18 Ekim 2020, Pazar 14:16:31

Ukrayna'dan 'Kırım Hava Sahası' açıklaması

Ukrayna Dışişleri Bakanlığı, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) yönetimi tarafından alınan Rus işgali altındaki Kırım üzerinden uçuş yasağını kaldırma kararıyla ilgili açıklama yaptı.
  • Rusya Kırımı asla bırakmaz.Putin için ha Stalingrad ha Kırım.Asla bırakmazlar. Gerçekçi olunsun.

Ukrayna Dışişleri Bakanlığı, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) yönetimi tarafından alınan Rus işgali altındaki Kırım üzerinden uçuş yasağını kaldırma kararıyla ilgili açıklama yaptı. 

Krım.Realii haber sitesine konu ile ilgili 17 Ekim 2020 tarihinde açıklamalarda bulunan Ukrayna Dışişleri Bakanlığının sözcüsü Katerına Zelenko, ABD tarafından 16 Ekim 2020’de kabul edilen belgede Akmescit (Simferopol) uçuş bilgi alanının batı bölgeleri üzerinde uçuş yasağının kaldırıldığının belirtildiğini, ancak bu bölgelerin Karadeniz üzerindeki uluslararası alanda bulunduğunu ve bu bölgelerdeki tüm kontrolün Ukrayna’ya devredildiğini ifade etti.

Konuya ilişkin açıklamada Zelenko, “İşgal altındaki Kırım Özerk Cumhuriyeti hava sahası uçuşlar gerçekleştirilmesi ve planlanması için erişilemez durumda. İlgili değişiklikler Ukrayna Devlet Havacılık İdaresi ile ABD Federal Havacılık İdaresi uzmanlarının ortak çalışmaları sonucunda yapıldı.” dedi.

Bilindiği gibi Amerika Birleşik Devletleri, havayollarının Simferopol (Akmescit) uçuş bilgi alanının “belirli bölgeleri”üzerinde uçuş gerçekleştirmesine izin verdiğini duyurmuştu. Söz konusu hava sahası, Kırım’ın yanı sıra Herson bölgesi ve Karadeniz’in önemli bir bölümünü kapsıyor.

ABD’den Kırım yakınlarındaki uçuşlarla ilgili yeni karar

KIRIM’A UÇUŞLAR YASAKLANMIŞTI

Hatırlanacağı üzere Kırım’ın Rusya tarafından işgal edilmesinden sonra, 2014 Nisan ayının başında Avrupa Hava Seyrüsefer Güvenliği Örgütü (EUROCONTROL) Kırım’a uçuşları yasakladığını duyurdu. ICAO (Uluslararası Sivil Havacılık Örgütü), yayınladığı resmi bildirisinde, Akmescit havaalanının havacılık yönetim hakkının Ukrayna’ya ait olduğunu belirtmiş ve Rusya tarafından Ukrayna’ya ait havacılık alanına müdahalenin devam etmesi durumunda Rusya’nın havacılığı ve havayolu şirketleri için çok ciddi sonuçların ortaya çıkacağını açıklamıştı.

Ancak, işgalin başladığı 2014 yılından beri, özellikle Rus hava yolu şirketleri, Kırım’da faaliyet gösteren Akmescit’teki hava alanına uçuşlar gerçekleştirerek, geçici olarak işgal altındaki bölgede Ukrayna’nın hava sahasını ve devlet sınırını ihlal ediyor. (Kırım Haber Ajansı)

Ukrayna'dan 'Kırım Hava Sahası' açıklaması

Yorumlar

cormoran ~ 4 yıl önce
Rusya Kırımı asla bırakmaz.Putin için ha Stalingrad ha Kırım.Asla bırakmazlar. Gerçekçi olunsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000