15 Ocak 2019, Salı 12:34:07

UNIFree İstanbul Havalimanı'nda dev mağazasını açtı

Türkiye seyahat perakendeciliğindeki 35 yıllık tecrübesi ve ortağı Gebr. Heinemann’nın 135 yıllık uluslararası deneyimi ile Unifree Dutyfree İşletmeciliği Anonim Şirketi, İstanbul Havalimanı’ndaki Duty Free mağazalarının Faz 2 açılışını yaptı.
  • Henuz bır gerı donus olmadı bana da. Hılal Hanım ocak ayında olumlu olarak gerı donus aldıgını belırtmıs. Oncelıkle hayırlı ugurlu olsun.Ise basladınız mı ben ocak ayının basında manpowera maıl attıgımda telefonla gerı arayıp bıze kesın bır tarıh verılmedıgı ıcın herhangıbırsey soyleyemıyoruz demıslerdı. Sonucumun ne oldugunu sordugumda ıse onuda malesef soyleyemıyoruz.Tam olarak ıhtıyac olan personel sayısı bellı olmadıgı ıcın sonucumun ne oldugunu da soyleyemezlermıs..Herhangıbır gelısmeden haberdar olursanız lutfen haberdar edın sızlerde.
  • Unifree den henuz teklif gelmedi surecle alakali bilgisi olan varmi
  • Arkadaşlar unıfreeye başvuruda bulunup geri dönüş alan var mı? Konuyla ılgılı bilgisi olan lutfen yazabilir mi?
  • Unifree 'ye basvuruda bulunanalardan geri dönüş alan oldumu? Yada bu konuyla ilgili bilgisi olan varsa yazabılır mı?
  • alkollü ürünlerin satışına muhafazakar bir iktidar asla izin vermez
  • ne yani,yerli ve milli havaalanımızda alkol ürünlerimi satacağız
  • Yazik. Siyaseti isin icine soktuklari ve nemalanmaya calistiklari her alanda yasanan hezimet, ulkenin havacilik sektorune de artik cok yakin.
  • Fiyatlar çok yüksek, bu fiyatlarla ürün satamazlar, milleti de keriz yerine koyamazlar
  • Bim ,tedi, a101,köfteci yusuf da türk markaları bunlar neden isl de yok. Mustafanın yeri(bulgaristan) çeşit olarak free shoplardan daha zengin onunda burada olması gerekir.
  • Bir de fiyatlari gercekten duty free olsa. Geçen sene bir litrelik şişesi Ataturk Havaalani'nda 73 euro olan bir rum'in ABD'e gumruklu 50 dolara (44 euro'ya) satildigini soyledigimde bana ABD ile kıyaslamayın, biz Turkiye'deki gümrüklü fiyatin altinda satıyoruz demişti. Yani fiyat duty free degil, sadece yurt içinde ki fiyattan biraz ucuz. Tam anlami ile kerizliyorlar vatandasi,

Türkiye seyahat perakendeciliğindeki 35 yıllık tecrübesi ve ortağı Gebr. Heinemann’nın 135 yıllık uluslararası deneyimi ile Unifree Dutyfree İşletmeciliği Anonim Şirketi, İstanbul Havalimanı’ndaki Duty Free mağazalarının Faz 2 açılışını yaptı.

İlk mağazanın 29 Ekim’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılmasının ardından dünyanın en büyük ticari mahallerinden birini de içinde barındıran 8 bin metrekarelik 5 yeni mağaza daha devreye alındı.

Yarısı öz sermaye ile karşılanmak üzere toplamda 1.2 milyar TL’lik yatırımla hayata geçen ve yaklaşık 3 bin kişiye istihdam yaratan Duty Free, 100 bin metrekarelik kiralanabilir alana sahip havalimanında 53 bin metrekarelik bir alanda yer alıyor.

Unifree Dutyfree sorumluluğundaki mağazaların büyük kısmı Unifree Dutyfree İşletmeciliği A.Ş. tarafından, kalan kısmı ise kiralama yapılan alt işletme firmaları tarafından işletiliyor.  4 bin 200 m2 ile 28 m2 ile arası farklı konseptlerde mağazalardan oluşan Duty Free alanında, en büyük alana sahip amiral gemisi 2 mağazadan biri, bugün 2. faz kapsamında hizmete açıldı.

Bu mağazalar; ziyaret eden herkesin kendinden bir şeyler bulabileceği, her yolcu grubuna hitap eden geniş ürün yelpazesi, İstanbul Havalimanı için özel üretilen ürünleri ve mimari tasarımıyla baş döndürüyor.

Tasarımında İstanbul Boğazı’ndan esinlenilen Duty Free alanı, yan yana 9 futbol sahası büyüklüğünde, “Moda Bahçesi”, “Aile Sarayı”, “Lüks Tepesi: Moda”, “Lüks Tepesi: Mücevher ve Saat”, “Lüks Tepesi: Moda ve Aksesuar”, “Stil Sahili” ve “İkon Körfezi” gibi 7 farklı bölüme ayrılıyor. Her bölümde o konseptle uyumlu yerli ve yabancı markalar, zengin ve farklı ürün seçenekleri ile yolcularını karşılıyor. Ayrıca yerli ve milli markaların bu projede ayrı bir yeri ve önemi bulunuyor.

Dünyaca ünlü markalar sadece İstanbul Havalimanı için üretecek

Dış hatlar pasaport kontrolünden geçer geçmez yolcuları dünyada lüksün sembolü olmuş Bottega Veneta, Bulgari, Celine, Christian Dior, Emporio Armani, Fendi, Ferragamo, Gucci, Hermes, Loro Piana, Louis Vuitton, Prada ve Saint Laurent Paris markaları karşılayacak.

Aynı zamanda Türkiye’nin gururu olmuş D&R, Desa, Vakko, Mavi, Atasay, Ze Pırlanta, Yargıcı, Saat&Saat, Rue, Damat&Tween, D’s Damat, Luzdemia, Tamer Tanca ve TNC Butik, Emnana, Guard Leather, İpekyol, Machka, US Polo, Pierre Cardin, Cacharel, Dogo, Lambend, Brandy’s ve Penti markaları da bu büyük projede yerlerini alacak.
Dünyaca ünlü markaların sadece İstanbul Havalimanı’na özel olarak üreteceği ürünlerin yanı sıra, teknoloji alanında da birçok ilk yaşanacak. Klasik Duty Free anlayışının sınırlarını zorlayan Unifree, İstanbul Havalimanı geliş katında 4 farklı teknoloji mağazasında sergileyeceği inovatif  ürünlerle, yolculara teknolojideki en son yenilikleri herkesten önce deneyimleme fırsatı sunarken, tasarım ürünlere de ulaşma imkanı sağlayacak. Teknoloji alanında dünyanın en önde gelen ve trendleri yaratan markalarının ürünleri, özel tasarlanan konsept mağazalarda sergilenirken yolcular, bu ürünleri en uygun fiyat avantajıyla satın alma olanağına sahip olacak.

Unifree, Duty Free alışverişi tanımını yeniden yazacak

Kısa bir süre içerisinde devreye alınacak ön sipariş sistemi ile yolcuların seyahat öncesi internet üzerinden vereceği sipariş, İstanbul Havalimanı’ndaki mağazaya geldiğinde hazır olacak.  Ayrıca bazı lounge alanlarına yerleştirilecek tabletler ile yolcuların ön-sipariş sistemi üzerinden siparişlerini vermeleri ve kişisel VİP satış danışmanlarına ulaşma imkanı da sırasıyla hayata geçirilecek. Mağaza içindeki dijital uygulamaların sunulacağı interaktif alanda yolcuların makyaj ve kozmetik ürünlerini, hem fiziksel hem de farklı AR (artırılmış gerçeklik) uygulamaları ile deneyimleyip, stüdyo fotoğraf kalitesi ve estetiğinde özçekim yababilecekleri ve sosyal ağlarında paylaşabilecekleri özel bir selfie noktası, ayna ekranlar gibi farklı uygulamalar havalimanındaki alışverişi farklılaştıracak. Geleneksel Duty Free mağazası anlayışından uzak, müşterilerine unutulmaz ve sıra dışı bir alışveriş ortamı sunan Unifree Dutyfree, açılışta olduğu gibi dünyada da ilk olacak özel lansmanları mağazalarında gerçekleştirecek.

İstanbul Havalimanı’ndan seyahat edecek yolcular, Unifree Dutyfree mağazalarından üzerine isimleri yazılı parfüm ve içecekler ile dünyaca ünlü çikolata markalarının kişiye özel isim yazılı versiyonlarına kolayca ulaşırken hologram anlatımlar, dijital asistanlar ile yeni nesil bir alışverişin de adresi olacak.

Yerli üretici Unifree Dutyfree ile dünyaya açılıyor

100’den fazla yerli ve milli üreticinin ürünleri ile yer aldığı, 3.000 m² büyüklüğünde olan, dünyanın en büyük Bazaar mağazası da İstanbul Havalimanı’nda yer alacak. Bazaar alanları, ATU Duty Free tarafından işletilecek olup,  günde 1 kamyon lokum ve Türkiye’nin yıllık baklava ihracatının %60’ına denk gelen 365 ton’luk baklava satışıyla yerli ürünleri dünyayla buluşturacak ve ihracata katkı sağlayacak.



ŞENHER: "BÜYÜK BİR MUTLULUK DUYUYORUZ"

Unifree CEO’su Ali Şenher açılışta yaptığı konuşmada "29 Ekim 2018 tarihinde havalimanı ile birlikte yapılan ilk açılışın ardından bugün Duty Free alanlarının FAZ 2 açılışını gerçekleştirmekten dolayı büyük bir mutluluk duyuyoruz" dedi. Şenher, "Alanın büyüklüğü, yurt içi ve yurtdışından bir çok önemli marka ve geliştirdiğimiz konseptler ile dünya çapında ses getirecek bir projeye imza attık ve gurur duyduğumuz İstanbul Havalimanı’na yakışan bir Duty Free alanı yarattık. Zengin ürün çeşidinin yanı sıra, hizmet bizim ana değerlerimizden biri. Dünyanın dört bir yanından gelen yolcularımızda unutulmaz anılar bırakmak için güler yüzlü ve yolcu ihtiyaçlarına göre kişiselleştirilmiş uzman satış ekibimiz 7/24 hizmet verecek” şeklinde konuştu.



SAMSUNLU: "İSTANBUL'U TANITACAĞIZ"

Açılışta konuşan İGA Havalimanı İşletmesi İcra Kurulu Başkanı Kadri Samsunlu ise şunları söyledi: “İstanbul’u dünyanın havacılık merkezi yapma hedefiyle çıktığımız bu yolda çok önemli bir adımı daha hayata geçirmekten büyük mutluluk duyuyoruz. İstanbul Havalimanı’nın ruhu olarak tanımladığımız Duty Free alanının 2. etabı bugün devreye alınıyor. Amacımız İstanbul Havalimanı’nı kullanan yolcularımıza sıra dışı ve son derece keyifli bir seyahat deneyimi sunmak... Bunun ilk adımını da Unifree ile gerçekleştirmekten dolayı çok mutluyuz. Biz İstanbul Havalimanı’nda sadece hizmet vermeyecek aynı zamanda ülkemizi ve en önemlisi İstanbul’u tanıtacağız. Dünyadan ve ülkemizden çıkan güçlü markaları, ticari alanlarımızda dünya insanları ile buluşturmaktan mutluluk duyuyoruz.”

"HAVALİMANI TANITIMINA BÜYÜK DEĞER KATACAK"

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Funda Ocak da 2018 sonu itibariyle 210 milyon yolcuya ulaştığını belirterek, "Bu ilklerle artık ülkemiz dünya sivil havacılığının ilk 10'unda yer alırken Avrupa’da ise dördüncü sıraya yerleşti. Tabii Atatürk Havalimanı hizmete girdiği 1953 yılından bu yana Türk sivil havacılığının ana üssü olan ve bizleri başarıdan başarıya koşturan bu limanımız %34 pay ile kapasitesi 45 milyon iken yaklaşık 70 milyon yolcuyu ağırlayarak bu payda, bu başarıda birinci sıraya yerleşti. Tabii ki bu emektar limanımız 3 Mart itibariyle tüm ticari uçuşlarını artık İstanbul Havalimanına devredecek" dedi.



"İstanbul Havalimanı tam kapasiteyle devreye girdiğinde ülkemiz doğu, batı, kuzey ve güney aksları arasında havacılığın ana üssü olacak" diyen Ocak, "Tabii hepimiz heyecanla bu günü bekliyoruz. Bugün hizmete vereceğimiz Duty Free işletmeciliği de tabii ki bu havalimanımızın PR’ına değer katacak çok önemli bir hizmettir. Bu hizmeti yürüten Unifree şirketimizde başta Atatürk, Ankara Esenboğa, İzmir Adnan Menderes, Milas Bodrum, Muğla Dalaman olmak üzere pek çok yerde hizmetini yürüten marka bir şirketimiz. Tabii ki bu yaşam alanları bu güzide projenin, bu başyapıtın sadece Türk sivil havacılığının dönüm noktası olmasını değil aynı zamanda oluşturduğu yaşam merkezleriyle bu projenin tarihsel olarak anılacağı, çok önemli farkındalık yaratacağı bir proje olacağını bizlere göstermektedir. Sözleri daha fazla uzatmadan yolcularımızı dünya markalarıyla buluşturacak olan bu güzide hizmetin memleketimize, sektörümüze, hava yolumuza hayırlı olmasını diliyorum. Emeği geçen herkesi yürekten kutluyorum. Ve kuruluşum, şahsım adına şükranlarımı sunuyorum. Hayırlı olsun" ifadelerini kullandı.







UNIFree İstanbul Havalimanı'nda dev mağazasını açtı

Yorumlar Tüm Yorumlar (25)

sonuc bekleyen ~ 5 yıl önce
Henuz bır gerı donus olmadı bana da. Hılal Hanım ocak ayında olumlu olarak gerı donus aldıgını belırtmıs. Oncelıkle hayırlı ugurlu olsun.Ise basladınız mı ben ocak ayının basında manpowera maıl attıgımda telefonla gerı arayıp bıze kesın bır tarıh verılmedıgı ıcın herhangıbırsey soyleyemıyoruz demıslerdı. Sonucumun ne oldugunu sordugumda ıse onuda malesef soyleyemıyoruz.Tam olarak ıhtıyac olan personel sayısı bellı olmadıgı ıcın sonucumun ne oldugunu da soyleyemezlermıs..Herhangıbır gelısmeden haberdar olursanız lutfen haberdar edın sızlerde.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gelmeyen sonuc ~ 5 yıl önce
Daha da cok bekleriz.havalımanın bile ne zaman tasınacagı belli degil okadar personeli cagırıpta bosa para vermezler islerini yurutucek kadar personel almis kardır gerisi net tasinmayla alırlar ama bu demek degil haber vermemek insanlar aylardır bi Haber bekliyor en azından teklifi yaparsın surecle alakali bilgi verirsin acilis belli oldugunda is basi yapicaksınız denilir simdi hic bisey bilinmiyor acaba olumlu mu olumsuz mu
Nil ~ 5 yıl önce
Merhaba, Duty free geçen hafta itibariyle dönüşlerine kısmı olarak başladı bende cagirilanlardan biriyim ne yazık ki süreç çok yavaş ilerledi umarım sizler içinde hayırlısı olur
Hande ~ 5 yıl önce
Unifree den henuz teklif gelmedi surecle alakali bilgisi olan varmi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sonuç bekleyen ~ 5 yıl önce
Arkadaşlar unıfreeye başvuruda bulunup geri dönüş alan var mı? Konuyla ılgılı bilgisi olan lutfen yazabilir mi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hilal ~ 5 yıl önce
Ekim başı görüşmem oldu Ocak sonu olumlu dönüş yapıldı. Herkesin böyle uzun süreç olmuş. Zaten bana demişlerdi dönüşümüz geç olacak, vaktiniz var mı diye
Hande ~ 5 yıl önce
Siz baya sanslisiniz hılal hanım. Ben agustos ta gorusme sagladım hala sonuc alamadım. Olumlu veya olumsuz hic bi Haber almadim simdi de tasinma suresi nisana ertelenmıs sanırım bi sure daha haber gelmez size hangi pozisyon icin donus yapıldı
Sonuç bekleyen ~ 5 yıl önce
Unifree 'ye basvuruda bulunanalardan geri dönüş alan oldumu? Yada bu konuyla ilgili bilgisi olan varsa yazabılır mı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hande ~ 5 yıl önce
Bende Haber almadim. Olumlu olumsuz bi bilgim yok ama baslayanlar olmus
Nil ~ 5 yıl önce
Evet geri dönüş aldım martin sonunda nisandada eğitimler ve iş başı başlıyor
yalan demeyin ~ 5 yıl önce
alkollü ürünlerin satışına muhafazakar bir iktidar asla izin vermez

Yanıtla

Kalan karakter 1000
inanmak istemiyorum ~ 5 yıl önce
ne yani,yerli ve milli havaalanımızda alkol ürünlerimi satacağız

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gecmis olsun ~ 5 yıl önce
Yazik. Siyaseti isin icine soktuklari ve nemalanmaya calistiklari her alanda yasanan hezimet, ulkenin havacilik sektorune de artik cok yakin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Duty Free ~ 5 yıl önce
Fiyatlar çok yüksek, bu fiyatlarla ürün satamazlar, milleti de keriz yerine koyamazlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Müşteri ~ 5 yıl önce
Sigara iç piyasayla aynı, parfümler internette daha ucuz, lokum marketten 3 kat pahalı. Türkler alışveriş yapmıyor artık
Yerli ve milli ~ 5 yıl önce
Bim ,tedi, a101,köfteci yusuf da türk markaları bunlar neden isl de yok. Mustafanın yeri(bulgaristan) çeşit olarak free shoplardan daha zengin onunda burada olması gerekir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Airman ~ 5 yıl önce
Bir de fiyatlari gercekten duty free olsa. Geçen sene bir litrelik şişesi Ataturk Havaalani'nda 73 euro olan bir rum'in ABD'e gumruklu 50 dolara (44 euro'ya) satildigini soyledigimde bana ABD ile kıyaslamayın, biz Turkiye'deki gümrüklü fiyatin altinda satıyoruz demişti. Yani fiyat duty free degil, sadece yurt içinde ki fiyattan biraz ucuz. Tam anlami ile kerizliyorlar vatandasi,

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000