04 Haziran 2009, Perşembe 08:55:28

"Uluslararası uçuşlar başladığında yörenin kaderi değişecek"

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde düzenlenen İl Turizm Koordinasyon Toplantısı’nda konuşan Balıkesir Valisi Selahattin Hatipoğlu, Balıkesir’in turizmde cazibe merkezi olacağını söyledi.
  • Pazarda bir mal cok olursa,o malin degeri düser.Bunu anlamakta sorunumuz oldugunu,ta Osmanli dönemindenberi yasamaktayiz.Kuyumcular,Tekstilciler,Bakircilar ve Oto tamirciler gibi siteler kurarizda,fakat amac disi kullaniriz.Bunu görmek isimize gelmez.Zira kuranlar Rant pesinde kosanlardor.Simdi bu sisteme bir degisiklik geldi AVM ler.Onlarda Rantcilar tarafindan organize edilmektedir.Iktidardaki AKP bu hastaliga ve sehircilige cok iyi bir katkida bulunmaktadir.Istanbul'a 2.bir Bogaz insaa etmege ruhsat verdi.Istanbul da bos arazi kalmamak sarti ile peskes cekmekteler.Bu gün gazetelerde 2 Bogaz köprüsüne yanasik köprü yapim önerisi bunu isteyen süper zekaliyi ile tanismak isterim .
  • Turizm bakanı çıkıyor çorum turizm başkenti olacak diyor... balıkesir valisi çıkıyor balıkesir turizmde cazibe merkezi olacak diyor... senelerdir heryerimiz turizm heryerimiz cazibe zaten...ama 10 gün 5 yıldızlı otellere herşey dahil 500 dolar veren ruslara talim yapıoz belki 20 senedir. tükürsek boğacağımız 10 milyonluk yunanistanın 1 yıllık turizm geliri bizim 5 yılımıza bedel beyler bayanlar!

Ören Fiyod motelde yapılan toplantıda turizmde yaşanan sorunlar dile getirilirken, Körfez Havaalanı’nın uluslararası uçuşlara açıldığında yörenin cazibe merkezi haline geleceği bildirildi.

Vali Selahattin Hatipoğlu’nun başkanlığında düzenlenen İl Turizm Koordinasyon Toplantısı büyük ilgi gördü. Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şerif Saylan ile İl Emniyet Müdürü ve İl Jandarma Komutanı ile birlikte denize kıyısı olan ilçelerin Kaymakam ve Belediye Başkanları ve turizmcilerin katıldığı toplantıda, Balıkesir’in turizmi masaya yatırıldı.

Balıkesir Valisi Selahattin Hatipoğlu’nun yönetiminde yapılan toplantıda, turizmde beklentiler ve sorunlar dile getirildi. Türkiye’de ilk turizm hareketinin Balıkesir’de başladığını belirten Vali Selahattin Hatipoğlu, Balıkesir’in turizmde cazibe merkezi olacağını söyledi. Balıkesir’in iki denize kıyısı bulunan bir il olduğunun altını çizen Vali Selahattin Hatipoğlu, “İlimizde 300 kilometrelik kıyı şeridimiz bulunmaktadır. 22 de adamız vardır. Buna rağmen yıllık 190 bin yabancı 3 milyon da yerli turist ağırlıyoruz. Körfez Havaalanı’nda başlatılan genişletme çalışmaları devam ediyor. Havaalanının uluslar arası olmasıyla birlikte yörenin kaderi değişecektir. İşletmecilerimiz kendilerini şimdiden hazırlamalıdır. Yörede 5 yıl içinde çok güzel gelişmeler olacak. Körfezden geçen Çanakkale-İzmir yolu büyük oranda duble yol haline gelmiştir. 2010 yılında da Edremit Balıkesir yolunda duble yol çalışmaları başlayacaktır. Bölgemiz gelecekte Antalya ile yarışır hale gelecektir. Tesis sayımızı ve hizmet kalitesini artıralım. 2009 turizm sezonunun hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Toplantıya ev sahipliği yapan Burhaniye Kaymakamı Ali Uslanmaz ve Belediye Başkanı Fikret Akova ile turizm müdürlüğü yetkililerimize teşekkür ediyorum” dedi.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Çaltı da, yaptığı konuşmada il genelinde 650 tesis bulunduğunu belirterek, hedeflerinin 3 ay olan turizm sezonunu 12 aya çıkarmak olduğunu söyledi.

Müdür Çaltı, 2009 turizm yılının bereketli geçmesi dileğinde bulundu. Daha sonra soruları cevaplayan vali Selahattin Hatipoğlu, bazı işletmecilerin müzik sınırlamasının kaldırılması isteği üzerine, “Gençleri eğlendireceğiz diye insanların huzurunu kaçırmayalım. Eğlence yerleri gerekli yalıtımlarını yaparak insanları rahatsız etmesin. Bu konuda dengeyi kuralım. İstanbul’dan güney’e giden insanlar ilimizden geçmektedir. Bu insanların bir kısmını ilimizde tutabilirsek çok şey değişir. Geleceğe umutla bakalım. Çok büyük olanaklarımız var” dedi.

"Uluslararası uçuşlar başladığında yörenin kaderi değişecek"

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
Pazarda bir mal cok olursa,o malin degeri düser.Bunu anlamakta sorunumuz oldugunu,ta Osmanli dönemindenberi yasamaktayiz.Kuyumcular,Tekstilciler,Bakircilar ve Oto tamirciler gibi siteler kurarizda,fakat amac disi kullaniriz.Bunu görmek isimize gelmez.Zira kuranlar Rant pesinde kosanlardor.Simdi bu sisteme bir degisiklik geldi AVM ler.Onlarda Rantcilar tarafindan organize edilmektedir.Iktidardaki AKP bu hastaliga ve sehircilige cok iyi bir katkida bulunmaktadir.Istanbul'a 2.bir Bogaz insaa etmege ruhsat verdi.Istanbul da bos arazi kalmamak sarti ile peskes cekmekteler.Bu gün gazetelerde 2 Bogaz köprüsüne yanasik köprü yapim önerisi bunu isteyen süper zekaliyi ile tanismak isterim .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Turizm bakanı çıkıyor çorum turizm başkenti olacak diyor... balıkesir valisi çıkıyor balıkesir turizmde cazibe merkezi olacak diyor... senelerdir heryerimiz turizm heryerimiz cazibe zaten...ama 10 gün 5 yıldızlı otellere herşey dahil 500 dolar veren ruslara talim yapıoz belki 20 senedir. tükürsek boğacağımız 10 milyonluk yunanistanın 1 yıllık turizm geliri bizim 5 yılımıza bedel beyler bayanlar!

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000