16 Haziran 2011, Perşembe 11:40:55

UKRAYNA'DAN KAPIDA VİZE!

Ukrayna Bakanlar Kurulu 1 Haziran’da yaptığı bir düzenleme ile mütekabiliyet ilkesine dayanarak, turizm amaçlı Ukrayna’ya giriş yapan, Türk vatandaşlarına kapıda vize verme kararı aldı...
  • Yunanlılar da yapsalar ya? Tugt ikram etti, hala tek taraflı çalışıyor? Ne işse?
  • 100 dolar veririm acentaya alırım vizemi. yok git bankaya para yatır, yanıan fotograf al, in havalimanına bi de vize için sıra bekle. neymiş efendim 15 dolar kar edecekmişim. çekilirmi o işkence için 15 dolar eksik vermeye??
  • konsolosluk vizesi ne kadardı ki? Sanırım aracı şirketlerin kar payını da Ukrayna hukumeti hesaba katmış :)
  • Vize kalkmış ama cüzdana doğru :)
  • hani vize kalkacaktı??
 Söz konusu kararname 10 Eylül 2011 tarihinde yürürlüğe girecek. Yeni düzenleme ile birlikte,  turizm amaçlı Ukrayna’ya giriş yapacak; Antigua ve Barbuda, Barbados, Mauritius, Salvador, Şeysel Adaları ve Türkiye vatandaşları için Ukrayna’nın; ‘Borıspil’, ‘Odesa’, ‘Simferopol’ isimli havaalanlarında ve Odesa Limanı’nda 15 gün geçerlilik süresi olan vizeler verilebilecek.
 
Ukrayna köklü vize reformu yaptı
1 Haziran’da gerçekleşen Ukrayna Bakanlar Kurulu toplantısında onaylanan 567 numaralı kararname ile birlikte; ‘Ukrayna’ya giriş ve transit olarak geçişin yapılması amacıyla vize işlemlerinin uygulanması kuralları’ yeniden düzenlendi.
 
Ukrayna, yeni düzenleme ile vize alanındaki yasal çerçevesinin çağın gereksinimlerini karşılaması, AB mevzuatına uyum ve aynı zamanda yasa dışı göçle mücadele konusunda devlet organlarının faaliyetlerinin daha efektif hale getirilmesi amaçlanıyor.
 
Bakanlar Kurlunun yayınladığı kararname ile birlikte ülkede; yabancıların uzun vadeli kalmaları, yabancı sivil toplum örgütlerinin, yabancı ticari kuruluşların ve Ukrayna genelinde faaliyet gösteren yabancı bankaların temsilcilerine istihdam sağlanması konuları da düzenlendi.
 
Vize tipi 22’den 3’e indirildi
Hayata geçecek köklü vize reformuyla vize tiplerinin sayısı da 22’den 3’e indiriliyor. Yeni uygulamayla vize tipleri; transit geçişler için ‘B’, kısa vadeli girişler için ‘C’ ve uzun süreli girişler için ‘D’ şeklinde sınıflandırıldı.
 
Toplu vizelerin kaldırıldığı düzenlemede; Guatemala, Malezya, Meksika, Panama, Singapur ve Hırvatistan gibi ülkelerin vatandaşlarının Ukrayna’ya kısa süreli girişlerinde de davetiye şartı iptal edildi.
 
Vize talebine ret gelene mahkeme yolu
Kararname ile birlikte artık Ukrayna yabancı uyruklu vatandaşlar ile vatandaşlığı olmayan şahısların, vize taleplerine neden “ret” cevabının verildiğini yazılı olarak bildirecek. Vize talebine ret cevabı gelen yabancılar karara itiraz edebilecek ve gerektiği takdirde haklarını mahkemede arayabilecek.
 
Bununla birlikte vize ücretleri de düzenlendi. Artık yabancıların vize işlem ücretleri de sabitlendi; tek girişli vize 85 dolar, çift girişli vize 130 dolar, çok giriş çıkışlı vize 200 doları olacak.
UKRAYNA'DAN KAPIDA VİZE!

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

Misafir ~ 13 yıl önce
Yunanlılar da yapsalar ya? Tugt ikram etti, hala tek taraflı çalışıyor? Ne işse?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
100 dolar veririm acentaya alırım vizemi. yok git bankaya para yatır, yanıan fotograf al, in havalimanına bi de vize için sıra bekle. neymiş efendim 15 dolar kar edecekmişim. çekilirmi o işkence için 15 dolar eksik vermeye??

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
konsolosluk vizesi ne kadardı ki? Sanırım aracı şirketlerin kar payını da Ukrayna hukumeti hesaba katmış :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Vize kalkmış ama cüzdana doğru :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
hani vize kalkacaktı??

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000