25 Eylül 2015, Cuma 08:08:00

Ulaştırma Bakanı: "Hava sahası kapanırsa görevden alınırsın"

İsrailli model Bar Refaeli'nin düğünün yapılacağı otelin hava sahasını uçuşa kapattırmak istemesi İsrail'i karıştırdı.
  • 5 drone 2 helikopter 1 tane balon bir resortun üzerinde uçarken başka bir hava aracının orda olması zaten tehlikeli değil mi ? Notam bence bunun için var ya da olmalı.
  • Hava sahasına giriş ancak düğün davetiyesiyle mümkün. Bunları da duyduk.
  • Haklılar bir düğün için kapatamazlar
  • Yasak oldu zaten ahl de tel aviv yoktu 1 gün inş yok olur ora rahat ederiz
  • Zenginlerin unluletinnve diger degersizlerin hayatlari icin herkese ait olan havasahasinin kapatilmasi bu devitde bence gayet siradan

İsrail Sivil Havacılık Dairesi, Perşembe günkü düğün için, Refaeli'nin talebi üzerine ülkenin kuzey kenti Hayfa'da bulunan Carmel Forest Resort adlı otelin hava sahasının kapatılmasına karar verdi.

Fakat İsrail Ulaştırma Bakanı Yisrael Katz, kararı iptal etmemesi durumunda Havacılık Dairesi Başkanı'nı kovmakla tehdit etti.

Tartışmaların ardından İsrail basına farklı haberler yansıdı. Jerusalem Post hava sahasının açık kaldığını duyururken diğer İsrail yayın organları ise düğün süresince otel semalarının uçuşa yasak bölge ilan edildiğini bildirdi.

İsrail medyasına yansıyan haberlere göre 30 yaşındaki Refaeli ve Ezra, düğünün fotoğraflarının çekilmesi için beş insansız hava aracı, iki helikopter ve gözlem için bir balon kullanılmasını planlıyordu.

'Gökyüzü İsrail vatandaşlarına aittir'
Sivil Havacılık Dairesi, çiftin uçuşa yasak bölge talebini güvenlik gerekçeleriyle kabul ettiğini duyurmuştu.
Kararı Pazar günü iptalini isteyen Ulaştırma Bakanı Katz ise, "Gökyüzü tüm İsrail vatandaşlarına aittir, bu etkinlik için özel muamele sunamayız" dedi. Karara İsrailli pilotlar da karşı çıktı.

İsrail medyasının aktardığına göre iptal kararını tanımayan Havacılık Dairesi Perşembe günü saat 17.00 ila Cuma sabah 02.00 arasında güvenlik gerekçeleri nedeniyle uçuşa yasak bölge ilan etti.

Katz'ın da bunun üzerine Daire başkanı Joel Feldschuh'a "Eğer hava sahası Bar Refaeli'nin düğününde açık kalmazsa görevinden alınırsın" dediği bildirildi.

Jerusalem Post gazetesine konuşan Ulaştırma Bakanı, sonunda hava sahasının trafiğe açık kaldığını söyledi.

Ulaştırma Bakanı: "Hava sahası kapanırsa görevden alınırsın"

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

Nereye sığacaklar ? ~ 9 yıl önce
5 drone 2 helikopter 1 tane balon bir resortun üzerinde uçarken başka bir hava aracının orda olması zaten tehlikeli değil mi ? Notam bence bunun için var ya da olmalı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Z ~ 9 yıl önce
Hava sahasına giriş ancak düğün davetiyesiyle mümkün. Bunları da duyduk.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TÜRK ~ 9 yıl önce
Haklılar bir düğün için kapatamazlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
AHL ~ 9 yıl önce
Yasak oldu zaten ahl de tel aviv yoktu 1 gün inş yok olur ora rahat ederiz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Garip degil ~ 9 yıl önce
Zenginlerin unluletinnve diger degersizlerin hayatlari icin herkese ait olan havasahasinin kapatilmasi bu devitde bence gayet siradan

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000