22 Şubat 2022, Salı 09:33:57

"Ukrayna'da yaşananlar sivil havacılık sektörünü etkileyecek"

ABD Dışişleri Bakanlığı, Ukrayna’da yaşanan durumdan sivil uçuşların etkileneceğini açıkladı.

Ukrayna’dan tek taraflı olarak bağımsızlıklarını ilan eden Donetsk ve Luhansk Halk Cumhuriyetlerinin Rusya tarafından tanınması sonrası ülkelerden peş peşe açıklamalar geldi.

ABD ve NATO’nun başrolde olduğu Rusya-Ukrayna gerilimi Rusya’nın iki ayrılıkçı bölgeyi tanımasıyla yeni bir evreye geçti.

Blinken: Sivil uçuşlar ciddi şekilde etkilenebilir

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ABD vatandaşlarına Ukrayna'dan derhal ayrılmaları yönündeki tavsiyelerini yinelediklerini belirtti. Blinken, “Ukrayna'daki güvenlik durumu ülke genelinde öngörülemez olmaya devam ediyor ve kötüleşebilir. Herhangi bir Rus askeri operasyonunun sivil hava taşımacılığı ciddi şekilde kısıtlama olasılığı çok yüksek. Rus birlikleri, işgal planlarına benzer bir şekilde sınıra yaklaşmaya devam ediyor" ifadelerini kullandı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Rus birliklerine Donetsk ve Luhansk Halk Cumhuriyetlerine konuşlanma emri verdiğini kaydeden Blinken "Ukrayna'dan derhal ayrılma tavsiyemize rağmen bu bölgelerde kalmayı seçen ABD vatandaşları, dikkatli ve çevrelerine karşı tetikte olmalıdır. Bir saldırı durumunda, ABD vatandaşları sığınaklara sığınmalı ve ne zaman hareket etmenin güvenli olduğu konusunda büyük haber kuruluşlarını izlemelidir" değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye’den Ukrayna’nın doğusuna seyahat uyarısı

Türkiye ise Ukrayna’nın tamamına değil, tansiyonun yüksek olduğu doğu bölgesine dönük seyahat uyarısı yaptı. Dışişleri Bakanlığının uyarısı şöyle:

“Ukrayna’nın Doğu bölgelerindeki son gelişmeler çerçevesinde, vatandaşlarımızın Ukrayna’nın Doğu bölgelerinden ayrılmaları kuvvetle tavsiye edilmektedir. Vatandaşlarımızın gerekli durumlarda Kiev Büyükelçiliğimiz ile temas etmeleri önerilmektedir.

Acil durumlarda Kiev Büyükelçiliğimiz (+380632114765 ; +380632557748) ve Bakanlığımızın Konsolosluk Çağrı Merkezi (0312 292 2929) ile irtibata geçilmesi mümkündür.”

"Ukrayna'da yaşananlar sivil havacılık sektörünü etkileyecek"

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000