmak artık oldukça zor malesef ! Atatürkün kurduğu THK ( Türk Gençliği için Sportif Havacılık Faaliyetleri FAI / NAC vb. ) Emekli asker paşaların rant kapısı haline gelmesi sonucu Emaneti kaybetme noktasına gelmiştir.Ümidimiz kendi cabaları ile bu işin devam ettiğini göstermek olan genç yetenekleri destekliyor ve tebrik ediyoruz!Ne mutlu Türküm Diyene...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Genćler ~ 6 yıl önce
Okula dronla gitsin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
boş işler ~ 6 yıl önce
gereksiz gereksiz hareketler bunlar. Kızlar bakmaz yalnız bu hareketlere okulda. en fazla uçarı ergen derler. Cool olun olm biraz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ha? ~ 6 yıl önce
Kızlar bakmaz ne demek?
kızlar ~ 6 yıl önce
şuanki üni kızlarının bakacağı şeyler genellikle para arabadır. bu gençlere neden gereksiz hareketler diyorsun ? bence devam etmelilerdir yoksa ülkemizde havacılık gelişmez gençler kendi imkanlarıyla bu işi yapıyor ve hobileri olduğundan. kızlara hava atmak için değil.
Bos isler ~ 6 yıl önce
Sen otur yorum yaz adam goturuyo
Bidost ~ 6 yıl önce
Beceriksiz ve çekemeyenlere göre boş işler
—- ~ 6 yıl önce
Okula geç kalmamak için diyo. Onca metre yukarı çık. Atla paraşüt aç süzül paraşütü topla Bari başka bi bahane bul. Bende bizim kine helikopterle kiralayıp mı gitsem. Sınıfa ip sarkıtıp felan girerim
Mco ~ 6 yıl önce
Macoluga gerek yok
Grbct ~ 6 yıl önce
Bende 10 yildir uni biteli bisikletle giderim ise. ruzgar yagmur kar fln hic sikinti etmem. Haftasonu kar yagisi baslicak, nolcaki yagsin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sana ~ 6 yıl önce
Sorduk mu
Grbtc ~ 6 yıl önce
Ister sor ister sorma sana ne
Grbct ~ 6 yıl önce
Sana, sana ne sumuklu
Harikasınız ~ 6 yıl önce
Türk Hava Kurumu oyun havaları oynasın. Hatta asker emeklileri de kumda oynasın. Uçun gençler. Türk Hainler Kurumu'na göstere göstere uçun. Sanıyorlar ki bir bu işi yapabilecek onlar var. Nac yetkisi, fai yetkisi diye konuşan dümbük paşalara gelsin bu uçuşlar :)))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Az ic sunu ~ 6 yıl önce
Olayin thk ile ilgisi ne
İlgisi şu ~ 6 yıl önce
Thk denen hainler bu sporlar yapılmasın, kimse lisans alamasın, kimse öğretmenlik yapmasın, kendileri tekel olsun diye hertür rezilliği yapıyor. Bu halk Thk'ya rağmen bu sporları öğreniyor ve uçuyor. Kapak olsun kapaak. Bu halk THK istemese de uçacak. Zoruna gitmesin.
THK ~ 6 yıl önce
Iyide iki kisi ucmus kampuse inmis .. Sonra THK bu sporu ne zaman engellemiski yapilmasin diye...
Soru sorana ~ 6 yıl önce
Sorduğun soru bu işlerin hiç içinde olmadığını veya salağa yattığını gösteriyor. Thk yetki bende diyerek kurs açmayan, eğitim vermeyen ve bunu yapmak isteyene karşı hemen fai kartını oynayan köhne bir zihniyete sahiptir. Sen bugün yatırım yapıp sportif uçuş klübü kursan Thk çıkar karşına. Haberlere bakarsan fai yetkisi nac yetkisi olan tek kurum diye kendilerinden bahseder. Ya uyuyorsun yada kafa buluyorsun
Flyer ~ 6 yıl önce
La oğlum başı boş gezmeyin benj havada

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kpt ~ 6 yıl önce
tebrikler gençler.bilinçli cesaret.bilincli ve doğru yolda devam.bazilari gibi ümmetten korkarak cumhuriyete dönenlerde bu cesaret yoktur.doguştan cumhuriyetçi ve ATATÜRKÇÜ bu GENÇLERİ kutlarım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000