21 Kasım 2019, Perşembe 12:23:24

Ulusal havayolu iflasa sürükleniyor!

SAA Yönetim Kurulu Üyesi Martin Kingston, 7 gündür devam eden grevin, hava yollarına günlük 50 milyon rand (3,4 milyon dolar) maliyeti olduğunu aktardı.
  • Bizim a340 deli mike bu şirkete satılmıştı galiba borcunu ödemişlerdir umarım :)
  • Havayollarının zenginlerin tekelinde olduğu ve politik doğruculuğun toplumları kanser gibi sarmadığı dönemlerde yolcuların gözü gönlü açılsın ve güzel flört imkanları doğsun diye hostesler genç, güzel ve bekar kızlardan seçiliyordu. Aynı zamanda hak ettiklerinin çok üzerinde şişkin maaşlar da veriliyordu ki biraz daha rafine flört ve eş adayları olsunlar. Havayolları ucuzlayıp yaygınlaşıp demokratikleştikçe yolcu kalitesi de ortalama insan kalitesine yaklaştı. Dolayısıyla günümüzde bu şişkin maaşların hiçbir mazereti gerekçesi yok. Bunu anlayan havayolları en azından yeni aldıkları elemanlara makul maaşlar vererek bir şekilde ayakta kalabilmeyi başarırken sendikaların boyunduruğunda kalanlar maalesef bu şımarıklığın bedelini acı yoldan ödemeye devam ediyor. SAA ne ilkti ne de son olacak.
  • İşte bunlar gibi olmak lazımm.. Biz uçucular olarak şirketin kötü gününde destek olduk karşılığında haklarımızı kaybettik.. şimdide şirket yine dolu dolu uçmasına rağmen yönetimsel hatalatın acısını uçuculardan çıkarmak istiyorsa demek ki yanlış yapmışız. Bu adamlar gibi yapacan şirketmi batıyor bana ne diyip greve gidecen demek! Tabi bu ülkede grev yapabilecek birtek çalışan yada sendika kaldıysa

Güney Afrika'dan yerel medyasından aktarılan bilgiye göre, South African Airways (SAA) Yönetim Kurulu Üyesi Martin Kingston, 7 gündür devam eden grevin, hava yollarına günlük 50 milyon rand (3,4 milyon dolar) maliyeti olduğunu aktardı.

Kingston, "SAA, ay sonunda maaşları ödeyecek yeterli paraya sahip olmayabilir. Şu anda bankada kimseye ödeme yapacak para yok." diye konuşarak, hazineden destek alabilmek için görüşmelerin devam ettiğini belirtti.

Kingston, greve giden sendikaların ve paydaşların, hava yolu şirketinin iflasını hızlandırmak dışında hiçbir etki yaratmadığını artık anlaması gerektiğini belirtti.

YAKLAŞIK 900 KİŞİ İŞTEN ÇIKARTILACAK

Personellerin bağlı bulunduğu iki sendikanın grevde olduğu şirket, şu anda iç ve dış seferlere bazı noktalarda devam ediyor. Güney Afrika'nın bayrak taşıyıcı hava yolu şirketi SAA'nın, mali sıkıntılar nedeniyle başlattığı yeniden yapılanma çerçevesinde yaklaşık 900 kişiyi işten çıkarmayı düşündüğü belirtiliyor.

Ağır borç yükü altında olduğu ve 2011'den bu yana hiç kar etmediği öne sürülen firmanın, bu sebepten ötürü sendikalarla maaş artışlarına ilişkin anlaşmaya da varamadığı aktarıyor

Ulusal havayolu iflasa sürükleniyor!

Yorumlar

Deli mike ~ 4 yıl önce
Bizim a340 deli mike bu şirkete satılmıştı galiba borcunu ödemişlerdir umarım :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hllsprdvm ~ 4 yıl önce
Havayollarının zenginlerin tekelinde olduğu ve politik doğruculuğun toplumları kanser gibi sarmadığı dönemlerde yolcuların gözü gönlü açılsın ve güzel flört imkanları doğsun diye hostesler genç, güzel ve bekar kızlardan seçiliyordu. Aynı zamanda hak ettiklerinin çok üzerinde şişkin maaşlar da veriliyordu ki biraz daha rafine flört ve eş adayları olsunlar. Havayolları ucuzlayıp yaygınlaşıp demokratikleştikçe yolcu kalitesi de ortalama insan kalitesine yaklaştı. Dolayısıyla günümüzde bu şişkin maaşların hiçbir mazereti gerekçesi yok. Bunu anlayan havayolları en azından yeni aldıkları elemanlara makul maaşlar vererek bir şekilde ayakta kalabilmeyi başarırken sendikaların boyunduruğunda kalanlar maalesef bu şımarıklığın bedelini acı yoldan ödemeye devam ediyor. SAA ne ilkti ne de son olacak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bravo ~ 4 yıl önce
İşte bunlar gibi olmak lazımm.. Biz uçucular olarak şirketin kötü gününde destek olduk karşılığında haklarımızı kaybettik.. şimdide şirket yine dolu dolu uçmasına rağmen yönetimsel hatalatın acısını uçuculardan çıkarmak istiyorsa demek ki yanlış yapmışız. Bu adamlar gibi yapacan şirketmi batıyor bana ne diyip greve gidecen demek! Tabi bu ülkede grev yapabilecek birtek çalışan yada sendika kaldıysa

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hocam ~ 4 yıl önce
Bizim vicdanımız el vermez buna, şirket batmasın ama biz bir kaç ay maaş almayalım dahi deriz biz ama o şirket bir taraftan tasarruf diyip bizden bir şeyler kısmaya çalışırken öbür taraftan gidip saçma sapan hataları, savurganlıkları gözümüzün içine soka soka yapınca zorumuza gider ancak...

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000