27 Kasım 2019, Çarşamba 10:13:27

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'ndan Atlasglobal açıklaması

Atlasglobal, bir açıklama yayınlayarak bugünden başlayarak 21 Aralık 2019 tarihine kadar geçici olarak operasyonlara ara verildiğini duyurdu. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı konuyla ilgili açıklama yaptı.
  • Nedeni her ne olursa olsun,binlerce çalışanı olan bir şirket.Çalışanların moral ve motıvasyonları, borç ve ödemeleri ne olacak.Sanıyorum en büyük sorun budur. En kısa zamanda tekrar toparlanmasını arzu ediyorum.
  • İstanbul Havalimanı ile birlikte uçmaya başladık sıkı tutunun.
  • Türkiye uçuşa geçti
  • " ben hiç bir firma görmedim ki faaliyet durdurarak finansal durumunu düzeltsin. burada iki ihtimal var. ya batıyoruz, bize kredi verin diye blöf yapıyorlar, ya da firma dışarı (muhtemelen qatar airways) satılacak ve resmi satış fiyatını düşük gösterebilmek istiyorlar ki farkı el altından şahıs hesaplarına alabilsinler. " Mantıklı açıklama
  • Yeni havalimanının ilk kurbanı ne yazik ki atlas olacak gibi duruyor. Havacılıkta oldukça geriye gidiyoruz
  • Lütfen başkalarının acısı üzenden egonuzu tatmin etmeyin. Burada saçmalamayın. İGA zaten yolcuyuda çalışanları da şirketleri de soyuyo. Tarifelilerde ise THY ile başedemiyorsun. Sen samsuna bir sefer koyuyorsun. Adam 3 sefer koyuyor. Sana yakın olan seferin fiyatını düşürüyor. Adam Münih demiş yaa. THY nin 5 seferi var bir günde eziyor seni para kazandırmıyr. Yurt dışında THY nin uçmadığı veya bir seferi olan garip bi meydana uçayım diyon. Herifler uçmadığı meydana sefer koyuyor. PGS sabihadan uçtuğu için o yırtıyor. Yolcusu da ayrı zaten PGS nin. Sonra da ne mi oluyor. Onurair iç hatları bıraktı. Bi Antalya uçuyor. Şimdi atlas da bırakıyor. İstanbul Trabzonu 1000 TL ye uçarsınız artık. Gözünüz aydın. Veya kına yakın. Ülkede rekabet mi kaldı.
  • Atlas Global en kısa sürede toparlanıp daha güçlü bir şekilde hizmet sunmaya devam edecektir. Hem şirkete hem de çalışanlara Allah kolaylık versin inşallah.
  • Çok üzücü bir haber.
  • Bu işte şaibe olabilir. Düşük faizli kredi, borç erteleme vs.
  • Türkiyenin ayıbı! İSTANBUL NEW AIRPORT!

Atlasglobal, bir açıklama yayınlayarak bugünden başlayarak 21 Aralık 2019 tarihine kadar geçici olarak operasyonlara ara verildiğini duyurdu. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı konuyla ilgili açıklama yaptı.

Türkiye'nin köklü özel havayolu şriketlerinden Atlasglobal'in flaş bir kararla uçuşlarını durdurması hem havacılık hem de ekonomi sektöründe şok etkisi yarattı. Şirket kararını yazılı bir açıklamayla duyururken, açıklamada şu ifadeler yer almıştı; "Havayolumuz tarafından alınan karar ile sizlere farklı bir uçuş deneyimi sunabilmek amacıyla yeniden yapılanma sürecine girmiş bulunmaktayız. 26 Kasım 2019 itibariyle 21 Aralık 2019 tarihine kadar geçici süreyle operasyonlarımıza ara verilmiştir."

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı da konuyla ilgili bir açıklama yayınladı. Bakanlığın açıklamasında, "Atlas Global Havayolları, 21 Aralık 2019 tarihine kadar tarifeli uçuşlarını durdurduğunu açıklamıştır. Firma, söz konusu dönem içinde uçuşunu yapamayan yolcularla ilgili bilgileri 15 Aralık 2019 tarihine kadar tespit ederek, söz konusu süreç nedeniyle oluşabilecek mağduriyetleri gidereceğini bildirmiştir. Atlas Global Havayolları’nın belirttiği süre içerisinde bilet alan yolcuların mağduriyetlerini giderip gidermediği, Bakanlığımızca yakından takip edilecektir" denildi.

ARTAN MALİYETLER ANA NEDEN OLARAK GÖSTERİLİYOR!

Atlasglobal yaşanan durumun ana nedeni olarak artan maliyetleri gösterirken, "2019 yılı Nisan ayı itibariyle İstanbul Havalimanı’na geçişle birlikte lojistik ve operasyonel maliyetlerde yaşanan büyük artış, Havayolumuz açısından 2016/2017 kayıplarımızı yeterli sürede telafi etme imkanımızı ortadan kaldırmıştır" ifadeleri dikkat çekmişti.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'ndan Atlasglobal açıklaması

Yorumlar Tüm Yorumlar (44)

Eski Çalışan ~ 4 yıl önce
Nedeni her ne olursa olsun,binlerce çalışanı olan bir şirket.Çalışanların moral ve motıvasyonları, borç ve ödemeleri ne olacak.Sanıyorum en büyük sorun budur. En kısa zamanda tekrar toparlanmasını arzu ediyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İGA ~ 4 yıl önce
İstanbul Havalimanı ile birlikte uçmaya başladık sıkı tutunun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Vatandaş ~ 4 yıl önce
Türkiye uçuşa geçti

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yorum ~ 4 yıl önce
" ben hiç bir firma görmedim ki faaliyet durdurarak finansal durumunu düzeltsin. burada iki ihtimal var. ya batıyoruz, bize kredi verin diye blöf yapıyorlar, ya da firma dışarı (muhtemelen qatar airways) satılacak ve resmi satış fiyatını düşük gösterebilmek istiyorlar ki farkı el altından şahıs hesaplarına alabilsinler. " Mantıklı açıklama

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Llll ~ 4 yıl önce
Yeni havalimanının ilk kurbanı ne yazik ki atlas olacak gibi duruyor. Havacılıkta oldukça geriye gidiyoruz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Wolf ~ 4 yıl önce
Ne çok biliyon sen. Çalışanlar Atlasın düzlüğe çıkmasını beklerken, yaptığın yoruma bak
Atlas çalışanı ~ 4 yıl önce
Lütfen başkalarının acısı üzenden egonuzu tatmin etmeyin. Burada saçmalamayın. İGA zaten yolcuyuda çalışanları da şirketleri de soyuyo. Tarifelilerde ise THY ile başedemiyorsun. Sen samsuna bir sefer koyuyorsun. Adam 3 sefer koyuyor. Sana yakın olan seferin fiyatını düşürüyor. Adam Münih demiş yaa. THY nin 5 seferi var bir günde eziyor seni para kazandırmıyr. Yurt dışında THY nin uçmadığı veya bir seferi olan garip bi meydana uçayım diyon. Herifler uçmadığı meydana sefer koyuyor. PGS sabihadan uçtuğu için o yırtıyor. Yolcusu da ayrı zaten PGS nin. Sonra da ne mi oluyor. Onurair iç hatları bıraktı. Bi Antalya uçuyor. Şimdi atlas da bırakıyor. İstanbul Trabzonu 1000 TL ye uçarsınız artık. Gözünüz aydın. Veya kına yakın. Ülkede rekabet mi kaldı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Eski bir çalışan ~ 4 yıl önce
Atlas Global en kısa sürede toparlanıp daha güçlü bir şekilde hizmet sunmaya devam edecektir. Hem şirkete hem de çalışanlara Allah kolaylık versin inşallah.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
trabzon ~ 4 yıl önce
Çok üzücü bir haber.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Şaibe ~ 4 yıl önce
Bu işte şaibe olabilir. Düşük faizli kredi, borç erteleme vs.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
S. O. S ~ 4 yıl önce
Türkiyenin ayıbı! İSTANBUL NEW AIRPORT!

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000