06 Temmuz 2022, Çarşamba 13:07:07

Ulusal Hava Yolu Şirketine Ortak Aranıyor

Covid-19 pandemisinden en çok etkilenen sektörlerden biri olan sivil havacılıkta şirketler ayakta durabilmek için çeşitli yollar arıyor. Hırvatistan'ın ulusal hava yolu şirketi de bu kapsamda yeniden yapılanmaya gidecek. Croatia Airlines'a ortak aranıyor.

Hırvatistan Deniz, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Oleg Butković, ülkenin ulusal havayolu şirketinin yeniden yapılanmaya tabi tutulması gerekeceğini ve koronavirüs salgınının etkileri azaldığında havayolu şirketinin özelleştirilmesi için yeni bir girişimde bulunulacağını söyledi.

"STRATEJİK BİR ORTAK BULMA ZORUNLUĞU DEVAM EDİYOR"

Butković, "Croatia Airlines'ın Covid-19'dan önce de sorunları vardı. Pandemi durumundan önce, havayolu şirketi stratejik bir ortak sağlamanın son aşamalarındaydı. Çok ciddi iki teklifimiz vardı ama pandemi tüm faaliyetleri durdurdu. Normale dönüşle birlikte, Croatia Airlines'ın işlerinin istikrara kavuşmasını bekliyoruz, ancak tamamen değil. Stratejik bir ortak bulma zorluğu devam ediyor. Eğer başaramazsak, devlet sorumlu olacak" dedi.

Croatia Airlines en son 2011-2015 yılları arasında yeniden yapılandırıldı ve bu da ülkenin 2013 yılında Avrupa Birliği'ne girmesinden hemen önce 100 milyon avronun üzerinde devlet yardımı almasını sağladı.

FİLOSUNDA 12 UÇAK BULUNUYOR

Croatia Airlines, 2003 ve 2011 yılları arasındaki dönemde şirketin sermaye seviyesine ulaşan işletme zararlarıyla karşılaştı. Likidite sorunları, yüksek borç seviyesi, negatif işletme sermayesi ve negatif net varlıklar, şirketin faaliyetlerini sorgulamış, bu da yeniden yapılandırma önlemlerinin uygulanmasını, kredi yükümlülüklerinin yeniden programlanmasını ve sermaye artırımını gerektirmişti. Yeniden yapılanmasını tamamladıktan yedi yıl sonra, Croatia Airlines bir kez daha benzer sorunlarla karşı karşıya. Kısa bir süre önce, filo yenileme, artan verimlilik ve rekabet gücünü öngören "başarı stratejisi" olarak adlandırdığı Covid sonrası bir strateji hazırladı.

Şirketin, Covid salgınının etkilerini hafifletmenin bir yolu olarak Hırvat hükümetinin ülkenin havacılık paydaşları arasında dağıtacağı 45,4 milyon avroluk bir yardım paketinden de yararlanması bekleniyor.

Croatia Airlines filosunda 5 Airbus 319, 1 Airbus 320 ve 6 Dash 8-400 olmak üzere toplam 12 uçak bulunuyor.

©AirportHaber.com

Ulusal Hava Yolu Şirketine Ortak Aranıyor

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000