22 Ocak 2020, Çarşamba 08:36:01

Ulusal havayolu şirketi krizle boğuşuyor...

Johannesburg merkezli Güney Afrika Havayolları (SAA) Cape Town ve Durban hatlarındaki bazı iç hat uçuşlarını ve Münih uçuşlarını iptal etti.
  • Bizi SAA çok ilgilendirmiyor, kendi ulusal marka(ları)mız konusu ilgilendiriyor. Maaşlar ilgilendiriyor şu kış gününde, yarın ilgilendiriyor.

Johannesburg merkezli Güney Afrika Havayolları (SAA) Cape Town ve Durban hatlarındaki bazı iç hat uçuşlarını ve Münih  uçuşlarını iptal etti.

SAA, hükümetin iflas koruma kapsamında vermeyi taahhüd ettiği 137 milyon dolarlık fonu alamadığı için sıkıntılı süreçten kurtulamadı.

Şirketten yapılan açıklamada, iptallerin nakit tasarrufu sağlamak amacıyla yapıldığı belirtilirken uçuş programlarının önümüzdeki günlerde revize edileceği açıklandı.

UÇAKLARINI SATIŞA ÇIKARDI

Güney Afrika'nıın ulusal havayolu şirketi, getçiğimiz günlerde 9 Airbus 340 tipi yolcu uçağını  stışa çıkardığını duyurmuştu.

Dördü A340-600 diğer beşi de A340-300 model olmak üzere toplam 9 uçağın satılması planlanırken, uçaklarla birlikte 15 yedek motor ve 4 yardımcı güç ünitesinin de alıcıya verileceği belirtildi. 

Söz konusu satışın gerçekleşmesi durumunda şirket kasasına 2,57 milyar dolar girmesini bekleniyor. Ancak uçaklarla ilgili henüz ciddi bir teklifin alınmadığı da gelen bilgiler arasında...

©AirportHaber.com

Ulusal havayolu şirketi krizle boğuşuyor...

Yorumlar

Okuyucu ~ 4 yıl önce
Bizi SAA çok ilgilendirmiyor, kendi ulusal marka(ları)mız konusu ilgilendiriyor. Maaşlar ilgilendiriyor şu kış gününde, yarın ilgilendiriyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tamam ~ 4 yıl önce
ona göre haber yaparlar abisi :p

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000