04 Nisan 2020, Cumartesi 11:04:42

Ulaştırma Bakanlığı'dan kargo izni

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, korona salgını nedeniyle sefer yapamaz hale gelen havayolu şirketlerine, yolcu uçaklarını, ‘belirlenen şartları karşılaması’ kaydıyla 31 Ağustos 2020’ye kadar onay alınmaksızın kargo uçağı olarak kullanma hakkı verdi.
  • Ben buradan sadece şunu söylemek istiyorum. Loadmaster arkadaşlar gerçekten hunharca ucuyor. Istanbuldan kalıp 5 ER ülkesine iniş yapıp yatı yapmadan geliyorlar. Bu zor süreçte şirketimiz kargo operasyondan kazanıyor. Ben buradan tüm Loadmaster arkadaslara saygılarımı sunuyorum. Allah kolaylıklar versin.
  • Bu kararin elle tutulur hic bir yani yok.
  • Her koltuğa 80 kg geçmese ilave bir denge hesaplaması gerekmez
  • Üzülerek söylüyorum, mesnetsiz bir karar olmuş, bundan dolayı bir kaza olabilir. Bu kararı aldığından dolayı duydukları anda hiçbir ülke bunu kabul etmeyecektir. kargo taşınmak için dizayn edilmemiş uçaklar, dorsesinde insan taşıyan kamyonetler neyse bu da öyle bir şey. Ben izin verdim yanlış değil, havacılıkta böyle bir olay olamaz. Yazık! Bu olaylar bittiğinde liyakatsiz yöneticiler ve aldıkları kararlar başlarına dert olacak.
  • Memnun edici bir karar.Ama transit kargo nasıl işlenecek acaba?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, korona salgını nedeniyle sefer yapamaz hale gelen havayolu şirketlerine, yolcu uçaklarını, ‘belirlenen şartları karşılaması’ kaydıyla 31 Ağustos 2020’ye kadar onay alınmaksızın kargo uçağı olarak kullanma hakkı verdi.

Sivil Havacılık Genel Müdürü Bahri Kesici imzasıyla yayımlanan genelgede, kargo trafiğinde ciddi bir talebin ortaya çıktığı belirtilerek, yolcu kabininde kargo taşımasına izin verildiği vurgulandı.

Uluslararası Hava Taşımacılığı (IATA) verilerine göre, her gün ortalama 140 bin kargo ile 100 bin uçak havalanıyor. Uçak kargo ile günde 20 milyon paket gönderiliyor. Günde 80 binden fazla çiçek, 1.1 milyon akıllı telefon, 200 at, 900 milyona yakın mektup uçaklarla taşınıyor. Türk Hava Yolları’nın iştiraki Turkish Cargo, 25 kargo uçağına ek olarak yolcu uçaklarıyla 5 bin tondan fazla kapasite oluşturdu.

Akmayan kokmayan maddeler...

- Akmayan, kokmayan kargolar ve medikal ürünler kabine alınabilecek.

- Bilgisayar, tablet, cep telefonu ve tehlikeli madde taşınamayacak.

- Kargolar; koltuk üstü ve altına, zemine, baş üstü dolaplara konulabilecek.

- Kargolar kabin ekibinin dolaşımını engellemeyecek.

- Ağırlık ve denge hesaplarına dikkat edilecek.

- Asgari sayıda görevli olacak, personel acil müdahale dokümanı sağlanacak.

Ulaştırma Bakanlığı'dan kargo izni

Yorumlar Tüm Yorumlar (14)

Crew Pl. ~ 4 yıl önce
Ben buradan sadece şunu söylemek istiyorum. Loadmaster arkadaşlar gerçekten hunharca ucuyor. Istanbuldan kalıp 5 ER ülkesine iniş yapıp yatı yapmadan geliyorlar. Bu zor süreçte şirketimiz kargo operasyondan kazanıyor. Ben buradan tüm Loadmaster arkadaslara saygılarımı sunuyorum. Allah kolaylıklar versin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Loadmaster ~ 4 yıl önce
Bu kararin elle tutulur hic bir yani yok.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Her koltuğa ! ~ 4 yıl önce
Her koltuğa 80 kg geçmese ilave bir denge hesaplaması gerekmez

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Türk Pilotu ~ 4 yıl önce
Üzülerek söylüyorum, mesnetsiz bir karar olmuş, bundan dolayı bir kaza olabilir. Bu kararı aldığından dolayı duydukları anda hiçbir ülke bunu kabul etmeyecektir. kargo taşınmak için dizayn edilmemiş uçaklar, dorsesinde insan taşıyan kamyonetler neyse bu da öyle bir şey. Ben izin verdim yanlış değil, havacılıkta böyle bir olay olamaz. Yazık! Bu olaylar bittiğinde liyakatsiz yöneticiler ve aldıkları kararlar başlarına dert olacak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Turk ~ 4 yıl önce
Sadece Turk tasiyicilarin mi bunu yaptigini sanip elestiriyorsunuz? Su donemde dunyada pek cok ornegini bulabilirsiniz. Arastirip tekrar yorumlayin isterseniz.
... ~ 4 yıl önce
İnternete bakarsanız Lufthansa bile bunu uyguluyor. Video ve resimleri mevcut
Bulgar itfaiyeci ~ 4 yıl önce
O zaman mermileri bitip Geri cekilen iki askere sungu tak yere yat diyen Mustafa Kemal’ i de elestir, hic sunguyle koskoca anzak ordusumu durdurulurmus diye? Efendi efendi dunya seferberlik ilan etmis, sen hala pekmez derdindesin...gerekirse at bile tasinir....nokta
Muhendis ~ 4 yıl önce
Dogru agirlik hesabi yapilir ve duzgun sabitleme gerceklesirse bir sikinti olmaz. Kaldi ki ucagin ureticisi de bu Operasyona izin veriyor. Kisisel yorumunuz sizi baglar ama baskalarinin hakkina girmeyin. Siz ucagi duzgun ucurun yeter. Emniyetli ucuslar.
Sözüm sana ~ 4 yıl önce
Pilotmuş? Hayatında kaçtane kargo uçağı gördün keko? O yüzden mi tüm dünya yolcuyla kargo taşıyor at işkembeden
Edep ya hu ~ 4 yıl önce
Konular hakkında yorum yapılmadan önce bir acaba demek lazım. Lufthansa gibi şirketler bile benzer bir uygulamaya gidiyorken sizin düşündüklerinizi düşünmediler bir siz mi biliyorsunuz? Bir ikincisi, yolcu taşırken kişi başı 80 kg üzerinden ortalama balans ayarlıyorsunuz, tonajı belli ürünlerin neresinde risk oluşacak?
Turk Pilotuna ~ 4 yıl önce
Senin dünyadan haberin yok, IATA verdi onayi, su an dunyada bir cok tasiyici bu sekilde kargo tasiyor yolcu ucaklarinda
Pilot? ~ 4 yıl önce
Gerçekten pilot olmadığınızı varsayıyorum. Birçok ülke ve havayolu bunu yapıyor şu anda. IATA izni olmadan yapılabileceğini mi sanıyorsunuz?
Pilot bey ~ 4 yıl önce
Sorun ne yanlış olan ne söyleyin biz de anlayalım. Dorsede insan taşınmıyor emniyet kemeri yok can güvenliği yok. Kabinde maskeler kafasını mı çarpacak. Ciddi soruyorum lütfen sıkıntıyı söyleyebilirseniz öğrenelim.
memnun ~ 4 yıl önce
Memnun edici bir karar.Ama transit kargo nasıl işlenecek acaba?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000